Sutela, Kaukola ja Pernoo

Sutela, Kaukola sekä Pernoo ovat Kymijoen länsirannalla sijaitsevia vanhoja maaseutumaisia asuinalueita. Alueen historiasta kertovat vanhat tilakeskukset sekä alueen halkaiseva vanha Kuninkaantie.

Alueelta löytyy upeita asuinpaikkoja jokimaisemissa sekä vanhojen tilakeskusten lomaan nousseita uusia pientalo ja rivitaloalueita. Ympäristöä leimaa jokirantojen, peltomaisemien sekä kiemurtelevien kyläteiden lisäksi laajat metsäalueet. Marja- ja sienimetsät jatkuvat pohjoiseen aina Valkmusan kansallispuistoon saakka.

Vertaansa vailla olevan ympäristön ja hyvien ulkoilureittien lisäksi aluetta palvelee Sutelassa sijaitseva merkittävä kaupallinen keskus palveluineen sekä hyvine kauko- ja paikallisen joukkoliikenteen yhteyksineen. Kaukolan alueelle suunnitellaan myös uutta koulurakennusta olemassa olevan Pihkoon päiväkodin viereen.

Sutelasta sanottua

”Minulle tärkeää on Kymijoen läheisyys ja helppokulkuisuus esimerkiksi Langinkosken ja Kyminlinnan suuntaan. Sutelasta ei ole pitkä matka maalaisidylliin ja lenkkeilymahdollisuuksiakin riittää.”

”Luonto on lähellä ja myös melkein kaikki tarvittavat palvelut.”

”Turvallinen lapsuus luonnon keskellä. Metsät, pihat, kaikki tarvittava pyöräilymatkan päässä.”

”Turvallinen, kotoisa, suvaitsevainen, lempeä.”

Kaukolasta sanottua

Minusta alueella huolehditaan toisistamme. Kaikki yhdessä haluavat pitää alueen turvallisena ja lapsiystävällisenä. Oman koulun saaminen alueelle oli yhteinen hieno ponnistus. On ihanaa asua maalla, kuitenkin lähellä palveluita. Yleisesti tiedettyjä asioita Kaukolasta ovat: koulu, pienet hiekkatiet, lenkkeilymaastot ja jokinäkymät.”

”Rauhallinen maalaismainen tunnelma, jota upea Kymijoki hallitsee.”

”Metsä lähellä (hyvät lenkkeilymaastot) ja maaseutumainen miljöö, mutta kuitenkin moottoritie ja Prisma hyvin lähellä.”

Pernoosta sanottua

”Tänne voin tulla milloin vain rauhoittumaan ja olemaan keskellä luontoa. Koski- ja jokimaisemat rauhoittavat mieltä ja tuovat mieleen lämpimät lapsuusmuistot.”

”Ihana rauhallinen puhdas, seesteinen tunnelma, kosken kohina rauhoittaa.”

”Rauhallinen, yhteisöllinen, pieni, luonnollinen, vähän jopa vanhanaikainen positiivisella tavalla.”

”Täällä saattaa nähdä peurojen tai kettujen leikkivän takapihalla, kuulla pöllön huhuilevan iltahämärissä ja käärmeistä kiinnostuneet voivat nähdä runsaasti kyitä ”Käärmekallioilla”.”

”Villin luonnon läheisyys ja silti olemme lähellä keskustan palveluita.”

 

Kartta Kaukolan, Sutelan ja Pernoon alueista