Vierailulle kirjastoon

Kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetus

Kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta, tilojen ja toimintojen esittelyä sekä kirjavinkkausta annetaan kouluille, päiväkodeille ja muille ryhmille. Kirjaston henkilökunta tulee myös kertomaan kirjaston palveluista erilaisiin tilaisuuksiin. Opastukset ja käynnit on sovittava erikseen.

Koe kirjastosi! -kierrokset ikääntyneille

Kotkan pääkirjasto ottaa vastaan enintään 15 hengen ryhmiä arkisin klo 10.00–11.30 ja 12.00–13.30. Vierailua voi seurata kahvitarjoilu tai keittolounas Cafe Sonetissa.

Vierailu alkaa kirjastopalvelujen esittelyllä ja jatkuu kirjastokierroksella. Vierailuun voidaan sisällyttää ikääntyville tarjottavien palvelujen, kuten kirjaston kotipalvelun ja lukemisesteisille tarkoitetun Celia-äänikirjapalvelun tarkempi esittely.

Ryhmä voi myös valita perehtymisen joihinkin uusimpiin kirjastopalveluihin. Näitä ovat e-kirjat ja e-äänikirjat, e-lehtipalvelut, elokuvien suoratoistopalvelu Kirjastokino, liikuntaväline- ja soitinlainaus, VHS-nauhojen, C-kasettien ja valokuvien digitointi sekä pienten muoviesineiden 3D-tulostus.

Vierailun kesto on ryhmän toiveista riippuen 45–90 minuuttia.