Osallistu

Hyväntuulen hyvinvointimessut

Yhdistysten näytteilleasettajahaku on käynnissä Kotkan kaupungin järjestämiin Hyväntuulen hyvinvointimessuihin 23.-24.9.2023 Satama Areenalla. Tapahtuma on messukävijöille maksuton ja se tarjoaa laajasti välineitä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen, elämyksiä, ideoita ja hyvää mieltä.

Lisätietoa hyväntuulen hyvinvointimessuista

 

Rakkaudesta lajiin – vapaaehtoistyö.fi

14.2. klo 10–13 järjestetään ”Rakkaudesta lajiin – vapaaehtoistyö.fi”- tapahtuma Kauppakeskus Pasaatin 1. kerroksessa.

Tilaisuudessa kotkalaiset vapaaehtoistoimijat esittelevät toimintaansa, hanuristi Mika Huusari esiintyy klo 10, jaossa Kotka -aiheisia kirjoja ja mahdollisuus ilmoittautua vapaaehtoistoimijaksi.

vapaaehtoistyo.fi -sivustolta löydät tietoa oman alueesi vapaaehtoistoiminnasta.
Tule sinäkin vapaaehtoiseksi!

 

Alkuvuodesta 2023 on tarjolla mahdollisuuksia digitaitojen kehittämiseen

Tammikuussa alkaa sarja yhdistystoimijoille suunnattuja digikoulutuksia Kumppanuustalo Viikarin Ulappassa. Jokainen koulutus on oma kokonaisuutensa, joten voit valita kaikki tai käydä vain yhden. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille aiheesta kiinnostuneille suunnattuja. Ennakkoilmoittautuminen:
Lauri Pikka
044 777 0499
lauri.pikka@sotek.fi

Teemat ja ajankohdat:
Torstai 19.1. klo 17-19
Verkkosivut: kymenlaaksonyt.fi, lähellä.fi sekä toimeksi.fi yhdistysten tiedotuksen ja näkyvyyden tukena.

Torstai 26.1. klo 17-19
Facebook 1: sovelluksen peruskäyttö

Torstai 2.2. klo 17-19
Facebook 2: sivut, ryhmät, tapahtumien luominen.

Torstai 9.2. klo 17-19
Internetsivujen hyöty yhdistystoiminnassa, keskustelua kotisivualustoista ja mahdollisuuksista.

Helmikuussa alkaa Uusi maksuton vapaaehtoisille suunnattu digiopastaja-kurssi. Kurssi alkaa 7.2. ja se toteutetaan viitenä peräkkäisenä tiistaina klo 12–16 Kotkan pääkirjastolla. Kurssille voivat osallistua kaikki digistä ja auttamisesta kiinnostuneet, erityistaitoja digiasioissa ei tarvita. Digiopastajana voit toimia vapaaehtoisena vertaistukijana tai tarjota digitukea esimerkiksi oman työsi ohessa. Kurssilla opetellaan digiopastamisen taitoja kouluttajan johdolla sekä yhdessä ja itsenäisesti toimien.
Tutustu digiopastaja-kurssi -julkaisuun

Osallistuvan budjetoinnin projekti taas käynnissä

Kuntalaisten ideoita varten on tehty vuodelle 2023  60 000€ budjettiesitys osallistuvaan budjetointiin. Osbu (osallistuva budjetointi) toteutetaan niin, että kuntalaisten ideahaku järjestetään alkusyksystä. Siitä edetään ideoiden työstön kautta kuntalaisten äänestykseen 7.11.-30.11.2022  ja eniten ääniä saaneiden ideoiden toteutukset alkavat vuoden 2023 aikana. Lisätietoja osallistuvan budjetoinnin prosessista päivitämme Osbun omalle nettisivulle.

Osbun toteutukseen meneviä ideoita voit äänestää e-lomakkeella (avautuu 7.11.2022) ja paperilomakkeella mm. kirjastoissa ja asiakaspalvelupiste Ruorissa.

Lue lisää vuoden 2022 osallistuvasta budjetoinnista

Nyt haemme vapaaehtoisia Osbu-aktiiveja edistämään Osbun tunnettavuutta, auttamaan ideoiden keräämisessä ja erilaisissa Osbu-työpajoissa.

Osbu-aktiiviin ilmoituksen löydät vapaaehtoistyo.fi -sivustolta:

Tutustu Osbu-aktiivin tehtävään

Kutsu Koko Kotka kierrättää -päivään

Kotkalaiset äänestivät osallistuvan budjetoinnin kokeilussa toteutettavaksi koko Kotkan yhteisen kierrätyspäivän. Koko Kotka kierrättää -päivää vietetään eri puolilla kaupunkia lauantaina 28.5. kello 10-16.

