Sunila

Sunilassa maankuulu arkkitehtuuri sekä luonto kulkevat käsikädessä, sillä alueella sijaitsevat Alvar Aallon suunnittelema metsälähiö sekä tehdasalue. Metsälähiö on Aallon laajin toteutunut työ.

Sunilaa tullaan katsomaan kaukaa, joten alue on taatusti ainulaatuinen asuinpaikka – onhan Sunila myös mukana Unescon maailmanperinnön kansallisessa aieluettelossa, johon Suomi esittää 13 Aalto-kohteen kokonaisuutta. Alueella on niin puutaloja vanhan Sunilan ajoilta kuin Aallon suunnittelemia moderneja funkkistaloja.

Sunilan rauhassa metsä ja meri ovat lähellä. Maisemassa keskeisiä ovat laajat nurmikentät, avokalliot, suuret männyt ja meren läheisyys. Aallon suunnittelema tehtaanjohtajan asunto Kantola tarjoaa yhteisessä käytössä olevat tilat kokous- ja juhlatilaisuuksiin sekä näyttelyille ja tapahtumille.

Sunilassa asukasaktiivisuus on viime aikoina lisääntynyt. Asukasyhdistys Pro Sunila ry edistää alueen suojelua ja kunnostusta sekä kehitystä ja tapahtumallisuutta. Sunilan Pirtti ja urheiluseura Sunilan Sisu tarjoavat harrastus- ja kokoontumistiloja ja liikuntamahdollisuuksia alueella. Korttelikoti Alvariska palvelee alueen asukkaita. Alueella on myös urheilukenttä ja kuntorata.

Sunilasta pääsee reissaamaan bussilinjalla, joka kuljettaa sekä Kotkan että Karhulan keskustaan palvelujen äärelle. Lisäksi alueelta lähtee mainiot kevyen liikenteen väylät, joita pitkin polkaisee näppärästi hieman kauemmaskin.

Katso Sunilan vapaita tontteja karttapalvelusta

Etäisyyksiä

Kantola, Alvariska, urheilukenttä ja kuntopolku 0-0,5 km
Sunilan pirtti 0,5-1 km
Karhulan keskusta 3,2 km
Karhulan kirjasto 3,6 km
Hakalan koulu 0,5–1 km
Suunnitteilla oleva Karhulan uusi alakoulu 3 km
Metsäkulman päiväkoti 1,2 km
Karhulan terveysasema 2,7 km
Karhulan keskuskenttä ja uimahalli 3,9 km
Äijänniemen uimaranta 1,6 km
Ruokakauppa 1,3 km
Jumalniemen kauppakeskus 4,5 km
Kotkan keskusta 14 km

Lue lisää Sunilasta