Santalahti

Santalahden ranta on yleinen uimaranta joka soveltuu myös liikuntaesteisten käytettäväksi. Rannan läheisyydessä on melko runsaasti parkkitilaa.

Uimarannalla on suoritettu tiistaina 11.8. leväseurantaa, uimarannalla ei todettu sinilevää. Syanobakteerien määrä rannikkovedessä voi vaihdella nopeasti tuuliolosuhteista riippuen. Aikana, jolloin uimaveden pinnalla tai veden rajassa ei ole havaittavissa vihertäviä/sinivihreitä syanobakteeriesiintymiä, voi vedessä uida turvallisesti. Syanobakteerit voivat tuottaa myrkyllisiä tai ärsyttäviä aineita veteen. Yli puolet syanobakteeriesiintymistä on myrkyllisiä. Ihmisten herkkyys saada oireita syanobakteereista vaihtelee paljon. Syanobakteeripitoinen vesi voi aiheuttaa uimareille allergisia iho-oireita, vatsavaivoja, nuhaa tai yleisoireita kuten kuumetta ja päänsärkyä.

Viimeisin uimavesinäyte Santalahden uimarannalta on otettu 11.8. Näytteen perusteella uimavesi täytti sille asetetut mikrobiologiset laatukriteerit. Uimaveden lämpötila oli 15,6 °C. Seuraava seurantakalenterin mukainen näyte otetaan uimakaudella 2021. Ajankohtaiset tiedot uimaveden laadusta kesällä 2020 löytyvät alla olevasta linkistä

UIMAVESITULOKSET JA SINILEVÄHAVAINNOT 2020

Vuonna 2019 uimavesi luokiteltiin hyväksi kun se oli vuosina 2018 ja 2017 saanut laatuluokituksen erinomainen. Sinileväesiintymiä on havaittu ajoittain.

Santalahden uimavesiprofiili

 

Santalahden uimaranta on Mussalossa, Santalahden lomakylän vieressä. Uimaranta on pehmeähiekkainen etelään avautuma lahdenpoukama. Ranta on pitkälle matala ja hiekkapohjainen, joten se soveltuu hyvin lapsille. Ranta-alueella on pienimuotoisia rantaniittyalueita. Rantaan asti pääsee mm. lastenvaunuilla tai pyörätuolilla puista ramppia pitkin. Rannalla on pukukopit ja wc-rakennus peseytymistiloineen. Ranta-alueella on grillaus- ja piknik-paikka, leikkipaikka, lentopallokenttä ja minigolf-rata. Rannalla on kaksi pelastusrengasta ja -köyttä. Varsinainen uima-alue on rajattu poijuin. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.
Lähiympäristössä on myös luontopolku ja golfkenttä.

Aukioloajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Käyntitiedot

Käyntiosoite

Santatie 2, 48130 Kotka

Muut yhteystiedot