Iltapäivätoiminta

aamu- ja iltapäivätoiminnan noppalogo

Iltapäivätoiminnan tavoitteena on antaa lapselle tuttu ja turvallinen paikka viettää koulutyön jälkeistä aikaa sekä osallistua aikuisen ohjauksessa monipuoliseen ja virkistävään toimintaan.

Päivittäinen iltapäivätoiminta on tarkoitettu pääosin 1.-2.-luokkien oppilaille ja muiden vuosiluokkien osalta erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille. Perusopetuslain mukaista iltapäivätoimintaa järjestävät Kotkassa Kotkan kaupunki, Kotka-Kymin seurakunta ja Kotka Svenska Samskola.

Kunta vastaa toiminnan koordinoinnista, arvioinnista ja valvonnasta.

Jokaisessa toimintapisteessä on oma toimintasuunnitelmansa. Iltapäivätoiminta voi sisältää esimerkiksi liikuntaa, leikkiä, ulkoilua, pelejä, retkiä, juhlia, askartelua, ilmaisua, musiikkia ja kokkailua. Ryhmässä annetaan lapsille mahdollisuus läksyjen tekoon, mutta lopullinen vastuu lasten läksyistä on lapsella ja vanhemmilla. Iltapäivätoimintaan osallistuvalle lapselle tarjotaan välipala. Toiminnassa sattuneen tapaturman hoito on lapselle maksutonta.

Iltapäivätoimintaa järjestetään koulun työvuoden aikana arkipäivisin pääsääntöisesti kello 12.00 – 16.00 välisenä aikana. Iltapäivätoimintaa ei järjestetä koulun loma-aikoina eikä lukukausien päättäjäispäivinä. Syksyllä ja keväällä järjestetään yksi yhteinen koulutuspäivä kaikille iltapäivätoiminnan ohjaajille, jolloin ryhmät on suljettu. Tästä ilmoitetaan huoltajille etukäteen.

Palvelupaikat kartalla

Asiointi