Metsola

Metsolan alue on yhtenäinen pääosin 1930-luvulta alkaen rakentunut pientaloalue Kymijoen Langinkosken haaran maisemissa. Metsolan hyvää palvelurakennetta täydentää juuri valmistunut uusi koulurakennus, jossa ovat luokat 0-9.

Alueen pitkästä historiasta kertovat mm. alueella oleva Langinkosken keisarillinen kalastusmaja sekä Metsolan rannassa sijaitseva historiallinen Kotkan Höyrypanimo. Panimorakennuksessa toimii kokous- ja toimistokeskus ja pannaanpa sen tiilimuurien sisällä jälleen olutta. Alueen tuntumassa on myös par aikaa voimakkaasti laajeneva Kymenlaakson keskussairaala.

Metsolan vehreyttä korostavat alueella olevat kaksi ryhmäpuutarha-aluetta, Metsola ja Langinlaakso sekä tietysti kotkalaiseen elämäntyyliin erottamattomasti kuuluva pienvenesatama. Erinomaisia ulkoilumahdollisuuksia täydentää Kymijoen rantoja mukaileva Kotkan kansalliseen kaupunkipuistoon kuuluva Aleksanterin reitti.

Metsolasta sanottua

”Muualta muuttaneena tänne on juurtunut. Rauhallinen kotiympäristö, meren ja metsän läheisyys, luonnonpuisto. Vanhat rakennukset, aikansa luonne, kerrostumat.”

”Meijän kylä on lämmin, ystävällinen, lapsrakas, ja se huakuu vanhanajan tunnelmaa.”

”Upea kokonaisuus, sadan vuoden asumisympäristön kerroksellisuus. Iloinen, hauska elämän laitapuolen ilmiöitä joskus ennenkaikkea reiluus ihmisten kesken.Entinen Nälkälä oli 50-luvulla mahtava kasvupaikka.”

”Mattolaiturilta avautuu upeat maisemat etenkin auringonlaskun aikaan.”

”Miä rakastan Metsolaa. Vanhoi puutaloi isoine pihoinee ja puutarhoinee. Kukkivien omenapuitten ja syreenien tuaksuu. Kalliorantoi ja Kymijoen alajuaksun virtaust. Hyväntuulisii, ystävällisii ihmisii, nii vanhuksii ku lapsperheit. Talkoohenkee ja tsemppii.”

”Meri ja Kymijoki tapaavat toisensa Metsolan vesialueella. Vanhat ja tunnelmalliset pihapiirit. Upea puusto ja Kotkan helmi, Höyrypanimo. Rauhallinen ja idyllinen alue, josta on lyhyt matka joka suuntaan.”

 

Metsolan kartta