Mansikkalahti

Mansikkalahden ranta kattaa yleiseksi uimarannaksi luokitellun ulkorannan ja pieneksi yleiseksi uimarannaksi luokitellun lastenrannan. Rannalla on kaikki yleisen uimarannan palvelut ja se soveltuu sekä aikuisille että lapsille. Uimarannan välittömässä läheisyydessä on muutamia parkkipaikkoja. Tupakointi uimarannalla on kielletty.

Viimeisin ulkorannan uimavesinäyte on otettu 8.8.2023 Sinilevää ei näytteenoton yhteydessä havaittu. Ulkorannan uimavesi täytti sille asetetut laatuvaatimukset, kun taas lastenrannan uimaveden laatu oli huono eikä uimista rannalla suositeltu. 15.8. otetun uusintanäytteen tulokset kuitenkin täyttivät sille asetetut laatuvaatimukset myös lastenrannalla. Seuraavat seurantakalenterin mukaiset näytteet otetaan kesällä 2024.

Tiedot uimaveden laadusta kesällä 2023 löytyvät alla olevasta linkistä

UIMAVESITULOKSET JA SINILEVÄHAVAINNOT 2023

Vuosina 2021, 2020, 2019 ja 2018 uimavesi sai laatuluokituksen erinomainen. Sinileväesiintymiä on kuitenkin havaittu ajoittain.

MANSIKKALAHDEN UIMAVESIPROFIILI

Mansikkalahden ulkoranta on luonnonkivinen ja melko nopeasti syvenevä ranta. Ulkorannan välittömässä läheisyydessä on pieneksi yleiseksi uimarannaksi luokiteltu lastenranta, joka on muokattu hiekkaranta. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.
Rannalla on 4 kpl pukukoppeja, huuhtelusuihku ja Bajamaja wc:t. Rannalla on kaksi pelastusrengasta ja -köyttä. Ulkorannalla on kiintolaituri. Ranta-alueella on kaksi grillaus- ja piknikpaikkaa sekä lentopallokenttä. Leikkipaikalla on mm. erilaisia keinuja, hiekka- ja vesipöytiä sekä toimintaverkko kiipeilyä varten. Varsinainen uima-alue on rajattu poijuin.
Rantavyöhykkeen puusto on lehtomaista puistometsää, joka on osa Katariinan polun ulkoilureittiä. Rannan länsipuolella sijaitsevat Katariinan meripuisto sekä rauhoitettu terveleppälehto.

Aukioloajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Käyntitiedot

Käyntiosoite

Mäntykatu 1, 48130 Kotka

Muut yhteystiedot

Puhelin

+358 523480