Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuolto tähtää ympäristön aiheuttamien terveysriskien ehkäisemiseen, vähentämiseen ja poistamiseen. Ympäristöterveydenhuollon tehtäväkenttään lukeutuvat  elintarvikevalvonta, terveydensuojelu, tupakka- ja lääkelakien mukainen valvonta sekä lisäksi eläinten terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtiminen.

Kotkan ympäristöterveydenhuollon palveluyksikkö tekee valvontaa Kotkan kaupungin ja Pyhtään kunnan alueilla. Toimivaltaisena viranomaisena toimii Kotkan ympäristölautakunta. Ympäristöterveydenhuollon palveluyksikön toiminta perustuu valtakunnallisten valvontaohjelmien perusteella laadittuihin valvontasuunnitelmiin. Ilmoitusten ja hakemusten käsittelystä sekä suunnitelmallisesta valvonnasta peritään maksut taksan mukaisesti.

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma 2020

Ympäristöterveydenhuollon palveluyksikön taksa

Kotkan ympäristöpalveluiden toimintayksikkö tuottaa eläinlääkintähuollon, ympäristönsuojelun ja ympäristöterveydenhuollon palvelut Kotkan kaupungin ja Pyhtään kunnan alueella.

Kotkan kaupungin ympäristökeskuksen palvelupisteessä voit lukea mm. vireillä olevien hankkeiden kuulutuksia ja julkisia hakemusasiakirjoja sekä saada apua lupa-asioihin, ilmoituksiin, rekisteröinteihin, elintarvikevalvontaan, eläinlääkintään, eläinsuojeluun, terveydensuojeluun ja asumisterveyteen liittyvissä asioissa.

Aukioloajat

Maanantai: 08:00 - 15:45

Tiistai: 08:00 - 15:45

Keskiviikko: 08:00 - 15:45

Torstai: 08:00 - 15:45

Perjantai: 08:00 - 15:30

Käyntitiedot

Käyntiosoite

Kotkantie 6, 48200 Kotka