Kesätyötehtävät

Varhaiskasvatustyö päiväkodeissa (16 paikkaa) 

Meillä varhaiskasvatuksessa on kesätyöpaikka tarjolla aktiiviselle ja innokkaalle nuorelle, joka haluaa tutustua päiväkodin lapsiryhmän toimintaan. Saat perehdytyksen lapsiryhmän avustaviin monipuolisiin työtehtäviin. Pääset tutkimaan ja ihmettelemään yhdessä lasten kanssa. Saat osallistua leikkeihin ja peleihin sisällä ja ulkona.

Päiväkodin henkilöstö opastaa sinua ohjaamaan, neuvomaan ja auttamaan 1 – 6 -vuotiaita lapsia päivittäisissä toimissaan. Tämä voi olla myös ponnahduslauta tulevalle urallesi varhaiskasvatuksessa.

Kulttuurialan työt ja muut tehtävät

Kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden työt (4 paikkaa)

Kotkan Meripäivien tuotantoavustajan tehtävät: tapahtumajärjestämisen avustavia tehtäviä ennen Meripäiviä, kuten esitteiden jakoa, tapahtumatavaroiden huoltoa ja roudaamista, tapahtuma-alueen valmistelua, mahdollisia viestinnällisiä tehtäviä.
Tapahtuman aikaan edellä mainittujen lisäksi asiakaspalvelutehtäviä ja avustavia tehtäviä esimerkiksi tapahtuman infossa ja tapahtumalavoilla. Työ sisältää ilta- ja viikonlopputyötä. Ajokortti katsotaan eduksi. Toivomme työn luonteen vuoksi pääosin täysi-ikäisiä työntekijöitä.

Lastenkulttuurikeskus (11 paikkaa) 

Lasten Meripäivien tapahtuma-avustajan tehtävät. Tehtäväsi liittyvät Lasten Meripäivien valmisteluun, tapahtuman läpivientiin ja purkuun. Työ sisältää roudaamista, työpajojen materiaalien valmistelua, siivoamista ja kaikkea tapahtuman sujuvuuden kannalta oleellista. Tapahtuman aikana toimitaan asiakaspalvelutehtävissä mm. työpajojen apuohjaajina. Osalla toivotaan olevan ajokortti.

Kirjastotyöt (2 paikkaa)

Kotkan pääkirjasto
Karhulan kirjasto

Kirjaston avustavia tehtäviä, johon kuuluu muun muassa aineiston laittamista hyllyyn sekä muita järjestelytehtäviä. Henkilökunnan avustaminen erilaisissa järjestelytehtävissä,

Haukkavuoren näkötorni (6 paikkaa)

Haukkavuoren näkötornin asiakaspalvelu: tornin aukiolo, matkailuneuvonta, tuotemyynti ja siivoustyöt.

Haukkavuoren näkötorni on yksi Kotkan tärkeimmistä matkailukohteista. Kesäntyöntekijä huolehtii tornin aukiolosta, asiakaspalvelusta, kevyestä päivittäisestä puhtaanapidosta ja pienimuotoisesta tuotemyynnistä. Näkötorni toimii myös matkailun infona, joten matkailuneuvonta kuuluu työtehtäviin.

Kymenlaakson museo, Merikeskus Vellamo (4 paikkaa) 

Näyttelyvalvonta Merikeskus Vellamon sisä- ja ulkonäyttelyissä sekä asiakaspalvelun taustatyöt.

Henkilöliikenneyksikkö (1 paikka)

Kotkan seudun joukkoliikenteen viestintään ja markkinointiin liittyvät avustavat tehtävät. Joukkoliikenneviestinnän avustavat tehtävät, mm. somesisältöön liittyen, osaamisen mukaan myös graafisen suunnittelun tehtävät mahdollisia.

Siivoustyö (22 paikkaa)                                                     

Puhtauspalvelut huolehtii kaupungin käyttämien toimitilojen siivous- ja tukipalveluista. Tarjoamme kesätöitä päiväkodeissa, kouluissa, liikunta- ja kulttuurikiinteistöissä ja virastorakennuksissa eri puolilta Kotkaa.

Työtehtävät puhtauspalvelujen kesätöissä ovat laitoshuoltajia avustavia ylläpito- ja perussiivoustöitä, kuten kalusteiden ja pintojen puhdistus, pyykkihuolto tai ikkunoiden pesu. Työtä tehdään käsi- ja konemenetelmin pari- tai tiimityönä yhdessä vakituisen henkilöstömme kanssa.

Ajokortillisilla henkilöillä (4 paikkaa) on mahdollisuus työllistyä puhtauspalvelujen työnjohdon avuksi mm. välineiden ja koneiden siirtoon. Työhön sisältyy lisäksi edellä mainittuja avustavia siivoustehtäviä kaupungin eri kiinteistöissä. Työtä tehdään parityönä toisen kesätyöntekijän kanssa.

Puistotyö (23 paikkaa)

Puistojen, koulujen ja päiväkotien viheralueiden hoitotyöt, mikä sisältää mm. roskien keruuta, kitkemistä, nurmialueiden viimeistelytöitä, maalausta jne.
Osa töistä alkaa toukokuun alussa, joten sopii hyvin abeille. Osalla toivotaan olevan ajokortti.

Liikuntapaikkojen kentänhoitotyöt ja Rauhalan koulun muuttotyöt (16 paikkaa)

Liikuntapaikkojen kentänhoitotyöt (14 paikkaa)

Työ on liikuntapaikkojenhoitajan aputyötä. Työ on pääasiallisesti ruumiillista ulkotyötä, mm. ruohonleikkuuta, tapahtumien järjestelyä, roskien keräämistä, siivous- ja järjestelytyötä ym.

Opetustoimi, Rauhalan koulun muuttotyöt (2 paikkaa)

Hakalan ja Rauhalan yhdistyvät uudeksi Käpylän kouluksi ja muutto tapahtuu kesän 2024 aikana, joten koulujen yhdistymisen myötä tarvitaan kesäkuulle 2024 apua pakkaamiseen, tavaroiden järjestelyyn ja juoksevien asioiden hoitamiseen kahta ahkeraa ja oma-aloitteista työntekijää.