Kutsumme kaikki mukaan valtakunnallisena Siivouspäivänä järjestämään erilaisia kirpputori- ja kierrätystapahtumia sekä siivoustempauksia Koko Kotka kierrättää -päivään! Kotkan puistot ovat maksutta tapahtumajärjestäjien käytössä kierrätyspäivänä.

Kooste tapahtumista julkaistaan Kaupunkilehti Ankkurissa ke 25.5. ja tapahtumista tiedotetaan kaupungin eri viestintäkanavissa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset viimeistään ma 16.5. Kotkan kaupungin Hyvinvoinnin ja terveyden vastuualueelle hyvinvointi@kotka.fi tai osallisuuskoordinaattori p. 040 185 3285, liikuntakoordinaattori p. 040 778 6375. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mikä tapahtuma, missä, mihin aikaan, yhteyshenkilö, lyhyt kuvaus tapahtumasta ja tieto tapahtuman esteettömyydestä.

 

Hyvän mielen 60+ karaokekisa Kairossa

Jo perinteeksi muodostunut Hyvä mielen 60+ karaokekilpailu järjestetään taas Kotkan perinteikkäässä Ravintola Kairossa, Satamakatu 7, keskiviikkona 4.5. klo 12-18. Järjestäjinä toimivat Oppia ikä kaikki -työryhmä ja Kotkan kaupunki.

Kilpailu toteutetaan entiseen tapaan niin, että ilmoittautuminen ja lämmittely pidetään klo 12.00-13.30 ja lämmittelyssä myös yleisö saa laulaa mukana. Itse kilpailuun otetaan maksimissaan 30 henkilöä. Naisille ja miehille on omat sarjansa. Kilpailu on kaksiosainen. Ensimmäisen esityksen saa valita itse ja finaalissa lauluina ovat naisilla Liljankukka ja miehillä Sä kuulut päivään jokaiseen.

Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa mukaan!

Kotkan osallistuvan budjetoinnin kokeilu 2021 on päättynyt!

Äänestystulokset ja tietoa Kotkan osallistuvan budjetoinnin kokeilusta löytyy Osbun omilta verkkosivuilta.

Siirry Osbun verkkosivuille

Kotkan upean elinympäristön asukasraati on aloittanut toimintansa

Kotkaan on perustettu ensimmäinen asukasraati osana Kestävän liikkumisen Kotka -ohjelmaa. Ohjelman tavoite on, että kotkalainen valitsee kestävät kulkutavat iästään, kunnostaan ja vuodenajasta riippumatta. Raadin tehtävänä on tuoda laaja-alaisesti asukkaiden näkökulmaa esille kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Asukasraati keskittyy etenkin jalankulkuympäristön laatuun arvioiden kaupunkiympäristöä käveltävyyden ja viihtyvyyden näkökulmista. Raatiin haettiin monipuolisesti eri asukasryhmiä edustavia jäseniä.

Raatilaiset perehdytetään aiheeseen, joten hakijoilta ei vaadittu ennakkotietoa tai erityisosaamista – kiinnostus jalankulkuolosuhteiden ja laadukkaan kaupunkiympäristön kehittämiseen riittää. Innostunut ja aktiivinen raati mm. jalkautuu havainnoimaan ympäristöä ja pääsee myös järjestämään tempauksen liikkumisen teemaviikolla.

Asukasraadissa toimii 12 henkilöä, jotka ovat sitoutuneet raadin toimintaan vuoden 2021 loppuun asti. Tapaamiset järjestetään rajoitukset huomioiden verkossa ja ulkona.

Osallisuusohjelma

Kotkan ensimmäinen osallisuusohjelma hyväksytty.

Kotkan kaupunginvaltuusto hyväksyi Kotkan osallisuusohjelman vuosille 2021-2025 kokouksessaan 14.2.
Osallisuusohjelman toimenpiteisiin liittyvä työsuunnitelma vuodelle 2021 on valmistelussa ja alkuvuoden aikana on tarkoitus käynnistää Kotkan ensimmäinen osallistuvan budjetoinnin kokeilu.

Kokeilusta tiedotetaan lisää kaupungin verkkosivuilla helmikuun aikana.

Kotkan kaupungin osallisuusohjelma

Miten Kotkassa voi osallistua ja vaikuttaa?

Kotka järjestää asukkailleen tilaisuuksia ajankohtaisiin asioihin liittyen. Tiedotamme tilaisuuksista:

  • kaupungin verkkosivuilla
  • Facebook-sivuilla
  • Twitter-tilillä
  • Instagram-tilillä
  • YouTube-palvelussa

Osallisuuskysely

Kaikille kotkalaisille suunnattu osallisuuskysely toteutettiin syksyllä 2019.

