Löytöeläimet

Eläinsuojelulain (247/1996) mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Kotkan kaupungilla on tämän velvoitteen hoidosta sopimus löytöeläintalo Kuppiksen kanssa.

Löytöeläintalo Kuppis

Löytöeläintalo sijaitsee Pyhtäällä osoitteessa Länsikyläntie 995, 49220 Siltakylä. Päivystysajat ovat maanantaista perjantaihin klo 10-18 sekä viikonloppuisin ja pyhinä klo 10-16. Löytöeläintalon puhelinnumero on 050 305 4496

Huomioittehan että eläinten hausta ja viennistä löytöeläintaloon tulee sopia etukäteen puhelimitse.

LÖYTÖELÄINTALO KUPPIS

Eläinten kuljettamiseen vaadittavat tarkastukset ja todistukset

Valvontaeläinlääkäri ja kaupungineläinlääkärit tekevät kaupallisessa viennissä vaadittavia Traces-todistuksia hevosille ja lemmikeille. Traces-tarkastuksista tulee ottaa yhteyttä eläinlääkäriin kolme arkipäivää ennen lähtöä, jotta eläinlääkäri osaa varata aikaa todistuksen täyttämiseen ja tarkastuksen tekemiseen.

Vientitarkastuksia EU:n ulkopuolelle lähteville lemmikkieläimille tekevät kaupungineläinlääkärit. Todistuksen myöntäjä voi kohdemaan vaatimuksista riippuen olla virkaeläinlääkäri tai yksityinen eläinlääkäri. Virallisen todistuksen myöntää aina kunnan- tai kaupungineläinlääkäri. Lemmikin viejän tulisi perehtyä kohdemaan vientivaatimuksiin itse.

Ruokaviraston ja Hippoksen verkkosivuilla on lisätietoja eläinten vientiin.

Koirien, kissojen ja frettien vienti muihin EU-maihin tai Norjaan

Hevosten vienti toiseen EU-maahan, Norjaan tai Sveitsiin

Tuontihevosen tai ponin rekisteröinti