Harrastamisen Suomen malli Kotka

Harrastamisen Suomen mallin päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen

Suomen mallin harrastusryhmät tarjoavat lapsille ja nuorille maksutonta harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä omalla koululla tai sen läheisyydessä. Harrastusten ohjaajina toimivat eri lajien ja toimintamuotojen asiantuntijat. Kerhojen ohjaajina toimii paikallisia toimijoita esimerkiksi paikallisista yhdistyksistä, seuroista ja yrityksistä. Harrastustoimintaa järjestetään perusopetuksen vuosiluokkien 1.–9. oppilaille.

Kotkan mallin kerhot ja ryhmät

Kiitos lukuvuodesta 2023–2024. Lukuvuoden 2024–2025 ryhmät julkaistaan syyskuun alussa.

Palveluntuottajahaku lukuvuodelle 2024–2025

Palveluntuottajahaku lukuvuodelle 2024-2025 on päättynyt. Tavoitteena on vahvistaa lukuvuonna 2024–2025 kouluilla tarjottavat kerhot 9.8.2024 mennessä. Harrastustunnit toteutuvat, mikäli ryhmiin saadaan riittävästi ilmoittautumisia.

Harrastustoimintaa järjestetään viikoittain ma–to iltapäivisin klo 12.00–17.00 välisellä ajalla. Toimintakausi noin 24 kertaa, alkaen 9.9.2024 (aloituksia porrastetaan) ja päättyen viimeistään 30.4.2024. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikoina (syys-, joulu- ja talviloma sekä arkipyhät).

Palveluntuottajat valitaan kokonaisharkintaan perustuen. Valinnassa huomioidaan lasten ja nuorten harrastustoiveet, tilojen saatavuus, toimintaan käytettävissä olevan rahoituksen määrä sekä seuraavat valintakriteerit:

  • ohjaajien koulutus ja kokemus (ohjaajilla tulee olla substanssiosaamisen lisäksi kokemusta lasten ja nuorten ohjaamisesta)
  • toiminnan laatu (lasten kohtaaminen harrastustoiminnassa, kiusaamiseen puuttuminen, harrastustuntien sisältö, lasten ja nuorten osallisuus)
  • koko lukuvuodeksi sitoutuminen (minimi lukukausi)
  • sijaisjärjestelyt
  • palaute ja kokemus aikaisempien lukuvuosien toiminnasta

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori
Jenna Söyring-Holmén
jenna.soyring-holmen@kotka.fi
puh. 040 120 8726

Koordinaattori poissa 1.8.2024 asti


Harrastamisen Suomen malli luo harrastuksen järjestäjille mahdollisuuden kuntayhteistyöhön koulupäivän yhteyteen rakennetun harrastustoiminnan muodossa. Lukuvuonna 2022–2023 harrastustoimintaa järjestettiin 249 kunnan alueella.

Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tukemaa. Päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.


Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.