Kouluruokailu

Kouluruokailun suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan valtakunnalliset ravitsemussuositukset ja pyritään tarjoamaan koulun oppilaille ja henkilökunnalle tasapainoinen ja monipuolinen koululounas. Erityisruokavaliot huomioidaan ateriasuunnittelussa.

Katso koulujen viikottaiset ruokalistat täältä.

TIETOA KOULURUOKAILUSTA KOTIVÄELLE!

Opetushallituksen Kotiväki-sivusto on tarkoitettu kouluikäisten vanhemmille ja huoltajille. Sivustolle on kerätty tiivistettyä ja mahdollisimman selkeää tietoa kouluruokailusta, ruoka- ja ravitsemuskasvatuksesta ja kouluikäisen ravitsemuksesta. Tavoitteena on tukea kodin ja koulun välistä yhteistyötä ja edistää kouluikäisten hyvinvointia.

Tutustu Opetushallituksen Kouluruokailu-sivustoon tästä linkistä https://www.oph.fi/fi/kouluruokailu

Linkkejä

Kymijoen Ravintopalvelut Oy tuottaa Kotkassa kouluruoka-palvelut. Kymijoen Ravintopalvelut Oy noudattaa voimassa olevia ravitsemussuosituksia kaikilla asiakasryhmillä. Suositusten toteutuminen varmistetaan oikeanlaisilla tuotelinjauksilla, huolellisesti suunnitelluilla ateriakokonaisuuksilla ja ruokalistoilla sekä ravintoainelaskelmilla.

Tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä sekä fyysistä ja henkistä kasvua. Toiminnassa huomioidaan erityisesti kasvatukselliset, terveydelliset ja elämykselliset tavoitteet. Ruokailun tulee olla virkistävä ja miellyttävä yhdessäolon hetki koulu- ja hoitopäivän lomassa myös lasten ja nuorten parissa työskenteleville aikuisille.

Kouluilla ruokailevat voivat noutopöydästä valita kahdesta pääruokavaihtoehdosta, josta toinen on kasvisruokaa. Tarjolla on myös tuoreita salaatteja ja kasviksia. Päivittäin koostettu malliateria opastaa oikeisiin valintoihin.

Toimi näin

Mikäli sinulla on jokin erityisruokavalio, täytä erityisruokavaliolomake huolellisesti ja palauta opettajalle tai koulun keittiölle. Mikäli erityisruokavalion tarve on loppunut, ei lomaketta tarvitse palauttaa.

Lisätietoja saa tarvittaessa omalta koululta tai suoraan koulun keittiöstä.

Asiointi