Joukkoliikenne

Näiltä sivustoilta löydät tietoa Kotka-Hamina-Pyhtää-alueen joukkoliikenteestä. Kotkan seudun joukkoliikenteessä on käytössä Waltti-kortti. Kortin voit hankkia asiointipiste Ruorista, Haminan linnoituksen uimahallin Walttipalvelu pisteestä ja Karhulan R-kioskilta sekä Waltti nettimyynnistä.

Koronaviruksen vaikutukset joukkoliikenteeseen

Koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi ja joukkoliikenteen toiminnan turvaamiseksi pyydämme matkustajia välttämään busseissa käteisen rahan käyttöä ja maksamaan matkansa walttikortilla tai Semel Reissu -mobiililipulla. Käteisellä maksaessa, niin suositellaan varaamaan tasaraha.

Liikennöitsijät huolehtivat linja-autokaluston pintojen puhtaanapidosta. Suojaseinättömien bussien kuljettajien takana oleva istuin varataan turvaväliksi. Näin yritetään ehkäisemään kuljettajien sairastumista.

Bussilla matkustaessa voi ehkäistä koronaviruksen ja muiden tartuntatautien leviämistä huolehtimalla käsihygieniasta pesemällä kädet riittävän usein, yskimällä ja aivastamalla hihan yläosaan tai nenäliinaan sekä välttämällä tartuntapintojen ylimääräistä koskettelua esimerkiksi pitämällä käsineitä kädessä.

Koronavirusepidemia voi vaikuttaa kaukovuorojen liikennöintiä.

Tarkista ajantasainen tilanne autoilijoiden omilta sivuilta

Savonlinja Oy

Onnibus.com

Liikenne Vuorela oy

Paunu Oy

tai Matkahuollon sivuilta

Junaliikenteen osalta VR:n sivuilta

Paikallisliikenteen ja kaukoliikenteen ajankohtainen tilanne löytyy myös Kotkan Seudun joukkoliikenteen sivuilla 

Palveluliikenne

Palvelulinjat ovat kaikkien käytettävissä. Ajot tehdään pikkubusseilla, joiden kyytiin pääsee helposti linja-autopysäkeiltä ja reitin varrelta. Autoissa on tilaa apuvälineille. palvelulinjoilla peritään sama Waltti-hinnoittelun mukainen maksu kuin normaalissa paikallisliikenteessä. Maksuvälineinä käyvät käteisen rahan lisäksi Waltti-kortit, Veteraanikortti, Matkahuollon myymät lipputuotteet sekä mobiililiput.

Kotkan, Haminan ja Pyhtään alueiden palvelulinjoiden aikataulut ja reitit löydät Kotkan aikataulut-sivustolta jokaisen kunnan osalta erikseen.

Kotkan palvelulinjat

Haminan palvelulinjat

Pyhtään palvelulinjat