Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Kotkan kaupunki pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee kotka.fi-verkkosivustoa.

Saavutettavuuspalaute tunnistautumatta

Saavutettavuuspalaute vahvasti tunnistautumalla

Vaatimustenmukaisuus

Kotkan kaupungin verkkosivusto vastaa pääosin osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Kotkan kaupungin verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, rtf, doc), joista kaikki eivät ole saavutettavia.

Kotkan kaupungin sivusto on julkaistu 14.1.2020. Lain saavutettavuusvaatimukset tulevat voimaan 23.9.2020. Ei-saavutettavia liitetiedostoja on osa ennen 14.1.2020 laadituista tiedostoista, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin.

Kaupungin kanssa asioimiseen tarvittavat vanhat liitetiedostot pyritään uudistamaan saavutettaviksi vuoden 2020 aikana.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Kotka.fi verkkosivusto on julkaistu 14.1.2020. Tämä seloste on laadittu 10.1.2020. Seloste perustuu käyttäjätestaukseen ja itsearvioon. Sivustoa on testannut mm. näkövammainen henkilö.

Palaute ja yhteystiedot

Kotkan kaupungin verkkosivuston saavutettavuudesta voi antaa palautetta osoitteeseen kirjaamo@kotka.fi, puhelimitse 05 2341 (vaihde) tai palautelomakkeella. Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

Vastaamme kaikkiin palautteisiin, jotka ovat tulleet palautelomakkeen kautta vahvasti tunnistautumalla.

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Mikäli saat saavutettavuuspalautteeseen epätyydyttävän vastauksen Kotkan kaupungilta tai et saa pyydettyä sisältöä saavutettavassa muodossa, voit tehdä sivustosta saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön. Suomessa saavutettavuutta valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivuilla on ohjeet ja osoitteet ilmoituksen tekemiseen.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)