Kaupunkipyörät

Kotkan kaupungilla on ollut kaupunkipyöräjärjestelmä vuodesta 2018. Iloisen oranssien kaupunkipyörien määrää on positiivisten kokemusten myötä kasvatettu  vuosi vuodelta. Kesästä 2021 lähtien pyöriä on 90 kappaletta ja pyöräasemat sijoittuvat alueille, joissa niille on eniten kysyntää ja käyttöä.

Pyöräasemien verkostoa on myös laajennettu alun Kotkansaarelta muualle Kotkaan ja kesästä 2021 lähtien asemia on noin 40 kappaletta. Kaupunkipyörän voi napata alle esim. Kauppatorilta, rautatieasemalta, linja-autoasemalta, Merikeskus Vellamolta, Maretariumilta, Xamkin kampukselta sekä Karhulan torilta. Palautus onnistuu samoin mihin tahansa Kotkan kaupunkipyöräasemalle.

Kaupunkipyörien käyttö on maksullista. Käyttöön voi ostaa kausipassin, kuukausijäsenyyden tai maksaa kertaluontoisesti matkasta. Hinnat ovat alkaen 1 €/15 min ajo, pidemmillä vuokrauksilla tuntihinta laskee ja pyörän voi vuokrata myös useammaksi päiväksi. Pyörän vuokraamiseen tarvitaan Donkey Republic -mobiilisovellus. Kypärän osalta tulee käyttää omaa pyöräkypärää.

Pikaohje käyttöön:

  1. Lataa Donkey Republic -sovellus
  2. Paikallista ja valitse vapaa pyörä (sovellus opastaa)
  3. Vie vuokraustapahtuma loppuun (sovellus opastaa)
  4. Nauti pyöräilystä
  5. Palauta pyörä mille tahansa pyöräasemalle, missä on tilaa (sovellus opastaa)

Linkki Kotkan kaupunkipyörien käyttöopasvideoon (1min16sek)

Tarkemmat ohjeet ja huomioita

Kaupunkipyörät toimittaa ja niitä ylläpitää paikallinen KaaKau Oy, jonka verkkosivuilta löytyy mm. hinnasto ja tarkat ohjeet kaupunkipyörien käyttöön sekä mahdollisiin vikatilanteisiin:

KAAKAU.fi

Huomioita

  • osa pyöräasemista on kaupunkipyöräkauden alkuvaiheessa ilman infokylttiä. Ajantasainen tieto pyöräasemien sijainnista näkyy aina sovelluksesta sekä pienellä viiveellä myös KaaKaun Kotka-sivun kartassa.
  • vaikka jollakin asemalla ei ole yhtään pyörää, siihen voi palauttaa pyörän, jos asema vain näkyy järjestelmässä.
  • jos näet oranssin Donkey Rebublic -pyörä kaupungilla, mutta et voi vuokrata sitä sovelluksen avulla, kyseinen pyörä on todennäköisesti toisen vuokraama ja vain lukittu.
  • Kotkasta vuokrattu kaupunkipyörä pitää palauttaa  Kotkassa olevaan pyöräasemaan (sovellus näyttää mahdolliset palauspisteet kun pyörä on valittu)

Kaupunkipyöräjärjestelmän asiakaspalvelu:  p. 044 71 606 44 /KaaKau Oy (ma –  su klo 8 – 20), muu palaute myös info@kaakau.fi

Muuta tietoa

Kotkan kaupunkipyöräjärjestelmä on osa Donkey Republic -kaupunkipyörien verkostoa, joka toimii laajasti Euroopassa.  Suomessakin voi samalla sovelluksella käyttää pyöriä myös esim. Kouvolassa, Haminassa, Lappeenrannassa, Imatralla ja Porvoossa.

Tiedote kaupunkipyöräkauden 2021 käynnistymisestä – ilmaista pyöräilyä vapusta äitienpäivään (28.4.2021)

Tiedote 20.7.2021: Kaupunkipyörien käyttö on hyvässä nousussa

Ja huomaa myös Kotkan pyöräilyreitistö -kartta