Joukkoliikenne

Näiltä sivustoilta löydät tietoa Kotka-Hamina-Pyhtää-alueen joukkoliikenteestä. Kotkan seudun joukkoliikenteessä on käytössä Waltti-kortti. Kortin voit hankkia asiointipiste Ruorista, Haminan linnoituksen uimahallin Walttipalvelu pisteestä ja Karhulan R-kioskilta sekä Waltti nettimyynnistä.

Koronaviruksen vaikutukset joukkoliikenteeseen

Kotkan seudun joukkoliikenteessä matkustajille suositellaan kasvomaskien käyttöä.

Kasvomaskit voivat olla kangasmaskeja tai kertakäyttöisiä maskeja. Maskien on tarkoitus suojata muita samassa ajoneuvossa olevia korona-altistukselta.

Maskit ovat kuitenkin vain yksi varotoimi. Muut turvallisen matkustamisen ohjeet ovat yhtä tärkeitä kuin ennenkin:

Älä matkusta joukkoliikenteessä sairaana

Pidä etäisyyttä muihin matkustajiin mahdollisuuksien mukaan

Vältä ruuhka-aikoina matkustamista, jos mahdollista.

Muista pestä tai desinfioida kädet

Yski tai aivasta tarvittaessa hihaan tai nenäliinaan

Lisäksi vältä käteisen rahan käyttöä.

Matkustajien toivotaan asettavan maskin kasvoilleen jo ennen ajoneuvoon nousemista. Linja-autoissa ei pääsääntöisesti ole maskeja myynnissä. maskisuositus koskee avointa joukkoliikennettä ja yli 15-vuotiaita.
Koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi ja joukkoliikenteen toiminnan turvaamiseksi pyydämme matkustajia välttämään busseissa käteisen rahan käyttöä ja maksamaan matkansa walttikortilla tai Semel Reissu -mobiililipulla. Käteisellä maksaessa suositellaan varaamaan tasaraha.
Liikennöitsijät huolehtivat linja-autokaluston pintojen puhtaanapidosta. Suojaseinättömien bussien kuljettajien takana oleva istuin varataan turvaväliksi. Näin yritetään ehkäisemään kuljettajien sairastumista.

Koronavirusepidemia voi vaikuttaa kaukovuorojen liikennöintiä.
Tarkista ajantasainen tilanne autoilijoiden omilta sivuilta

Savonlinja Oy

Onnibus.com

Liikenne Vuorela oy

Paunu Oy

tai Matkahuollon sivuilta www.matkahuolto.fi

Junaliikenteen osalta VR:n sivuilta

Paikallisliikenteen ja kaukoliikenteen ajankohtainen tilanne löytyy myös Kotkan Seudun joukkoliikenteen sivuilla 

Palveluliikenne

Palvelulinjat ovat kaikkien käytettävissä. Ajot tehdään pikkubusseilla, joiden kyytiin pääsee helposti linja-autopysäkeiltä ja reitin varrelta. Autoissa on tilaa apuvälineille. palvelulinjoilla peritään sama Waltti-hinnoittelun mukainen maksu kuin normaalissa paikallisliikenteessä. Maksuvälineinä käyvät käteisen rahan lisäksi Waltti-kortit, Veteraanikortti, Matkahuollon myymät lipputuotteet sekä mobiililiput.

Kotkan, Haminan ja Pyhtään alueiden palvelulinjoiden aikataulut ja reitit löydät Kotkan aikataulut-sivustolta jokaisen kunnan osalta erikseen.

Kotkan palvelulinjat

Haminan palvelulinjat

Pyhtään palvelulinjat