Mansikkalahti

Mansikkalahden ranta kattaa yleiseksi uimarannaksi luokitellun ulkorannan ja pieneksi yleiseksi uimarannaksi luokitellun lastenrannan. Rannalla on kaikki yleisen uimarannan palvelut ja se soveltuu sekä aikuisille että lapsille. Uimarannan välittömässä läheisyydessä on muutamia parkkipaikkoja.

Vuosina 2019, 2018 ja 2017 uimavesi sai laatuluokituksen erinomainen. Sinileväesiintymiä on kuitenkin havaittu ajoittain.

Mansikkalahden ulkoranta on luonnonkivinen ja melko nopeasti syvenevä ranta. Ulkorannan välittömässä läheisyydessä on pieneksi yleiseksi uimarannaksi luokiteltu lastenranta, joka on muokattu hiekkaranta. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.
Rannalla on 4 kpl pukukoppeja, huuhtelusuihku ja Bajamaja wc:t. Rannalla on kaksi pelastusrengasta ja -köyttä. Ulkorannalla on kiintolaituri. Ranta-alueella on kaksi grillaus- ja piknikpaikkaa sekä lentopallokenttä. Leikkipaikalla on mm. erilaisia keinuja, hiekka- ja vesipöytiä sekä toimintaverkko kiipeilyä varten. Varsinainen uima-alue on rajattu poijuin.
Rantavyöhykkeen puusto on lehtomaista puistometsää, joka on osa Katariinan polun ulkoilureittiä. Rannan länsipuolella sijaitsevat Katariinan meripuisto sekä rauhoitettu terveleppälehto.

Aukioloajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Käyntitiedot

Käyntiosoite

Mäntykatu 1, 48130 Kotka