Kesätyötehtävät

Varhaiskasvatustyö (19 paikkaa)

Päiväkodit 

Meillä varhaiskasvatuksessa on kesätyöpaikka tarjolla aktiiviselle ja innokkaalle nuorelle, joka haluaa tutustua päiväkodin lapsiryhmän toimintaan. Saat perehdytyksen lapsiryhmän avustaviin monipuolisiin työtehtäviin. Pääset tutkimaan ja ihmettelemään yhdessä lasten kanssa. Saat osallistua leikkeihin ja peleihin sisällä ja ulkona.

Päiväkodin henkilöstö opastaa sinua ohjaamaan, neuvomaan ja auttamaan 1 – 6 -vuotiaita lapsia päivittäisissä toimissaan. Tämä voi olla myös ponnahduslauta tulevalle urallesi varhaiskasvatuksessa.

Kulttuurityö ja muut työt

Kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden työt (5 paikkaa)

Kotkan Meripäivien tapahtuma-avustajan tehtävät. Tehtäviin kuuluu erilaisia tapahtuman valmistamiseen ja rakentamiseen liittyviä järjestelytehtäviä esimerkiksi aluesomistusta (banderollien ripustamista), esitteiden jakoa, tavaroiden kuljetusta ja kantamista.

Tapahtuman aikana tehtävät ovat asiakaspalvelua (tapahtuma-alueella ja infossa opastamista), juoksevien tehtävien hoitamista, tapahtumalavojen avustavia tehtäviä kuten takahuonejärjestelyjä. Tapahtuman jälkeen purkutöitä. Työ sisältää ilta- ja viikonlopputyötä. Ajokortti katsotaan eduksi.

Lasten kulttuurikeskus (14 paikkaa) 

Lasten Meripäivien tapahtuma-avustajan tehtävät. Tapahtuma-avustajat toimivat tapahtumatuottajien avustajina. Tehtäviin kuuluu erilaisia tapahtuman valmistamiseen ja rakentamiseen liittyviä järjestelytehtäviä esimerkiksi aluesomistusta (somistuksen suunnittelu ja toteutus), esitteiden jakoa, tavaroiden kuljetusta ja kantamista. Tapahtuman aikana tapahtuma-avustajat sekä viihdyttävät lapsia ja heidän perheitään (lapsiperheiden asiakaspalvelu) että toimivat avustajina/avustavina ohjaajina pajatoiminnassa.

Lisäksi tehtävät ovat asiakaspalvelua (tapahtuma-alueella ja infossa opastamista), juoksevien tehtävien hoitamista, tapahtumalavojen avustavia tehtäviä kuten takahuonejärjestelyjä. Tapahtuman jälkeen purkutöitä. Osalla toivotaan olevan ajokortti.

Kirjastotyöt (2 paikkaa)

Kotkan pääkirjasto
Karhulan kirjasto

Avustavia töitä kirjastossa: muun muassa hyllytystä, aineiston siirtoja sekä palautusten käsittelyä palautusautomaatilla.

Museotyöt (8 paikkaa)

Työ on Merikeskus Vellamon asiakaspalvelua ja asiakaspalvelun taustatyötä: ensisijaisesti näyttelyvalvontaa, lisäksi tilojen järjestelyä, työpajoissa ja kaupan varastossa avustamista, maskotin avustamista, esitejakoa, jne.

Haukkavuoren näkötorni (7 paikkaa)

Pienimuotoisen kioskitoiminnan pyörittäminen tornilla. Siivous ja muut huoltotehtävät. Taidenäyttelyn avustavat tehtävät. Näkötornin avaaminen ja sulkeminen sekä asiakkaiden opastaminen. Asiakasmäärän laskeminen ja seuranta.

Mittaus- ja kiinteistötoimi (1 paikka)

Maastomittauksen avustavat tehtävät, tarvikehuolto- ja toimistotehtävät. Tehtävä sisältää maastossa liikkumista. Tietoteknisestä osaamisesta ja kiinnostuksesta on etua.

Joukkoliikenneyksikkö (2 paikkaa)

Kotkan seudun joukkoliikenteen viestintään ja markkinointiin liittyvät avustavat tehtävät. Someviestien sisällöntuottamisessa avustaminen, aikatauluinformaation päivityksessä avustaminen. Tehtäviin kuuluu mahdollisesti myös muita kestävän liikkumisen edistämiseen liittyviä tehtäviä, kuten mm. pyöräilyn edistämiseen liittyviä tehtäviä.

 

NUORISOTYÖ (7 paikkaa)

Kesätoiminta on suunnattu alakouluikäisille lapsille. Järjestämme lapsille monipuolista tekemistä kesälomapäiviin. Päiväleiriohjaajan tehtäviin kuuluu lasten kanssa toimimista, pelaamista, leikkimistä. Ohjaajan tehtäviin kuuluu myös toiminnan suunnittelua ja toteutusta itsenäisesti mutta myös muiden ohjaajien kanssa yhdessä.

Työpäivien aikana ulkoillaan, pelataan, leikitään ja ruokaillaan yhdessä lasten kanssa. Työhön kuuluu myös tilojen siistimistä ja erilaisia valmistelutehtäviä. Kesätoimintaa järjestetään kesäkuussa.

 

SIIVOUSTYÖ (22 paikkaa)

Puhtauspalvelut                                                           

Puhtauspalvelujen kesätöissä pääset opettelemaan ammattisiivouksen otteita laitoshuoltajan opastuksessa. Tarjolla on 18 työpaikkaa avustavissa ylläpito- ja perussiivoustöissä päiväkodeissa, kouluissa, virastoissa ja liikuntapaikoissa.

Puhtauspalvelujen toimistossa (Kauppakatu 3) on tarjolla neljä työpaikkaa B-ajokortin omaaville henkilöille. Tehtäviin kuuluvat ajoittaisen siivoustyön lisäksi esimerkiksi tavaroiden kuljetus ja muut työnjohtoa avustavat työt. Työtä tehdään pääasiallisesti parityönä toisen kesätyöntekijän kanssa.

 

PUISTOTYÖ (28 paikkaa)

Puistotyö

Puistojen, koulujen ja päiväkotien viheralueiden hoitotyöt, mikä sisältää mm. roskien keruuta, kitkemistä, nurmialueiden viimeistelytöitä, maalausta jne.
Osa töistä alkaa toukokuun alussa, joten sopii hyvin abeille. Osalla toivotaan olevan ajokortti.

 

LIIKUNTAPAIKKOJEN KENTÄNHOITOTYÖT (15 paikkaa)

Liikuntapaikkojen kentänhoitotyö

Työ on liikuntapaikkojenhoitajan aputyötä. Työ on pääasiallisesti ruumiillista ulkotyötä, mm. ruohonleikkuuta, tapahtumien järjestelyä, roskien keräämistä ym. Työ tapahtuu pääasiallisesti pareittain tai ryhmässä liikuntapaikkojenhoitajan ohjatessa.