Yksityistieavustukset

Yksityistieavustukset

Tekniset palvelut myöntää yksityisille teille avustusta ensisijaisesti yksityisteiden kunnossapitoon ja mikäli kunnossapitoavustusten jaon jälkeen määrärahaa jää, harkinnan mukaan jaetaan jäljellä oleva määräraha parantamisavustuksina tiekunnille. Parantamisavustushakemuksiin on liitettävä suunnitelma ja kustannusarvio tai muu luotettava selvitys parantamishankkeesta.

Hakemukset on tehtävä yksityistieavustuksille tarkoitetulla lomakkeelle, joka on saatavana Kotkan kaupungin verkkosivulla www.kotka.fi/avustukset tai palvelupiste Ruorista, Kustaankatu 2 (käynti Keskuskadulta).

Hakijan tulee huomioida yksityistielain muutoksesta aiheutuneet vaikutukset avustusperusteisiin. Jotta kaupunki voi myöntää avustusta, tulee yksityistien olla virallisesti perustettu ja rekisteröity maanmittauslaitokselle. Lisätietoja rekisteröinnistä saa maanmittauslaitoksen asiakaspalvelusta.

Hakemukseen tulee liittää edellisen vuoden tilinpäätösasiakirjat.

Avustushakemus liitteineen toimitetaan Kotkan kaupungin kirjaamoon osoitteella Kustaankatu 2, 48100 Kotka tai sähköpostilla (allekirjoitettuna ja skannattuna) osoitteeseen kirjaamo@kotka.fi.
Hakuaika on 1.1.-28.3.2024 klo 15.00 mennessä.

Lisätietoja antaa kunnossapitopäällikkö Anu Heinikoski, anu.heinikoski@kotka.fi tai puh. 044 702 4386.

 

Yksityistieavustushakemuslomake