Kesätyötehtävät

VARHAISKASVATUSTYÖ ja LEIRIOHJAAJATYÖT (28 paikkaa)

Varhaiskasvatustyö

Eri päiväkodit

Meillä varhaiskasvatuksessa on kesätyöpaikka tarjolla aktiiviselle nuorelle, joka haluaa tutustua päiväkodin lapsiryhmän monipuoliseen toimintaan. Saat perehdytyksen lapsiryhmän avustaviin työtehtäviin. Pääset tutkimaan ja ihmettelemään yhdessä lasten kanssa. Saat osallistua leikkeihin ja peleihin sisällä ja ulkona.

Päiväkodin henkilöstö opastaa sinua ohjaamaan, neuvomaan ja auttamaan 1 – 6 -vuotiaita lapsia päivittäisissä toimissaan. Tämä voi olla myös ponnahduslauta tulevalle urallesi varhaiskasvatuksessa.

 

Opetustoimen leiriohjaajan työt

Vipinä-leiri (Haukkavuoren koulu)

Päiväleirin ohjaajana toimiminen, alakouluikäisten leiriläisten ohjaaminen ja heidän kanssa erilaisissa puuhissa toimiminen.

Leiriohjaajat toimivat lasten päiväleirillä ohjaajina yhdessä kaupungin vakituisen henkilöstön kanssa. Leiriohjaajat osallistuvat toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen.

 

KULTTUURITYÖ ja MUUT TYÖT (35 paikkaa)

Kulttuuriasiankeskuksen työt

Kotkan Meripäivät festivaalituotannon tapahtuma avustajan tehtävät, kuten festivaalin rakentamiseen liittyvät tehtävät, asiakaspalvelu (mm. tapahtuman infopisteellä ja tapahtuma-alueella), tavaroiden kuljettamista, julisteiden jakoa ja toimistotehtäviä. Työ sisältää viikonloppu työtä. Ajokortti katsotaan eduksi.

Kirjastotyöt

Kotkan pääkirjasto
Karhulan kirjasto
Kirjastoavustajan tehtävät
Aineiston kokoelmahoitotyöt; hyllyttäminen, aakkostaminen. Poistomyynnissä avustamista, hyllyjärjestyksestä huolehtimista. Mainoksien ja esitteiden kopioiminen ja leikkaaminen. Hyllyjen pyyhkiminen. Ei pölyallergiaa.

Museotyöt

Työ on Merikeskus Vellamon asiakaspalvelua ja asiakaspalvelun taustatyötä; näyttelyvalvontaa sisä- ja ulkonäyttelyissä, lasten työpajoissa avustamista, tilojen järjestelyä, maskotin avustamista, esitejakoa, jne.

Lasten kulttuurikeskus

Toimistoapulainen (2 henkilöä). Lasten Meripäivät tapahtuman valmistelua ja muissa Lastenkulttuurikeskuksen toiminnoissa avustaminen.

Lasten Meripäivien tapahtuma-avustaja (8 henkilöä). Lasten Meripäivien suunnittelu ja toteuttaminen yhdessä tuottajatiimin kanssa. Tapahtuman aikana asiakaspalvelutehtävissä työskentely eri puolilla tapahtuma-aluetta. Työjakso alkaa 13.7.2019 ja kestää kolme viikkoa.

Galleria Uusikuva

Näyttelyvalvoja; Taidenäyttelyn valvonta ja asiakkaiden opastus näyttelyssä. Näyttelytilan avaaminen ja sulkeminen sekä teknisten taideinstallaatioiden käyttäminen. Taideteosten huoltotoimenpiteet.

Toivomme työntekijältä kiinnostusta taiteeseen, asiakaspalveluhenkisyyttä sekä kielitaitoa.

Haukkavuoren näkötorni

Pienimuotoisen kioskitoiminnan pyörittäminen tornilla. Siivous ja muut huoltotehtävät. Taidenäyttelyn avustavat tehtävät. Näkötornin avaaminen ja sulkeminen sekä asiakkaiden opastaminen.

Toivomme työntekijältä asiakaspalveluhenkisyyttä ja kielitaitoa.

 

NUORISOTYÖ (9 paikkaa)

Mopo-talli

Mopotallin vastuutehtävät. Tietämys mopoista, työkaluista ja koneidenkorjaamisesta. Työtehtäviin kuuluu paikan siisteydestä huolehtiminen ja mopojen korjaamisessa auttaminen.

