Osbu on pian taas täällä!

Kotkan kaupungin osallistuva budjetointi 2024

Kotkan kaupungin osallistuva budjetointi, eli Osbu, on pian taas täällä. Osallistuvassa budjetoinnissa varataan 60 000 euroa kotkalaisten kehitysideoille, joilla pyritään lisäämään asukkaiden hyvinvointia ja yhdessä tekemistä, sekä parantamaan ja kehittämään asuinympäristöjä. Summa jakautuu Karhulan, Länsi-Kotkan sekä Kotkansaaren ja Hovinsaaren alueille, joille kullekin on varattu 20 000 euroa.

Osallistuvan budjetoinnin prosessi kokee tänä vuonna pienen muutoksen. Edellisvuosista poiketen, tänä vuonna ei avata uutta ideahakua, vaan äänestetään sellaisia ehdotuksia, jotka ovat aiempina vuosina päässeet jatkoon, mutta eivät ole edenneet toteutukseen asti. Ehdotuksia on yhteensä 21 ja ne kootaan äänestettäväksi vuosilta 2021, 2022 ja 2023.

Osallistuvan budjetoinnin äänestys avautuu 19.8.

Osallistuvan budjetoinnin äänestys on tänä vuonna auki 19.8.–22.9. Äänestäminen tapahtuu osallisuusalustalla. Äänestämisen lisäksi, osallisuusalustalla voi seurata äänestyksen etenemistä ja ehdotusten käsittelyä, sekä jättää muihin ehdotuksiin kommentteja.

Tänä vuonna kuntalaisilla on mahdollisuus kommentoida ehdotuksia ja käydä keskustelua osallisuusalustalla.

Pääset toteutukset- sivulle tästä: https://mpt.link/osbutoteutukset

Äänestyksen voittaneita ehdotuksia jatkojalostetaan kuntalaisten työpajoissa lokakuussa.
Osallistuvan budjetoinnin lopulliset tulokset julkaistaan 2.12.

 

 

Osallistuva budjetointi 2023

Osallistuva budjetointi/Osbu 2022

Osallistuva budjetointi/Osbu 2021