Karhuvuori

Läntisessä Kotkassa sijaitsevassa Karhuvuoren kaupunginosassa on erinomaiset palvelut sekä omaleimainen luonto. Merenrannan tuntumaan väljästi rakentuneella kerrostalovaltaisella alueella sijaitsee myös uusi koulu ja päiväkoti sekä tietysti kotkalaisen koripallon pyhättö Karhuvuoren urheilutalo, Steveco Areena.

Karhuvuoren suositun kuntoradan kautta on yhteys pohjois-Kotkan metsiin sekä aina Valkmusan kansallispuistoon saakka. Alueen palvelutarjontaa täydentää vilkkaat joukkoliikenneyhteydet.

Karhuvuori tunnetaan myös lempinimellä ”Karkkari”.

Karhuvuoresta sanottua

”Karkkarissa parasta on rauha ja ympäristön puhtaus sekä kauneus. Myös ihmisillä on usein jalat maassa elämänasenne kohdallaan ja monet ovat selviytyjä. Karhuvuoressa näkee paljon rakkautta. Ei mitään snobeilua vaan elämää. Aitoja ja rehellisiä niin hyviä kuin huonoja päiviä. Yhdessä niistä selvitään, eikä kukaan hätkähdä elämän äänistä.”

”Lähiön palvelut, kuten uusi iso koulu kirjastoineen. Urheilutalo, S-market, apteekki ja suuremmoinen pururata. Kaikki kävelymatkan päässä.”

”Lapsuuden maisemat, ja paluumuuttajan maisemat. Meri ja metsäpolut lähellä, palvelut lähellä. Loistavat kulkuyhteydet, ja halpa asua.”

”Rento, avoin ja suvaitsevainen. Täällä ihmiset eivät arvostele toisiaan taustojen, kulttuurin tai sosiaalisen statuksen mukaan.”

”Aitoa kotkalaista yhteisöllisyyttä sekä aitoja ihmisiä.”

”Mukava ilmapiiri, rauhallisempi kuin maine antaa ymmärtää. Viihtyisäksi tehty ympäristö, palvelut ja kulkuyhteydet lähellä.”

 

Karhuvuoren kartta