Joukkoliikenne

Näiltä sivuilta löydät tietoa Kotka-Hamina-Pyhtää-alueen joukkoliikenteestä, jossa on käytössä Waltti-kortti sekä edulliset vyöhykepohjaiset Waltti-taksat.

Waltti-kortin voit hankkia Waltti-nettimyynnistä sekä seudun Waltti-palvelupisteistä, jotka ovat Kotkan asiointipiste Ruori, Haminan linnoituksen uimahallin kahvio, Karhulan R-kioski (Eteläinen Karjalantie) sekä Pyhtään kunnankirjasto. Yksittäisiä matkoja varten voi ostaa Waltti -mobiililipun tai matkan voi tarvittaessa maksaa myös käteisellä, ks. lisää matkalipuista sekä hinnoista.

Kotkassa ovat voimassa 12.8.2020  lähtien voimaan tulleet aikataulut vuoden 2021 loppuun asti. Vuoden 2022 alussa tulee aikatauluihin muutoksia ja uusi painettu aikataulu ilmestyy ennen vuodenvaihdettu 2021/2022.

Ajantasaiset aikataulutiedot voit aina tarkistaa Kotkan seudun bussiaikataulut-sivustosta www.kotkanaikataulut.fi tai Kotkan seudun paikallisliikenteen reittioppaasta kotka.digitransit.fi

Joukkoliikennettä täydentää Kotkassa myös kaupunkipyöräjärjestelmä

p.s. vuoden 2022 alusta lähtien Kotkan seudun joukkoliikenteessä on käytössä näkyvyyttä ja tunnistettavuutta parantava hyväntuulinen Jonne&Minne -ilme (lue lisää äänestystulosten tiedotteesta)

 

Joukkoliikenteen päivitetyt matkustusohjeet (koronatilanteessa)

Toimintaohjeet matkustajille

  • Käytä maskia
  • Älä matkusta joukkoliikenteessä sairaana
  • Pidä etäisyyttä muihin matkustajiin mahdollisuuksien mukaan
  • Vältä ruuhka-aikoina matkustamista, jos mahdollista.
  • Muista pestä tai desinfioida kädet
  • Yski tai aivasta tarvittaessa hihaan tai nenäliinaan
  • Vältä käteisen rahan käyttöä (maksa Waltti-kortilla tai mobiililipulla)

Linkkejä viranomaisten ohjeisiin ja suosituksiin

Ajankohtaista koronaviruksesta – Terveyden – ja hyvinvoinnin laitos THL

Joukkoliikenne ja korona -sivusto (Traficom)

Kymsoten koronainfosivuille tilanne ja suositukset sekä maskien käyttö

 

Kymenlaakson sairaanhoitopiiri Kymsoten on antanut velvoittavan suosituksen kasvomaskien käytöstä yli 12-vuotiaille joukkoliikenteessä Kymenlaakson alueella.

Kasvomaskit voivat olla kangasmaskeja tai kertakäyttöisiä maskeja. Maskien on tarkoitus suojata muita samassa ajoneuvossa olevia korona-altistukselta.

Matkustajien toivotaan asettavan maskin kasvoilleen jo ennen ajoneuvoon nousemista. Linja-autoissa ei pääsääntöisesti ole maskeja myynnissä. maskisuositus koskee avointa joukkoliikennettä ja yli 15-vuotiaita.
Koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi ja joukkoliikenteen toiminnan turvaamiseksi pyydämme matkustajia välttämään busseissa käteisen rahan käyttöä ja maksamaan matkansa walttikortilla, Waltti-mobiililipulla tai Semel Reissu -mobiililipulla. Käteisellä maksaessa suositellaan varaamaan tasaraha.
Liikennöitsijät huolehtivat linja-autokaluston pintojen puhtaanapidosta. Suojaseinättömien bussien kuljettajien takana oleva istuin varataan turvaväliksi. Näin yritetään ehkäisemään kuljettajien sairastumista.

Ohje kasvomaskien käytöstä löytyy THL:n sivuilta, samoin kuin THL:n ohjevideo Näin puet maskin oikein.