Aikataulut ja reitit

Kotkan paikallisliikenteen reitit ja aikataulut

Huom. (päiv. 7.4.2022): välillä 1.3. – 28.4.2022 Hovinsaarella joukkoliikenne ajetaan poikkeusjärjestelyin Lainekadun sulkemisen vuoksi. Lue lisää aikataulusivustoilta.

Kotkan seudun joukkoliikenteen reitit ja aikataulut löytyvät seuraavista palveluista:

Kotkan seudun bussiaikataulut – sivusto: kotkanaikataulut.fi

Reittiopas Kotkan seudun paikallisliikenteestä (Kotka, Hamina ja Pyhtää): kotka.digitransit.fi

Huom: reittioppaan pysäkkikohtaiset ajat ovat noin -aikoja, eli ne saattavat vaihdella mm. matkustajamääristä ja ajo-olosuhteista johtuen. 

Huom2: tammikuun alussa 2022 tuli muutoksia aikatauluihin. Uudet aikataulut löytyvät aikataulu-sivustolta sekä reittioppaasta. Katso uutinen muutoksista: Kotkan seudun bussiaikataulut uudistuvat vuoden alussa

Huom3: tiedot perutuista vuoroista / muista poikkeuksista ovat toistaiseksi vain Kotkan seudun bussiaikataulut-sivustolla  www.kotkanaikataulut.fi  -kohdassa liikennepoikkeukset. Suora linkki tässä. Reittioppaassa ei näy peruttuja vuoroja)

Lisäksi painettuja aikatauluja on saatavana maksutta mm. linja-autoista, Kotkan asiointipiste Ruorista, Karhulan R-kioskilta (Eteläinen Karjalantie), kirjastoista, Haminan uimahallin kahviosta ja suurimmista opistoista. Painettuja aikatauluja ei jaeta kotiin. Painetuista aikatauluista tuorein on Jonne&Minne-ilmeellä oleva aikataulu, joka on voimassa 1.1.2022 alkaen. Aiempi, 10.8.2020 alkaen voimassa ollut aikatauluvihko oli voimassa 31.12.2021 asti.

Juhlapyhä- ja poikkeusliikenne

Palveluliikenne

Palvelulinjat ovat kaikkien käytettävissä. Ajot tehdään pikkubusseilla, joiden kyytiin pääsee helposti linja-autopysäkeiltä ja reitin varrelta. Autoissa on tilaa apuvälineille. Palvelulinjoilla peritään sama Waltti-hinnoittelun mukainen maksu kuin normaalissa paikallisliikenteessä. Maksuvälineinä käyvät käteisen rahan lisäksi Waltti-kortit, Veteraanikortti, Matkahuollon myymät lipputuotteet sekä mobiililiput.

Kotkan, Haminan ja Pyhtään alueiden palvelulinjojen aikataulut ja reitit löydät Kotkan seudun bussiaikataulut-sivustolta jokaisen kunnan osalta erikseen:

Kotkan palvelulinjat

Haminan palvelulinjat

Pyhtään palvelulinjat

Huom: palveluliikenne näkyy myös Kotkan seudun paikallisliikenteen reittioppaassa

Asiointitaksit (1.8.2021 alkaen)

Asiointitaksi on normaalia joukkoliikennettä täydentävä, kutsutaksiperiaatteella ajettava kaikille avoin joukkoliikennepalvelu, jossa asiakas maksaa matkastaan vastaavan linja-autolipun hinnan. Palvelu mahdollistaa viikoittaisen asioinnin esimerkiksi kaupassa tai apteekissa.

Asiointitakseista löytyy lisätietoja Kotkan seudun aikataulut – sivustolta tästä linkistä (mm. tilausohjeet, aikataulut ja liikennealueiden kartat).

Huom: asiointitaksit eivät näy Kotkan seudun paikallisliikenteen reittioppaassa

 

Linja-autojen kaukoliikenne ja junaliikenne

Kaukoliikenteen vuorot Kotkasta muihin kaupunkeihin löytyvät esim. seuraavista palveluista:

www.matkahuolto.fi

www.pikavuorot.fi

www.perille.fi

Kaukoliikenteen linja-autoasemat Kotkassa sijaitsevat Kotkan keskustassa (Kotkansaari) Katariinantori / Kymenlaaksonkatu (karttalinkki) sekä Karhulan keskustassa (Vesitorninkadun ja Vesivallintien risteys, karttalinkki).

Kotkan ja Kouvolaan väliä kulkee päivittäin useaita junalähtöjä, Kouvolasta on vaihtoyhteydet eri suuntiin.

www.vr.fi (junat)

Kotkan rautatieasema soitteessa Kotkantie 1

Junien pääteasema Kotkan Satama sijatsee Tornatorintiellä (linkki VR:n asemat-)

Lisäksi Kotkassa ovat seisakkeet Paimenportti, Kyminlinna, Kymi sekä Tavastila.

Linkki VR:n asemat-sivulle

Alueen liikennöitsijöiden kotisivuja