Yhdistystreffit ja Esteetön Kotka -päivän tapahtuma Kotkan Kauppatorilla!

Julkaistu 06.02.2024

Yhdistystreffit ja Esteetön Kotka -päivä avaavat Kotkan kesän!

Aikataulu:

  • Tapahtuma alkaa klo 10
  • Esteetön Kotka -palkinto jaetaan klo 10.45
  • Päättäjäkahvit juodaan klo 12-13
  • Mirka Kuparisen vetämää jumppa klo 12.30
  • Tapahtuma päättyy klo 13

”Paikalla on tosi mukava kattaus erilaisia yhdistyksiä. Erityisesti terveyttä edistävät ja eläkeyhdistykset ovat vahvasti esillä”, Kotkan kaupungin osallisuuskoordinaattori Hanna Pikka kertoo. Paikalla on myös hyvinvointialueen ja seurankunnan edustus, sekä muita yhdistysten kanssa toimivia tahoja ja hankkeita. Tilaisuus on osallistujille maksuton ja paikalle voi ilmoittautua 5.5.2024 saakka.

Esteetön Kotka -päivä tuo torille testattavaksi erilaisia liikkumisen apuvälineitä, kuten pyörätuoleja ja rollaattoreja. Paikalla on mahdollisuus kokeilla myös esteettömyysrataa. Kaikkien rataa kokeilleiden kesken arvotaan yllätyspalkinto.

Kotkan vammaisneuvosto jakaa perinteisen Esteetön Kotka -palkinnon tapahtumassa torilavalla. Palkinnon jako alkaa Hyvinvointijohtaja Kati Homasen puheella klo 10.45. Esteetön Kotka -palkinto jaetaan vuosittain merkittävästi esteettömyyttä edistäneelle Kotkalaiselle. Esteettömyyspalkinnon saajaa voi vielä ehdottaa Kotkan vammaisneuvostolle 2.5. asti. Esteetön Kotka -päivä on osa valtakunnallista Esteettömyysviikkoa, jonka tarkoituksena on lisätä huomiota esteettömyyden edistämiseen. Osana Esteettömyysviikkoa toteutetaan Esteettömyyskävely Kotkan keskustassa 14.5. klo 17.00 alkaen kaupungintalolta.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös kuntalaisten ja päättäjien tapaaminen. Kahvia ja pullaa päättäjien kanssa on tarjolla klo 12-13. Paikalle on kutsuttu sekä Kotkan kaupungin valtuuston että hallituksen edustajat tapaamaan kuntalaisia ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista.

Torille saapuneille on päivän päätteeksi tarjolla myös jumppaa klo 12.30 alkaen, kun liikuntaneuvoja Mirka Kuparinen laittaa kehon liikkeelle.

Yhdistystreffit ja Esteetön Kotka -päivän tapahtuma aloittaa Kotkan kesänavauksen ohjelman. Yhdistystreffit järjestetään yhteistyössä vapaaehtoistoiminnan Valikko-ryhmän, Esteetön Kotka-työryhmän ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa ja se on jatkoa viime keväältä, jolloin Kotkan kauppatorilla järjestettiin ensimmäiset Yhdistystreffit.

https://www.kotka.fi/2024/02/yhdistystreffit/

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

hyvinvointi@kotka.fi
Hanna Pikka, 040 1853285

Ilmoittaudu yhdistystreffeille tästä