Kotkassa päästään tänäkin kesänä maksutta tuurilla Lehmään

Julkaistu 06.05.2024

Kotkan kaupunki järjestää viime vuoden tapaan maksuttomia yhteysalus-, eli tuurivuoroja Lehmäsaareen. Kuntalaiselta saatu idea maksuttomista tuurivuoroista tuli kaupungin osallistuvassa budjetoinnissa, Osbussa, jossa ehdotus pääsi kuntalaisten äänestyksen jälkeen toteutettavien ideoiden joukkoon jo toistamiseen.

Vuoroja ajetaan tänä kesänä välillä 4.6.–8.8. ja niitä liikennöi NaviKotka Oy puurunkoisella 50 vuotta vanhalla tuurimoottorilla.

Maksuttomat Osbun vuorot ajetaan joka torstai

  • Sapokasta klo 10.00 ja 11.30. Lähtöpaikka tarkentuu myöhemmin.
  • Lehmäsaaresta 10.45, 14.30 ja 16.00.

Kuutsalon länsipuolella sijaitsevaan suosittuun retkeilykohteeseen järjestetään kesän aikana yhteensä 27 maksutonta vuoroa. Viime kesänä vastaava luku oli seitsemän, joten määrä on nyt huomattavasti suurempi.
”Me olemme tosi tyytyväisiä, että voimme järjestää tänä kesänä enemmän vuoroja kuin viime kesänä”, iloitsee Kotkan kaupungin vs. osallisuuskoordinaattori Hanna Pikka.

Maksuttomat vuorot olivat viime kesänä niin suosittuja, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet vuoroille mukaan. Tällaista ongelmaa ei Pikan mukaan tänä kesänä pitäisi tulla.
”Maksuttomat vuorot täytettiin viime kesänä saapumisjärjestyksessä, mutta nyt olemme ottaneet käyttöön ennakkoilmoittautumisen. Alus ajaa joka torstai kahteen kertaan saareen. Liikennöivään alukseen mahtuu myös enemmän matkustajia kuin viime kesänä. Matkustajakapasiteetti on 80”, Pikka listaa.
”Lisäksi alus on liikennöitsijän mukaan myös esteetön, ja sekin on todella hieno asia.”

Huomioitavaa on kuitenkin, että vaikka alus on esteetön, Lehmäsaari ei sitä ole.

Kyytiin ilmoittautuminen

Maksuttomille vuoroille ilmoittautuminen avautuu 20.5. Kotkan kaupungin verkkosivuilla. Vuoroille ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella, sähköpostitse tai puhelimella, ja ilmoittautuminen täytyy tehdä viimeistään tuntia ennen lähtöä. Peruutukset ja ryhmävaraukset ilmoitetaan puhelimitse tai sähköpostitse.

Ilmoittautuminen ja tarkemmat aikataulut: Kotka.fi/tuurillalehmaan

Myös maksullisia vuoroja Lehmään

Maksuttomien vuorojen lisäksi liikennöijä ajaa Lehmäsaareen maksullisia lähtöjä koko kesän ajan tiistaisin klo 10.00 ja 11.30. Näille vuoroille liput ostetaan suoraan tuurista, yhden lipun hinta on 12 euroa.

Kotkan kaupungin osallistuva budjetointi ottaa asukkaat mukaan yhteisen hyvinvoinnin sekä asuin- ja elinympäristöjen kehittämiseen. Tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin ideoiden toteutus on lähtenyt hyvällä vauhdilla käyntiin. Erityisen suosittuja ovat olleet juuri meri-, joki- ja ulkoiluaiheiset ideat, joista maksuttomat tuurivuorot keräsivät eniten ääniä – 405.