Santalahti

Santalahden ranta on yleinen uimaranta joka soveltuu myös liikuntaesteisten käytettäväksi. Rannan läheisyydessä on melko runsaasti parkkitilaa. Tupakointi uimarannalla on kielletty.

11.6.2024 Santalahden rannasta otetun uusintanäytteen tulosten mukaan uimavesi on taas hygieeniseltä laadultaan hyvää. Suositus uimisen välttämisestä purettiin 14.6.

Tiedot uimaveden laadusta kesällä 2024 löytyvät alla olevasta linkistä

UIMAVESITULOKSET JA SINILEVÄHAVAINNOT 2024

Santalahden uimavesiluokka on vaihdellut, vuonna 2022 ja 2021 se oli hyvä, 2020 erinomainen, 2019 hyvä. Sinileväesiintymiä on havaittu ajoittain.

Santalahden uimarannan uimavesiprofiili

Santalahden uimaranta on Mussalossa, Santalahden lomakylän vieressä. Uimaranta on pehmeähiekkainen etelään avautuma lahdenpoukama. Ranta on pitkälle matala ja hiekkapohjainen, joten se soveltuu hyvin lapsille. Ranta-alueella on pienimuotoisia rantaniittyalueita. Rantaan asti pääsee mm. lastenvaunuilla tai pyörätuolilla puista ramppia pitkin. Rannalla on pukukopit ja wc-rakennus peseytymistiloineen. Ranta-alueella on grillaus- ja piknik-paikka, leikkipaikka, lentopallokenttä ja minigolf-rata. Rannalla on kaksi pelastusrengasta ja -köyttä. Varsinainen uima-alue on rajattu poijuin. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.
Lähiympäristössä on myös luontopolku ja golfkenttä.

Aukioloajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Käyntitiedot

Käyntiosoite

Santatie 2, 48130 Kotka

Muut yhteystiedot

Puhelin

+358 523480