Lukiokoulutus

Yleissivistävä lukio antaa hyvät eväät jatkaa yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintoihin. Lukio on toisen asteen oppilaitos ja se rakentuu peruskoulun oppimäärälle.

Opiskelijalla on mahdollisuus vaikuttaa opintojen sisältöön kurssivalinnoillaan. Lukio-opiskelu koostuu kaikissa lukioissa tarjottavista samansisältöisistä pakollisista ja syventävistä kursseista sekä koulukohtaisista kursseista. Lukiossa on suoritettava vähintään 75 kurssia. Kurssit suoritetaan yleensä kolmessa, ja enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle myönnetä perustellusta syystä suoritusaikaan pidennystä.

Lukion lopussa opiskelija osallistuu tavallisesti ylioppilastutkintoon, joka antaa hakukelpoisuuden yliopistoon. Ammattikorkeakouluun ja ammatillisten perustutkintojen ylioppilaskiintiöihin voi hakea lukion päättötodistuksella.

Työ- ja loma-ajat peruskouluissa ja päivälukiossa

Aikuisten lukiokoulutus

Aikuisena voit suorittaa lukion, ylioppilastutkinnon tai yksittäisiä lukio-opintoja aikuislukiossa.

Aikuisten lukion oppimäärä koostuu vähintään 44 kurssista. Jos aloitat opiskelut alle 18-vuotiaana, sinun on suoritettava vähintään 48 kurssia. Silloin sinun on opiskeltava kuvataidetta ja/tai musiikkia, liikuntaa ja terveystietoa yhteensä 4 kurssia.

Kotkassa suomenkielistä lukiokoulutusta järjestetään Kotkan lyseon lukiossa, Karhulan lukiossa ja Kotkan aikuislukiossa. Ruotsinkielistä lukiokoulusta järjestää Kotka Svenska Samskola.

Palvelupaikat kartalla

Asiointikanavat