Kyselyn tuloksia on esitelty mm. neljässä asukastilaisuudessa, vammaisneuvostossa, ikäihmisten neuvostossa, elinvoimalautakunnassa, hyvinvointilautakunnassa sekä kaupunginhallituksessa. Osallisuussuunnitelma tulee päätöksentekoon alkusyksystä.

Kotkan osallisuuskyselyn 2019 tulokset

Kyselyn jakelu oli laaja ja siihen vastasi 1 027 kotkalaista. Vastauksia saatiin kaikista ikäryhmistä ja aktiivisimpia vastaajia olivat 31-60 -vuotiaat naiset. Kotkan kaikista postinumeroalueista saatiin vastauksia, mutta eniten vastattiin Kotkansaarella ja Karhulan keskustassa.

Kaupungin toiminnoista vastaajia kiinnostivat eniten tapahtumat, liikuntapalvelut, kulttuuripalvelut, joukkoliikenne sekä kadut, puisto ja kunnossapito. Lähes 84%:a vastaajista kaupungin tapahtumat, uutiset tai palvelut kiinnostivat kohtalaisesti tai paljon.

Kyselyssä tiedusteltiin millä tavalla asukkaat haluavat osallistua ja vaikuttaa kaupungin asioihin. Vastaukset vaihtelivat ikäryhmittäin, mutta esiin nousivat osallistuminen mobiilisovelluksen kautta, palautteen antaminen sähköisen järjestelmän kautta, kyselyihin vastaaminen, osallistuminen tapahtumiin ja äänestäminen kuntavaaleissa.

Tärkeimpänä osallistumisessa koettiin se, että asukkaat saisivat tiedon osallistumismahdollisuuksistaan juuri heille sopivalla tavalla. Kysyttäessä tavoista, joilla asukkaat toivoisivat heille viestittävän, vaihtelivat ikäryhmittäin. Nuorilla korostuivat erilaiset somekanavat, muissa ikäryhmissä nousivat esiin ilmoittelu Facebookin kautta tai verkkosivuilla, mutta myös ilmoitukset ilmaisjakelulehdissä.

Suurimpana esteenä osallistumiselle nähtiin ajan puute. Toiseksi suurin este oli kokemus siitä, ettei osallistumisella ole väliä. Vuorovaikutustilaisuuksien palautteessa selvisi kokemus asukkaiden pettymyksestä siitä, että ovat vastanneet kyselyyn ja sillä ei ole ollut mitään merkitystä. Tähän asiaan panostetaan myös osallisuussuunnitelman laatimisesta. Suunnitelmassa tuodaan esiin ne keinot, joilla voidaan varmistaa, että asukas saa tiedon miten hänen osallistumisensa on vaikuttanut asiaan. On varmistettava, että myös kaupungin palautejärjestelmä toimii.

Valtuusto verkossa

Kotkan kaupunginvaltuuston kokoukset on striimattu suorina lähetyksinä vuoden 2016 alusta lähtien.

Seuraa kokouksia

Samasta osoitteesta löytyvät myös tallenteet aikaisemmista valtuuston kokouksista.

KAUPUNGINVALTUUSTON JÄSENET

Valtuuston kokoukset

Valtuusto kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa, kokousaikataulusta voit helposti tarkastaa, koska seuraavaksi kannattaa olla livelähetyksen äärellä.

Kokousaikataulu

Kaupunginvaltuuston ja muiden toimielinten esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan verkossa.

Pöytäkirja- ja esityslistahaku

Tule vapaaehtoiseksi!

Vapaaehtoistyöllä tehdään yhdessä kotkalaisille parempi arki!

Olet tervetullut vapaaehtoistoimintaan omilla tiedoillasi, taidoillasi ja elämänkokemuksellasi varustettuna. Saat aina tarvittavan koulutuksen tai perehdytyksen ja tukea vapaaehtoistehtävien hoitamiseksi.

LISÄTIETOJA VAPAAEHTOISTYÖSTÄ

Voit tulla vapaaehtoistehtäviin kertaluonteisesti, mutta joissain tehtävissä voidaan vaatia pidempiaikaisempaakin sitoutumista. Erilaisia vapaaehtoistehtäviä löytyy eri puolilta kaupunkia ja tavoitteena on, että kotkalaiset vapaaehtoiset löytäisivät juuri itselleen sopivan tavan tehdä hyvää.

Avoinna olevia vapaaehtoistehtäviä