Äijänniemi

Äijänniemen uimaranta on matala ja soveltuu hyvin myös lapsille.  Parkkitilaa on pienen kävelymatkan päässä rannasta.

Uimarannalla on suoritettu tiistaina 11.8.2020 leväseurantaa. Uimavedessä ei todettu syanobakteeria (sinilevää).  Syanobakteerien määrä rannikkovedessä voi vaihdella nopeasti tuuliolosuhteista riippuen. Aikana, jolloin uimaveden pinnalla tai veden rajassa ei ole havaittavissa vihertäviä/sinivihreitä syanobakteeriesiintymiä, voi vedessä uida turvallisesti. Syanobakteerit voivat tuottaa myrkyllisiä tai ärsyttäviä aineita veteen. Yli puolet syanobakteeriesiintymistä on myrkyllisiä. Ihmisten herkkyys saada oireita syanobakteereista vaihtelee paljon. Syanobakteeripitoinen vesi voi aiheuttaa uimareille allergisia iho-oireita, vatsavaivoja, nuhaa tai yleisoireita kuten kuumetta ja päänsärkyä.

Viimeisin uimavesinäyte on otettu 11.8. Näytteen perusteella uimavesi täytti uimavedelle asetut mikrobiologiset laatukriteerit. Uimaveden lämpötila oli 16,7 °C. Seuraava seurantakalenterin mukainen näyte otetaan uimakaudella 2021.

Ajankohtaiset tiedot uimaveden laadusta kesällä 2020 löytyvät alla olevasta linkistä

UIMAVESITULOKSET JA SINILEVÄHAVAINNOT 2020

Vuonna 2019 uimaveden laatuluokitus nousi erinomaiseksi kun se oli vuosina 2018 ja 2017 luokiteltu hyväksi. Sinileväesiintymiä on havaittu ajoittain.

ÄIJÄNNIEMEN UIMAVESIPROFIILI

Äijänniemen uimaranta on muutaman sadan metrin pituinen luonnonkivinen hiekkaranta. Ranta avautuu etelään. Lähimaasto on harjumaista kuivaa kangasmetsää, joka on suosittua ulkoilualuetta. Rannalla on pukukoppi sekä Bajamaja-wc. Ranta-alueella on myös rantapallokenttä, piknik-pöytiä ja lasten keinupaikka. Rannalla on kaksi pelastusrengasta ja -köyttä. Varsinainen uima-alue on rajattu poijuin. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.

Aukioloajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Käyntitiedot

Käyntiosoite

Äijäkäntie 92, 48910 Kotka

Muut yhteystiedot