Lintukodon kansainvälinen leiri

Kotkan kaupungin nuorisotoimi järjestää Haminan Pyhällössä kansainvälisen nuortenleirin 18.-24.7.2020. Leirillä tulee olemaan yhteensä noin sata henkilöä.

Leirille haetaan kolmea yli 18-vuotiasta nuorta vastaamaan muonituksesta yhdessä keittiöpäällikön kanssa. Tämä tarkoittaa ruokahuollon ylläpitoa kaikille leirille osallistuville aamupalasta iltapalaan asti koko leirin ajan. Työtehtäviä ovat muun muassa ruokien esivalmistelut ja esille laittoa, tiskaaminen, jätteiden lajittelu ja kierrätys sekä muut ylläpitotehtävät keittiössä. Lisäksi ruokahuollosta vastaavat kesätyöntekijät avustavat tarvittaessa leirin muissakin työtehtävissä.

Tehtäviin valittavien kolmen kesätyöntekijän on tarkoitus majoittua leirillä koko leirin ajan. Vapaapäivät ja työajat määräytyvät sen mukaan. Kesätyöntekijänä yövyt siis leirillä viikon ajan, joten vapaapäiviä kertyy. Viimeinen suorittava työpäivä on perjantai 24.7.2020, jolloin ruokahuollosta vastaava kesätyötiimi yhdessä keittiöpäällikön kanssa tekee leirialueen keittiön loppusiivouksen

Kumppanuustalo Viikari, Nuorisotilat Welho ja Kulma

Lasten kesätoiminnan apuohjaaja

Kesätoiminta on suunnattu alakouluikäisille lapsille. Tarkoituksena on järjestää monipuolista tekemistä lapsille kesälomalla. Päiväleiriohjaajan tehtäviin kuuluu lasten kanssa toimimista, pelaamista, leikkimistä. Ohjaajan tehtäviin kuuluu myös toiminnan suunnittelua ja toteutusta itsenäisesti mutta myös muiden ohjaajien kanssa yhdessä. Työpäivien aikana ulkoillaan, pelataan, leikitään ja ruokaillaan yhdessä lasten kanssa. Työhön kuuluu myös tilojen siistimistä ja erilaisia valmistelutehtäviä.

 

SIIVOUSTYÖ (22 paikkaa)

Siivoustoimisto                                                          

Laitoshuoltajan kanssa sekä ylläpito että perussiivoustehtävät. Kouluilla ja päiväkodeissa on kesän aikana perussiivouksia: ikkunanpesua, kalusteiden puhdistamista, lattioiden pesua, tasojen ja seinäpintojen puhdistusta. Liikuntapaikoissa ja virastoissa lähinnä ylläpitosiivoustöitä: pölyjen poistoa, lattian puhdistusta ym.

Neljän kesätyöntekijän tehtävänä on avustaa puhtauspalvelutyönjohtajia koneiden siirrossa ja muissa tehtävissä, heiltä vaaditaan ajokorttia.

 

PUISTOTYÖ (26 paikkaa)

Puistotyö

Puistotoimen työpisteet eri puolilla kaupunkia. Puistojen ja kiinteistöpihojen viheralueiden hoitotyöt, joka sisältää mm. roskien keruuta, kitkemistä, nurmialueiden viimeistelytöitä, maalausta jne.
Osa töistä alkaa toukokuun alussa, joten sopii hyvin abeille.

 

KIINTEISTÖTOIMEN TYÖT JA LIIKUNTAPAIKKOJEN KENTÄNHOITOTYÖT (18 paikkaa)

 

Liikuntapaikkojen kentänhoitotyö

Työ on liikuntapaikkojenhoitajan aputyötä. Työ on pääasiallisesti ruumiillista ulkotyötä, mm. ruohonleikkuuta, tapahtumien järjestelyä, roskien keräämistä ym. Työ tapahtuu pääasiallisesti pareittain tai ryhmässä liikuntapaikkojenhoitajan ohjatessa. Työ on ruumiillista ulkotyötä.

 

Kiinteistön hoitotyöt

Aputyö kaupungin kiinteistöissä. Kiinteistönhoitajien apuna, kanto- ja nostotyötä. Työ on ruumiillista sisä- ja ulkotyötä.