Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen Suomen malli Kotkassa

Mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen.

Suomen mallin harrastusryhmät tarjoavat lapsille ja nuorille maksutonta harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä omalla koululla tai sen läheisyydessä. Harrastusten ohjaajina toimivat eri lajien ja toimintamuotojen asiantuntijat. Kerhojen ohjaajina toimii paikallisia toimijoita esimerkiksi paikallisista yhdistyksistä, seuroista ja yrityksistä. Harrastustoimintaa järjestetään perusopetuksen vuosiluokkien 1.–9. oppilaille.

Kotkan mallin kerhot ja ryhmät

Lukuvuosi 2023–2024 on nyt käynnissä. Osassa ryhmiä on vielä tilaa, mukaan voi tulla hyvin kesken kaudenkin. Tänä vuonna tarjonnassa on alakouluikäisille liikuntakerhoja, luovan toiminnan kerhoja, tanssikerhoja ja etänä tapahtuvia pelikerhoja. Yläkouluikäisille tarjolla on kuntosalia, esport-ryhmää ja mopon korjausta. Tutustu tarkemmin tarjontaan:

Ryhmät ja Ilmoittautuminen

Seurat, yhdistykset ja toimijat

Tällä hetkellä meillä on tämän lukuvuoden ohjaajat valmiina. Ensi lukuvuoden haku alkaa loppukeväästä 2024.

Kaikki lajit ovat tervetulleita hakemaan mukaan! Mukaan voit hakea seurana, yhdistyksenä, yrityksenä tai yksityisenä toimijana.

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori
Jenna Söyring-Holmén
jenna.soyring-holmen@kotka.fi
puh. 040 120 8726


Harrastamisen Suomen malli luo harrastuksen järjestäjille mahdollisuuden kuntayhteistyöhön koulupäivän yhteyteen rakennetun harrastustoiminnan muodossa. Lukuvuonna 2022–2023 harrastustoimintaa järjestettiin 249 kunnan alueella.

Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tukemaa. Päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.


Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.