Joukkoliikenne

Tältä sivustolta löydät tietoa Kotka-Hamina-Pyhtää-alueen joukkoliikenteestä. Kotkan seudun joukkoliikenteessä on käytössä Waltti-kortti.

Vältä käteisen käyttöä, maksa Walttikortilla tai mobiililipulla

Koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi ja joukkoliikenteen toiminnan turvaamiseksi pyydämme matkustajia välttämään busseissa käteisen rahan käyttöä ja maksamaan matkansa walttikortilla tai Semel Reissu -mobiililipulla. Jos kuitenkin asiakas haluaa maksaa käteisellä, niin suositellaan varaamaan tasaraha.

Liikennöitsijät huolehtivat linja-autokaluston pintojen puhtaanapidosta. Suojaseinättömien bussien kuljettajien takana oleva istuin varataan turvaväliksi. Näin yritetään ehkäisemään kuljettajien sairastumista.

Bussilla matkustaessa voi ehkäistä koronaviruksen ja muiden tartuntatautien leviämistä huolehtimalla käsihygieniasta pesemällä kädet riittävän usein, yskimällä ja aivastamalla hihan yläosaan tai nenäliinaan sekä välttämällä tartuntapintojen ylimääräistä koskettelua esimerkiksi pitämällä käsineitä kädessä.

Walttikortin voi hankkia ja lisäladata Asiakaspalvelupiste Ruorissa,  nettikaupassa tai Karhulan R-kioskissa, Eteläinen Karjalantie 3. Pyhtäällä Huutjärven kirjastolla Walttimyynti avautuu 1.6.2020 alkaen.

Semel Reissu mobiililipulla asiakkaan maksama matkan hinta on hiukan kalliimpi kuin Waltti arvokortilla, mutta kertamaksua halvempi. Mobiililipun voimassaoloaika on 90 minuuttia ostohetkestä. Lippu on ostettava ennen linja-autoon nousua jossa kuljettava varmistaa lipun oikeellisuuden.

Matkahuollon valtakunnallisilla 22 ja 44 matkan sarjakorteilla voi edelleen maksaa myös Kotkan seudun Waltti-liikenteen busseissa. Matkahuollon Kotkan seutulipun myynti on päättynyt 31.12.2019. Seutulippu kelpaa voimassaoloajan loppuun kaikissa busseissa Haminan, Kotkan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden alueella, mutta sitä ei voi lisäladata enää 31.12.2019 jälkeen.

Koronavirusepidemian vaikutus kaukoliikenteeseen

Koronavirusepidemian vaikutusten vuoksi autoilijat supistavat tai lakkauttavat merkittävästi kaukovuorojensa liikennöintiä.

Tarkista ajantasainen tilanne autoilijoiden omilta sivuilta

Savonlinja Oy

Onnibus.com

Liikenne Vuorela oy

Paunu Oy

tai Matkahuollon sivuilta

Junaliikenteen osalta VR:n sivuilta

Paikallisliikenteen ja kaukoliikenteen ajankohtainen tilanne löytyy myös Kotkan Seudun joukkoliikenteen sivuilla 

Walttimyynnin tilanne 10.5.2020

Waltti matkakorttien nettitilaukset osoitteesta nettilataukset.waltti.fi ja olemassa olevien korttien lisälataukset osoitteesta kauppa.waltti.fi

Walttikortin osto- ja lisälatauspisteet

Kotka:

Karhulan R-kioski, Eteläinen Karjalantie 3

Palvelupiste Ruori on suljettu 13.5.2020 saakka. Walttimyynti avautuu Ruorissa 14.5.2020

Hamina:

Haminan Linnoituksen uimahallin kahvio on suljettu toistaiseksi.

Pyhtää:

Pyhtään Huutjärven kirjasto on suljettu 31.5. saakka. Walttimyynti avautuu 1.6.2020

Kotkan seudun joukkoliikenteen aikataulut, reitit ja tiedotteet löytyvät aikataulut-sivustolta. Sivuilta löytyvät erikseen jokaisen kunnan omat aikataulut.

Siirry Kotkan aikataulut -sivustolle

Haminan aikataulut

Pyhtään aikataulut

Palveluliikenne

Palvelulinjat ovat kaikkien käytettävissä. Ajot tehdään pikkubusseilla, joiden kyytiin pääsee helposti linja-autopysäkeiltä ja reitin varrelta. Autoissa on tilaa apuvälineille. palvelulinjoilla peritään sama Waltti-hinnoittelun mukainen maksu kuin normaalissa paikallisliikenteessä. Maksuvälineinä käyvät käteisen rahan lisäksi Waltti-kortit, Veteraanikortti, Matkahuollon myymät lipputuotteet sekä mobiililiput.

Kotkan, Haminan ja Pyhtään alueiden palvelulinjoiden aikataulut ja reitit löydät Kotkan aikataulut-sivustolta jokaisen kunnan osalta erikseen.

Kotkan palvelulinjat

Haminan palvelulinjat

Pyhtään palvelulinjat