Mansikkalahti

Mansikkalahden ranta kattaa yleiseksi uimarannaksi luokitellun ulkorannan ja pieneksi yleiseksi uimarannaksi luokitellun lastenrannan. Rannalla on kaikki yleisen uimarannan palvelut ja se soveltuu sekä aikuisille että lapsille. Uimarannan välittömässä läheisyydessä on muutamia parkkipaikkoja.

Mansikkalahden ulko- ja lastenrannalla on suoritettu tiistaina 11.8.2020 leväseurantaa. Kummallakaan rannalla uimavedessä ei todettu syanobakteeria (sinilevää). Syanobakteerien määrä rannikkovedessä voi vaihdella nopeasti tuuliolosuhteista riippuen. Aikana, jolloin uimaveden pinnalla tai veden rajassa ei ole havaittavissa vihertäviä/sinivihreitä syanobakteeriesiintymiä, voi vedessä uida turvallisesti. Syanobakteerit voivat tuottaa myrkyllisiä tai ärsyttäviä aineita veteen. Yli puolet syanobakteeriesiintymistä on myrkyllisiä. Ihmisten herkkyys saada oireita syanobakteereista vaihtelee paljon. Syanobakteeripitoinen vesi voi aiheuttaa uimareille allergisia iho-oireita, vatsavaivoja, nuhaa tai yleisoireita kuten kuumetta ja päänsärkyä.

Mansikkalahden ulko- ja lastenrannalta viimeisimmät uimavesinäytteet on otettu 11.8.2020, näytteiden perusteella uimavesi täytti uimavedelle asetut mikrobiologiset laatukriteerit. Ulkorannan veden lämpötila oli 16,8 °C ja lastenrannan 17,1 °C. Seuraavat seurantakalenterin mukaiset näytteet otetaan uimakaudella 2021.

Ajankohtaiset ja tarkemmat tiedot uimaveden laadusta kesällä 2020 löytyvät alla olevasta linkistä

UIMAVESITULOKSET JA SINILEVÄHAVAINNOT 2020

Vuosina 2019, 2018 ja 2017 uimavesi sai laatuluokituksen erinomainen. Sinileväesiintymiä on kuitenkin havaittu ajoittain.

MANSIKKALAHDEN UIMAVESIPROFIILI

Mansikkalahden ulkoranta on luonnonkivinen ja melko nopeasti syvenevä ranta. Ulkorannan välittömässä läheisyydessä on pieneksi yleiseksi uimarannaksi luokiteltu lastenranta, joka on muokattu hiekkaranta. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.
Rannalla on 4 kpl pukukoppeja, huuhtelusuihku ja Bajamaja wc:t. Rannalla on kaksi pelastusrengasta ja -köyttä. Ulkorannalla on kiintolaituri. Ranta-alueella on kaksi grillaus- ja piknikpaikkaa sekä lentopallokenttä. Leikkipaikalla on mm. erilaisia keinuja, hiekka- ja vesipöytiä sekä toimintaverkko kiipeilyä varten. Varsinainen uima-alue on rajattu poijuin.
Rantavyöhykkeen puusto on lehtomaista puistometsää, joka on osa Katariinan polun ulkoilureittiä. Rannan länsipuolella sijaitsevat Katariinan meripuisto sekä rauhoitettu terveleppälehto.

Aukioloajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Käyntitiedot

Käyntiosoite

Mäntykatu 1, 48130 Kotka

Muut yhteystiedot