Kesätyöseteli 2023

Kesätyöseteli on tarkoitettu 2007-2008 syntyneen kotkalaisen nuoren palkkaamiseksi kesätöihin. Kotkan kaupunki korvaa 300 euroa nuoren palkkaavalle työnantajalle.
Kesätyön tulee kestää vähintään kaksi viikkoa ja minimityöaika on 6h/päivä TAI yhteensä 60 tuntia kesäkauden aikana. Kesätyöseteliä ei voi käyttää samana vuonna Kotkan kaupungin kesätyöpaikan tai kesäyrittäjyyden kanssa.

Kuka saa kesätyösetelin?

Saat kesätyösetelin, kun:

  • kotikuntasi on Kotka
  • olet syntynyt 2007 -2008 välisenä aikana

Kesätyöseteli 2023

Kesätyöseteleitä on jaossa tänä vuonna 50 kpl. Kesätyösetelit ovat haettavissa tiistaista 4.4.2023  klo 13 alkaen Kotkan Ohjaamosta, Kirkkokatu 22, Messin B-talo. Sisäänkäynti sisäpihan puolelta. Kesätyöseteleitä voi hakea Ohjaamosta aukioloaikoina. Aukioloajat voi tarkistaa täältä:
https://ohjaamot.fi/web/ohjaamo-kotka

HUOM! Kaikki vuoden 2023 kesätyösetelit on jaettu. Myös varasijat ovat jo täynnä.

Kun kesätyöseteli haetaan Ohjaamosta, se varataan 2 viikon ajaksi, jonka aikana pitää ilmoittaa työnantaja, ellei se ole jo seteliä hakiessa tiedossa. (Jos ilmoitusta ei tehdä 2 viikon aikana, kesätyösetelivaraus loppuu ja kesätyöseteli siirtyy seuraavalle hakijalle.)

Mihin kesätyösetelillä voi työllistyä?

Kesätyösetelillä voit työllistyä Kotkan seudulla toimivaan:

  • yritykseen
  • yhdistykseen
  • järjestöön
  • seuraan
  • säätiöön

Työllistävän tahon kotipaikka voi olla muualla, jos työ tehdään Kotkan alueella.

Kuinka paljon saan palkkaa?

Sovi työnantajan kanssa palkasta ennen kesätyön aloittamista. Työnantajan tulee maksaa sinulle vähintään 370 euron bruttopalkkaa. Palkastasi saatetaan vähentää iästä riippuen lakisääteisiä palkan sivukuluja. Tarkista mahdollisten sivukulujen määrä Palkka.fi-sivuston palkkalaskurista.

Toimi näin:

1. Sovi työnantajan kanssa kesätyöstä (voit tehdä tämän myös haettuasi ensin kesätyösetelin).
2. Hae kesätyöseteli Ohjaamosta. Kesätyöseteli on numeroitu ja henkilökohtainen.
3. Ilmoita Ohjaamoon tiedot työnantajasta (yrityksen/tahon nimi, osoite, yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero, sähköposti ja Y-tunnus). Voit antaa nämä tiedot jo kesätyöseteliä hakiessasi, jos sinulla on työnantaja tiedossa.
4. Aloita kesätyö ja toimita työnantajalle kesätyösetelisi, verokorttisi ja tilinumerosi sekä uuden tietosuojalain nojalla vaadittava suostumuslomake tietojen luovuttamiseen (saat tämän Ohjaamosta hakiessasi setelin).
5. Täytä työssäoloajalta työaikaseuranta.
6. Kesätyön päätyttyä työnantaja maksaa sinulle palkan ja palauttaa kesätyösetelin, työaikaseurannan ja muut pyydetyt dokumentit Kotkan kaupungille 29.9.2023 mennessä. Pyydä työnantajalta työtodistus.
7. Kotkan kaupunki maksaa työnantajalle tukea palkkakustannuksiin 300 euroa.
8. Tilitys tehdään maksuaikataulun mukaisesti, kun yritys tai muu työllistävä taho on toimittanut tarvittavat dokumentit.

Kesätyöseteli maksuaikataulu 2023

 

Lomakkeet (päivitys tulossa):

Lomakkeet ovat pdf-muodossa ja tulostettavia.

Työajanseurantalomake 2023

Suostumuslomake 2023

Kesätyösetelilomake 2023

Kesätyöseteli esite työnantajalle 2023