Kotka asuinalueena

Miksi Kotka?

Monipuoliset asuinalueet, rauhallinen elämänrytmi, kattava ja uudistuva palveluverkosto sekä luonnonläheisyys. Työllistymismahdollisuudet, julkisten palveluiden verkosto ja koulutus. Meillä Kotkassa on tilaa rakentaa koko elämä oman maun mukaan.

Rakentajaa palvellaan

Kotka tarjoaa paljon mahdollisuuksia uutta kotiaan rakentavalle. Tontit ovat kookkaita, ja vapaita tontteja löytyy mitä erilaisemmilta asuinalueilta. Halutessasi löydät itsesi perinteiseltä maaseudulta, merenläheisestä lähiöstä, modernilta uudisalueelta tai vehreän metsän laidalta – missä ikinä oman kotisi näetkään. Kotkassa tontin voi vuokrata tai ostaa. Suurin osa vapaista tonteista on vuokratontteja, jotka voi kuitenkin asuinrakennuksen valmistuttua lunastaa omaksi.

Me Kotkassa haluamme, että tontille rakentaminen etenee sujuvasti. Rakennusvalvonta on rakentajan apuna kaikissa tonttiin ja rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Monipuolinen tonttikaupunki

Kaupunkina Kotkassa on lyhyt matka moneen paikkaan. Pääkaupunkiseudulle hurauttaa moottoritietä pitkin reilussa tunnissa. Myös kaupungin sisällä välimatkat ovat lyhyitä ja keskeisimpiä palveluita on saatavilla usealla suunnalla. Joukkoliikenneverkosto on kattava, joten monella alueella pärjää myös ilman autoa.

Tutustu Kotkan joukkoliikenteen reitteihin

Kotkassa löytyy palveluita koko elämänkaarelle. Kaupungissa on useita kouluja, jotka ovat myös uudistumassa ja opetusresurssit ovat kattavia. Päiväkotiverkosto ulottuu lähes joka kolkkaan. Alueen suuria työllistäjiä ovat teollisuus ja sote-palvelut, ja Kotkassa sijaitsee koko Kymenlaakson keskussairaala, joka laajenee entisestään. Myös eri alojen ammattikorkeakoulutuksia on hyvin saatavilla, jos haluaa etsiä ammatillisesti uutta suuntaa.