Santalahti

Santalahden ranta on yleinen uimaranta joka soveltuu myös liikuntaesteisten käytettäväksi. Rannan läheisyydessä on melko runsaasti parkkitilaa.

9.8.2022 otetun uimavesinäytteen tulos oli hyvä ja uimavesi täytti sille asetetut laatukriteerit. Näytteenoton yhteydessä ei havaittu sinilevää. Seuraava uimavesinäyte otetaan uimakaudella 2023.

Tiedot uimaveden laadusta kesällä 2022 löytyvät alla olevasta linkistä

UIMAVESITULOKSET JA SINILEVÄHAVAINNOT 2022

Santalahden uimavesiluokka on vaihdellut, vuonna 2021 se oli hyvä, 2020 erinomainen, 2019 hyvä ja 2018 erinomainen. Sinileväesiintymiä on havaittu ajoittain.

Santalahden uimarannan uimavesiprofiili

Santalahden uimaranta on Mussalossa, Santalahden lomakylän vieressä. Uimaranta on pehmeähiekkainen etelään avautuma lahdenpoukama. Ranta on pitkälle matala ja hiekkapohjainen, joten se soveltuu hyvin lapsille. Ranta-alueella on pienimuotoisia rantaniittyalueita. Rantaan asti pääsee mm. lastenvaunuilla tai pyörätuolilla puista ramppia pitkin. Rannalla on pukukopit ja wc-rakennus peseytymistiloineen. Ranta-alueella on grillaus- ja piknik-paikka, leikkipaikka, lentopallokenttä ja minigolf-rata. Rannalla on kaksi pelastusrengasta ja -köyttä. Varsinainen uima-alue on rajattu poijuin. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.
Lähiympäristössä on myös luontopolku ja golfkenttä.

Aukioloajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Käyntitiedot

Käyntiosoite

Santatie 2, 48130 Kotka

Muut yhteystiedot