Sibeliuksenpuisto

Kaupungin ”vihreä” olohuone

Sibeliuksenpuisto sijaitsee Kotkan keskeisimmällä paikalla ja sitä sivuaa Keskuskadun lehmusesplanadi, jonka vanhimmat puut ovat 1800-luvun lopulta. Puiston juuret ovat 1930-luvulla ja vuosituhannen vaihteessa puisto koko mittavan peruskunnostuksen. Sibeliuksenpuisto on hienostunut muotopuisto, jota hoidetaan erityisen huolellisesti.

Ydinkeskustan puistossa viihdytään

Sibeliuksenpuisto on kuntalaisten ja matkailijoiden ”vihreä olohuone” keskellä Kotkansaarta. Puisto on tärkeä tapaamis- ja oleskelupaikka. Lapsille on oma nurkkauksensa.

Osittain geometrinen ja hienostunut muotokieli, vanhat puut ja kauniit kesäkukkaistutukset tekevät puistosta erityisen viehättävän.

Muotopuutarhan symmetriaa

Puutarha-arkkitehti Paul Olsson suunnitteli puistosta symmetrisen muotopuutarhan 1930-luvulla.

Vuonna 1955 puiston keskelle rakennettiin suihkulähde, jonka keskellä on katseenvangitsijana Jussi Mäntysen veistos Kotkat.

Entisestä Kisakentästä tuli Sibeliuksenpuisto 9.5.1956. Nimenmuutoksella haluttiin kunnioittaa 90 vuotta täyttävää säveltäjämestari Jean Sibeliusta.

Peruskorjaus vanhaa kunnioittaen

Sibeliuksenpuisto kunnostettiin 1990-luvun lopulla alkuperäistä suunnitelmaa kunnioittaen vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Nyt puisto kestää paremmin elämää.

Puiston infotaulu sijaitsee Kaivokadun puoleisessa päässä.

Sibeliuksenpuisto on osa Veistospromenadia.

Sibeliuksenpuistolle on myönnetty Green Flag Award -tunnus vuosina 2020, 2021, 2022 ja 2023.

Kuvassa on Sibeliuksenpuisto