Mansikkalahti

Mansikkalahden ranta kattaa yleiseksi uimarannaksi luokitellun ulkorannan ja pieneksi yleiseksi uimarannaksi luokitellun lastenrannan. Rannalla on kaikki yleisen uimarannan palvelut ja se soveltuu sekä aikuisille että lapsille. Uimarannan välittömässä läheisyydessä on muutamia parkkipaikkoja.

Mansikkalahden lasten rannan 24.8. otetun uusintanäytteen tulokset olivat hyvät. Mansikkalahden ulkorannan uimaveden mikrobiologinen laatu oli kunnossa näytteenoton perusteella. Seuraavat seurantakalenterin mukaiset näytteet otetaan molemmilta rannoilta uimakaudella 2022 .

Tiedot uimaveden laadusta kesällä 2021 löytyvät alla olevasta linkistä

UIMAVESITULOKSET JA SINILEVÄHAVAINNOT 2021

Vuosina 2020, 2019 2018 ja 2017 uimavesi sai laatuluokituksen erinomainen. Sinileväesiintymiä on kuitenkin havaittu ajoittain.

MANSIKKALAHDEN UIMAVESIPROFIILI

Mansikkalahden ulkoranta on luonnonkivinen ja melko nopeasti syvenevä ranta. Ulkorannan välittömässä läheisyydessä on pieneksi yleiseksi uimarannaksi luokiteltu lastenranta, joka on muokattu hiekkaranta. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.
Rannalla on 4 kpl pukukoppeja, huuhtelusuihku ja Bajamaja wc:t. Rannalla on kaksi pelastusrengasta ja -köyttä. Ulkorannalla on kiintolaituri. Ranta-alueella on kaksi grillaus- ja piknikpaikkaa sekä lentopallokenttä. Leikkipaikalla on mm. erilaisia keinuja, hiekka- ja vesipöytiä sekä toimintaverkko kiipeilyä varten. Varsinainen uima-alue on rajattu poijuin.
Rantavyöhykkeen puusto on lehtomaista puistometsää, joka on osa Katariinan polun ulkoilureittiä. Rannan länsipuolella sijaitsevat Katariinan meripuisto sekä rauhoitettu terveleppälehto.

Aukioloajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Käyntitiedot

Käyntiosoite

Mäntykatu 1, 48130 Kotka

Muut yhteystiedot