Mansikkalahti

Mansikkalahden ranta kattaa yleiseksi uimarannaksi luokitellun ulkorannan ja pieneksi yleiseksi uimarannaksi luokitellun lastenrannan. Rannalla on kaikki yleisen uimarannan palvelut ja se soveltuu sekä aikuisille että lapsille. Uimarannan välittömässä läheisyydessä on muutamia parkkipaikkoja.

9.8.2022 otettujen uimavesinäytteiden tulokset olivat hyvät ja uimavedet täyttivät  laatukriteerit eikä sinilevää havaittu. Seuraavat seurantakalenterin mukaiset näytteet otetaan molemmilta rannoilta uimakaudella 2023.

Tiedot uimaveden laadusta kesällä 2022 löytyvät alla olevasta linkistä

UIMAVESITULOKSET JA SINILEVÄHAVAINNOT 2022

Vuosina 2021, 2020, 2019 ja 2018 uimavesi sai laatuluokituksen erinomainen. Sinileväesiintymiä on kuitenkin havaittu ajoittain.

MANSIKKALAHDEN UIMAVESIPROFIILI

Mansikkalahden ulkoranta on luonnonkivinen ja melko nopeasti syvenevä ranta. Ulkorannan välittömässä läheisyydessä on pieneksi yleiseksi uimarannaksi luokiteltu lastenranta, joka on muokattu hiekkaranta. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.
Rannalla on 4 kpl pukukoppeja, huuhtelusuihku ja Bajamaja wc:t. Rannalla on kaksi pelastusrengasta ja -köyttä. Ulkorannalla on kiintolaituri. Ranta-alueella on kaksi grillaus- ja piknikpaikkaa sekä lentopallokenttä. Leikkipaikalla on mm. erilaisia keinuja, hiekka- ja vesipöytiä sekä toimintaverkko kiipeilyä varten. Varsinainen uima-alue on rajattu poijuin.
Rantavyöhykkeen puusto on lehtomaista puistometsää, joka on osa Katariinan polun ulkoilureittiä. Rannan länsipuolella sijaitsevat Katariinan meripuisto sekä rauhoitettu terveleppälehto.

Aukioloajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Käyntitiedot

Käyntiosoite

Mäntykatu 1, 48130 Kotka

Muut yhteystiedot