Ehkäisevä mielenterveystyö ja mielen hyvinvointi

Ehkäisevä mielenterveystyö on toimintaa, jonka tavoitteena on vahvistaa yksilön mielenterveyttä suojaavia tekijöitä ja rakenteita sekä vähentää yksilön tai yhteisöjen mielenterveyttä vaarantavia tekijöitä ja rakenteita.

Ehkäisevää mielenterveystyötä ja mielen hyvinvoinnin tukemista tapahtuu kaikilla kaupungin toimialoilla. Se on kiinteä osa kaupunkilaisten kokonaishyvinvoinnin edistämistä.

Mielessä tuulee teemaviikko elokuussa

Kotkan kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden vastuualue koordinoi vuosittain toteutettavaa Mielessä tuulee – mielenhyvinvoinnin viikkoa.

Mielessä tuulee -viikko on mielen hyvinvoinnin teemaviikko ja sen aikana monet tahot isosta verkostosta järjestävät teemaan liittyviä tapahtumia. Mukana on vahva kolmannen sektorin verkosto, joka tilaisuudet eri puolilla kaupunkiamme käytännössä järjestää. Mielessä tuulee -viikko järjestettiin myös vuonna 2022. Lisätietoja viikosta löytyy Mielessä Tuulee sivustoilta Facebookissa. Päästäksesi sisälle sivuille, sinun tulee omistaa tai luoda Facebook-profiili. Facebook ei ole mukana teemaviikon järjestelyissä.