Joukkoliikenne

Näiltä sivustoilta löydät tietoa Kotka-Hamina-Pyhtää-alueen joukkoliikenteestä. Kotkan seudun joukkoliikenteessä on käytössä Waltti-kortti. Kortin voit hankkia asiointipiste Ruorista, Haminan linnoituksen uimahallin Walttipalvelu pisteestä ja Karhulan R-kioskilta sekä Waltti nettimyynnistä.

Joukkoliikenteen päivitetyt matkustusohjeet

Kymenlaakson sairaanhoitopiiri Kymsoten on antanut velvoittavan suosituksen kasvomaskien käytöstä yli 12-vuotiaille joukkoliikenteessä Kymenlaakson alueella.

Kasvomaskit voivat olla kangasmaskeja tai kertakäyttöisiä maskeja. Maskien on tarkoitus suojata muita samassa ajoneuvossa olevia korona-altistukselta.

Maskit ovat kuitenkin vain yksi varotoimi. Muut turvallisen matkustamisen ohjeet ovat yhtä tärkeitä kuin ennenkin:

 • Älä matkusta joukkoliikenteessä sairaana
 • Pidä etäisyyttä muihin matkustajiin mahdollisuuksien mukaan
 • Vältä ruuhka-aikoina matkustamista, jos mahdollista.
 • Muista pestä tai desinfioida kädet
 • Yski tai aivasta tarvittaessa hihaan tai nenäliinaan
 • Lisäksi vältä käteisen rahan käyttöä.

Matkustajien toivotaan asettavan maskin kasvoilleen jo ennen ajoneuvoon nousemista. Linja-autoissa ei pääsääntöisesti ole maskeja myynnissä. maskisuositus koskee avointa joukkoliikennettä ja yli 15-vuotiaita.
Koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi ja joukkoliikenteen toiminnan turvaamiseksi pyydämme matkustajia välttämään busseissa käteisen rahan käyttöä ja maksamaan matkansa walttikortilla, Walttimobiililipulla tai Semel Reissu -mobiililipulla. Käteisellä maksaessa suositellaan varaamaan tasaraha.
Liikennöitsijät huolehtivat linja-autokaluston pintojen puhtaanapidosta. Suojaseinättömien bussien kuljettajien takana oleva istuin varataan turvaväliksi. Näin yritetään ehkäisemään kuljettajien sairastumista.

Ohje kasvomaskien käytöstä löytyy THL:n sivuilta, samoin kuin THL:n ohjevideo Näin puet maskin oikein.

Koronavirusepidemia voi vaikuttaa kaukovuorojen liikennöintiä.
Tarkista ajantasainen tilanne autoilijoiden omilta sivuilta

Savonlinja Oy

Onnibus.com

Liikenne Vuorela oy

Paunu Oy

tai Matkahuollon sivuilta www.matkahuolto.fi

Junaliikenteen osalta VR:n sivuilta

Paikallisliikenteen ja kaukoliikenteen ajankohtainen tilanne löytyy myös Kotkan Seudun joukkoliikenteen sivuilla 

Palveluliikenne

Palvelulinjat ovat kaikkien käytettävissä. Ajot tehdään pikkubusseilla, joiden kyytiin pääsee helposti linja-autopysäkeiltä ja reitin varrelta. Autoissa on tilaa apuvälineille. palvelulinjoilla peritään sama Waltti-hinnoittelun mukainen maksu kuin normaalissa paikallisliikenteessä. Maksuvälineinä käyvät käteisen rahan lisäksi Waltti-kortit, Veteraanikortti, Matkahuollon myymät lipputuotteet sekä mobiililiput.

Kotkan, Haminan ja Pyhtään alueiden palvelulinjoiden aikataulut ja reitit löydät Kotkan aikataulut-sivustolta jokaisen kunnan osalta erikseen.

Kotkan palvelulinjat

Haminan palvelulinjat

Pyhtään palvelulinjat

Asiointitaksit (1.12.2020 alkaen)

Asiointitaksi on normaalia joukkoliikenettä täydentävä, kutsutaksiperiaatteella ajettava kaikille avoin joukkoliikennepalvelu, jossa asiakas maksaa matkastaan vastaavan linja-autolipun hinnan. Palvelu mahdollistaa viikoittaisen asioinnin esimerkiksi kaupassa tai apteekissa. Tavalliseen linja-autoon verrattuna asiointitaksissa asiakas saa yksilöllisempää palvelua. Aikataulut voidaan osin sopia asiakkaiden tarpeiden mukaan ja ne mahdollistavat pienet poikkeamat ajoreitiltä ja kuljettaja avustaa tarvittaessa kantamusten kanssa.

Kyyti tilataan kuljettajalta viimeistään edellisenä päivänä. Kyytiin voi nousta mistä tahansa reitin varrelta, jossa auton pysäyttäminen on turvallista. Tarvittaessa auto voi myös tehdä pienen poikkeaman reitiltä ja noutaa asiakkaan lähempää kotoa.

Matkan hinta on siis normaalin linja-autolipun mukainen taksa. Asiointitakseissa maksu käteisellä, Walttikortilla ei voi maksaa, sillä takseissa ei ole Walttikortin lukijalaitteita. Kalustona on pääasiassa 1+8 -paikkainen esteetön tilataksi. Samassa kyydissä voi olla muitakin asiointitaksi-asiakkaita.

Asiointitaksin liikennealueet (ajopäivä ja lähtöaika, autoilija):

 1. Kierikkala – Hortola – Kalliokoski – Karhulan keskusta (keskiviikkoisin n. klo 9 alkaen, Kotkan Palveluauto p. 0400 258 990)
 2. Tiutinen – Popinniemi – Sunila – Karhulan keskusta (keskiviikkoisin n. klo 9:45 alkaen, Kotkan Palveluauto p. 0400 258 990)
 3. Juurikorpi – Tavastila – Otsola – Karhulan keskusta (keskiviikkoisin n. klo 9:15 alkaen, Kotkan Palveluauto p. 0400 258 990)
 4. Huruksela – Peippola – Karhula keskusta (keskiviikkoisin n. klo 8:45 alkaen, Nortamaa p. 05 218 4455)
 5. Ruonala – Karhuvuori – Aittakorpi – Prisma (torstaisin n. klo 8 alkaen, Nortamaa p. 05 218 4455) ja Aittakorpi – Karhuvuori – Korela – Hovinsaari – Kotkan keskusta (torstaisin n. klo 9:30 alkaen, Nortamaa p. 05 218 4455)
 6. Mussalo – Hirssaari – Kotkan keskusta (perjantaisin n. klo 10 alkaen, Nortamaa p. 05 218 4455)

Tarkka ajoreitti ja aikataulu muodostuu asiakkaiden perusteella. Asiointiaikaa on varattu n. 1h 30min ennen palukyydin lähtöä.