Jokipuisto

Moderni kaupunkipuisto Karhulassa

Jokipuisto sijaitsee Kymijoen Korkeakosken haaran eteläpäässä Urheilukadun varrella. Puisto on osa noin 2,5 kilometrin pituista Jokirantaa, jonka rantakaistale tulee pääosin jäämään luonnontilaan. Puisto otettiin käyttöön Kotka-päivänä 17.5.2013.

Puiston pääsuunnittelija on Kotkan kaupungin entinen pitkäaikainen kaupunginpuutarhuri puutarhaneuvos Heikki Laaksonen.

Ilmakuva Jokipuistosta

Komeat graniittimuurit

Puiston sydämen muodostaa lampi, jossa myös jalolumpeet viihtyvät. Puiston komeat graniittimuurit ja näyttävät istutukset muodostavat hienon kokonaisuuden. Kivetyt käytävät mahdollistavat esteettömän liikkumisen alueella. Puisto on kunnianosoitus myös tukinuitolle, sillä rannalla Emil Vikströmin ”Tukinuittaja” selvittelee tukkisumaa.

Palkinnot

Jokipuisto on palkittu Vuoden Ympäristörakenteena 2015. Kilpailun tavoitteena on tehdä tunnetuksi tasokkaita ympäristökokonaisuuksia, joissa hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella on luotu esteettisesti ja toiminnallisesti kestävä, hyvä ympäristö.

Palkinto jaettiin 25. kerran. Tuomaristossa olivat edustettuina Rakennustuoteteollisuus RTT:n, Puutarhaliiton, Kiviteollisuusliiton, Viherympäristöliiton, Suomen Maisema-arkkitehtiliiton, Suomen Arkkitehtiliiton, ympäristöministeriön ja lehdistön edustajat.

Jokipuistolle myönnettiin Green Flag Award -tunnus vuosina 2019, 2020, 2021, 2022 ja 2023.