Kesätyöseteli 2024

KAIKKI vuodelle 2024 varatut 40 kesätyöseteliä on jaettu. Myös varasijat ovat täynnä.

Kesätyöseteli on tarkoitettu 2008-2009 syntyneen kotkalaisen nuoren palkkaamiseksi kesätöihin. Kotkan kaupunki korvaa 300 euroa nuoren palkkaavalle työnantajalle.
Kesätyön tulee kestää vähintään kaksi viikkoa ja minimityöaika on 6h/päivä TAI yhteensä 60 tuntia kesäkauden aikana. Kesätyöseteliä ei voi käyttää samana vuonna Kotkan kaupungin kesätyöpaikan tai kesäyrittäjyyden kanssa.

Kuka saa kesätyösetelin?

Saat kesätyösetelin, kun:

  • kotikuntasi on Kotka
  • olet syntynyt 2008 -2009 välisenä aikana

Kesätyöseteli 2024

Kesätyöseteleitä on jaossa tänä vuonna 40 kpl. Kesätyösetelit tulevat hakuun perjantaina 5.4.2024 klo 15-17 Kotkan Ohjaamolle (Yhteisötalo Messin B-talo, Kirkkokatu 22, Kotka). Jos kesätyöseteleitä on jäljellä vielä perjantain 5.4.2024 jälkeen, niin ne ovat maanantaista 8.4.2024 lähtien haettavissa Ohjaamo Kotkan aukioloaikoina. Kesätyösetelin voi hakea vain nuori itse eikä niitä voi varata etukäteen.

Ohjaamo Kotkan aukioloajat voi tarkistaa täältä:

https://ohjaamot.fi/web/ohjaamo-kotka

Mihin kesätyösetelillä voi työllistyä?

Kesätyösetelillä voit työllistyä Kotkan seudulla toimivaan:

  • yritykseen
  • yhdistykseen
  • järjestöön
  • seuraan
  • säätiöön

Työllistävän tahon kotipaikka voi olla muualla, jos työ tehdään Kotkan alueella.

Kuinka paljon saan palkkaa?

Sovi työnantajan kanssa palkasta ennen kesätyön aloittamista. Työnantajan tulee maksaa sinulle vähintään 370 euron bruttopalkkaa. Palkastasi saatetaan vähentää iästä riippuen lakisääteisiä palkan sivukuluja. Tarkista mahdollisten sivukulujen määrä Palkka.fi-sivuston palkkalaskurista.

Toimi näin:

1. Sovi työnantajan kanssa kesätyöstä (voit tehdä tämän myös haettuasi ensin kesätyösetelin).
2. Hae kesätyöseteli Ohjaamosta. Kesätyöseteli on numeroitu ja henkilökohtainen.
3. Ilmoita Ohjaamoon tiedot työnantajasta (yrityksen/tahon nimi, osoite, yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero, sähköposti ja Y-tunnus). Voit antaa nämä tiedot jo kesätyöseteliä hakiessasi, jos sinulla on työnantaja tiedossa.
4. Aloita kesätyö ja toimita työnantajalle kesätyösetelisi, verokorttisi ja tilinumerosi sekä uuden tietosuojalain nojalla vaadittava suostumuslomake tietojen luovuttamiseen (saat tämän Ohjaamosta hakiessasi setelin).
5. Täytä työssäoloajalta työaikaseuranta.
6. Kesätyön päätyttyä työnantaja maksaa sinulle palkan ja palauttaa kesätyösetelin, työaikaseurannan ja muut pyydetyt dokumentit Kotkan kaupungille 30.9.2024 mennessä. Pyydä työnantajalta työtodistus.
7. Kotkan kaupunki maksaa työnantajalle tukea palkkakustannuksiin 300 euroa.
8. Tilitys tehdään maksuaikataulun mukaisesti, kun yritys tai muu työllistävä taho on toimittanut tarvittavat dokumentit.

Kesätyöseteli maksuaikataulu 2023

 

Lomakkeet:

Lomakkeet ovat pdf-muodossa ja tulostettavia.

Työajanseurantalomake 2024

Suostumuslomake 2024

Kesätyösetelilomake 2024

Kesätyöseteli esite työnantajalle 2024