Eläinlääkäri­päivystys

Virka-ajan ulkopuolella kiireelliset tapaukset hoitaa päivystävä eläinlääkäri. Etelä-Kymenlaaksossa eläinlääkäripäivystys järjestetään Kotkan ja Haminan yhteistyönä. Päivystysalueena on Kotka, Pyhtää, Hamina, Virolahti ja Miehikkälä.

Päivystysnumerot

Päivystävä eläinlääkäri on tavoitettavissa arki-iltaisin klo 15 – 08 sekä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä numerosta 0600 144 99. Päivystyspuhelin on maksullinen.

Puhelun hinta
klo 08-22 2,04€/min + ppm
klo 22-08 4,06 €/min + ppm

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa vaativille eläinten sairastapauksille, ei kroonisten tai ei-akuuttien sairauksien hoitoa varten. Päivystyksessä annetaan ensisijaisesti ensiapuluonteista hoitoa. Puhelun perusteella eläinlääkäri arvioi hoidon tarpeellisuuden sekä potilaiden kiireellisyysjärjestyksen. Jos eläinlääkäri ei pääse vastaamaan puhelimeen, yrittäkää soittaa uudelleen hetken kuluttua. Takaisinsoittopalvelua ei ole.

Kotkan ja Haminan seudun ympäristötoimien alueella on vuorossa kerrallaan yksi päivystävä eläinlääkäri, joka hoitaa sekä suur- että pieneläinpotilaat. Pieneläimet hoidetaan eläinlääkärin omalla kunnallisella vastaanotolla (Pyhtää, Hamina tai Virolahti) ja suureläimet sairaskäynneillä. Pieneläimille ei tehdä kotikäyntejä.

Omistaja on vastuussa eläimensä hoidosta aiheutuvista kustannuksista. Maksu suoritetaan paikan päällä joko kortilla tai käteisellä. Eläinlääkärit noudattavat kunnallista eläinlääkäritaksaa. Päivystysaikana käyntimaksussa ja toimenpidepalkkioissa on 50 – 100 % korotus. Eläinlääkärillä on oikeus periä peruuttamatta jätetyistä tai käyntipäivänä perutuista ajanvarauksista kunnaneläinlääkäritaksan mukainen käyntimaksu. Sovitun ajan peruuttaminen tehdään suoraan soittamalla eläinlääkärille.

Päivystyspaikat

Päivystyspaikka vaihtelee sen mukaan, kuka eläinlääkäreistä on päivystysvuorossa.

Pyhtää: Alatie 108 E, Heinlahti

Hamina: Rimamöljänkatu 4, 49400 Hamina

Virolahti: Mäkitie 2 B, Virojoki