Saksala, Tavastila ja Juurikorpi

Saksala, Tavastila ja Juurikorpi ovat Kotkan itäisimmät kaupunginosat. Metsäinen ja maaseutumainen alue sijaitse Haminan rajalla erinomaisten kulkuyhteyksien, E18 moottoritien, Kouvolan valtatien sekä rautatieyhteyden varrella.

Saksalan, Tavastilan ja Juurikorven alueet koostuvat väljästi rakentuneista eri-ikäisistä pientaloalueista. Metsät, peltoalueet ja viehättävät pikkukylät seuraavat toinen toistaan, alkaen etelän Marinkylästä, päättyen lähes kymmenen kilometriä pohjoisemmaksi Juurikorven kylään. Alueen palveluita on mm. peruskoulun ala-aste sekä päiväkoti sekä lähellä olevat kehittyvät työpaikka-alueet.

Saksalasta sanottua

”Täällä on rauhallista, ihana asuinalue lasten kanssa. Metsät lähellä, ihanat polut lenkkeilyyn. Pieni koulu lapsille, kyläyhteisö.”

”Rauhallinen, ystävällinen. Vaikka ei tunneta niin aina moikataan vastaantulevaa.”

Tavastilasta sanottua

”Yhteisöllinen, aktiivinen kylä jossa tunnetaan ja tiedetään mutta annetaan halutessa olla rauhassa. Upea koulu ja päiväkoti.”

”Ystävälliset ihmiset, kaunis luonto ja mielenkiintoinen historia.”

”Rauhallinen, idyllinen, kaunis, kylällä yhteisen tekemisen fiilis. Kyläyhdistys ja vanhempainyhdistys erittäin aktiivinen toteuttamaan kylätapahtumia.”

”Kaunis avara maalaismaisema! Lämminhenkinen yhteisöllisyys, jonka keskiössä kylän oma koulu.”

”Suurivuori, jonka päältä avautuu kolmen kaupungin kaunis luonto.”

Juurikorvesta sanottua

”Juurikorvessa sijaitseva Lentokentän metsän alue on aivan mieletön retkikohde. Olen viettänyt kyseisissä metsissä aikaa yli kymmenen vuotta, ja löydän sieltä joka visiitillä jotain uutta. Papinkiven ja Rakin laavut tarjoavat suojaa ja grillipaikan, Pahavuorella on parhaat riippumattopuut ja kiipeilykalliot. Metsä sopii sekä kokeneemmille retkeilijöille, että alotteleville metsien tutkijoille. Vaikka Kotka on aivan mieletön merenrantakaupunki, eikä mikään voita raikasta meri-ilmaa ja saaristonäkymiä, tulee kotkalaiset metsät aivan rintarinnan merinäköalan kanssa. Ollaan kiitollisia, että meiltä löytyy molemmat, toinen toistaan kauniimpina.”

”Näkymä Pahavuorelta, josta näkee kirkkaalla kelillä lähes Kotkansaarelle asti, luolastot joissa kasvaa maailman parhaat saniaisten juuret jotka maistuvat lakritsilta.”

”Sen rauhallisuus. Maalla on muutenkin omanlaisensa tunnelma ja ihmiset tervehtivät toisiaan aina vastaan tullessa. Juurikorpi on koti.”

”Kaunis, rauhallinen sekä idyllinen puutaloasuinalue. Maaseudun rauhaa.”

 

Saksalan, Juurikorven ja Tavastilan alueista