Aikataulut ja reitit

Kotkan paikallisliikenteen reitit ja aikataulut

Kotkan seudun joukkoliikenteen reitit ja aikataulut löytyvät seuraavista palveluista:

Kotkan seudun bussiaikataulut – sivusto: kotkanaikataulut.fi

Reittiopas Kotkan seudun paikallisliikenteestä (Kotka, Hamina ja Pyhtää): kotka.digitransit.fi

Huom: reittioppaan pysäkkikohtaiset ajat ovat noin -aikoja, eli ne saattavat vaihdella mm. matkustajamääristä ja ajo-olosuhteista johtuen.

Lisäksi painettuja aikatauluja on saatavana maksutta mm. linja-autoista, asiointipiste Ruorista, Karhulan R-kioskilta (Eteläinen Karjalantie), kirjastoista ja suurimmista opistoista. Painettuja aikatauluja ei jaeta kotiin.

Palveluliikenne

Palvelulinjat ovat kaikkien käytettävissä. Ajot tehdään pikkubusseilla, joiden kyytiin pääsee helposti linja-autopysäkeiltä ja reitin varrelta. Autoissa on tilaa apuvälineille. palvelulinjoilla peritään sama Waltti-hinnoittelun mukainen maksu kuin normaalissa paikallisliikenteessä. Maksuvälineinä käyvät käteisen rahan lisäksi Waltti-kortit, Veteraanikortti, Matkahuollon myymät lipputuotteet sekä mobiililiput.

Kotkan, Haminan ja Pyhtään alueiden palvelulinjojen aikataulut ja reitit löydät Kotkan seudun bussiaikataulut-sivustolta jokaisen kunnan osalta erikseen:

Kotkan palvelulinjat

Haminan palvelulinjat

Pyhtään palvelulinjat

Huom: palveluliikenne näkyy Kotkan seudun paikallisliikenteen reittioppaassa

Asiointitaksit (1.8.2021 alkaen)

Asiointitaksi on normaalia joukkoliikennettä täydentävä, kutsutaksiperiaatteella ajettava kaikille avoin joukkoliikennepalvelu, jossa asiakas maksaa matkastaan vastaavan linja-autolipun hinnan. Palvelu mahdollistaa viikoittaisen asioinnin esimerkiksi kaupassa tai apteekissa. Tavalliseen linja-autoon verrattuna asiointitaksissa asiakas saa yksilöllisempää palvelua. Aikataulut voidaan osin sopia asiakkaiden tarpeiden mukaan ja ne mahdollistavat pienet poikkeamat ajoreitiltä ja kuljettaja avustaa tarvittaessa kantamusten kanssa.

Kyyti tilataan kuljettajalta viimeistään edellisenä päivänä. Kyytiin voi nousta mistä tahansa reitin varrelta, jossa auton pysäyttäminen on turvallista. Tarvittaessa auto voi myös tehdä pienen poikkeaman reitiltä ja noutaa asiakkaan lähempää kotoa.

Matkan hinta on siis normaalin linja-autolipun mukainen taksa. Asiointitakseissa maksu käteisellä, Walttikortilla ei voi maksaa, sillä takseissa ei ole Walttikortin lukijalaitteita. Kalustona on pääasiassa 16 -paikkainen esteetön tilataksi. Samassa kyydissä voi olla muitakin asiointitaksi-asiakkaita.

Asiointitaksin liikennealueet (ajopäivä ja lähtöaika, autoilija):

  1. Kierikkala – Hortola – Kalliokoski – Karhulan keskusta (keskiviikkoisin n. klo 9:30 alkaen, Nortamaa Oy p. 05 218 4455)
  2. Tiutinen – Popinniemi – Sunila – Karhulan keskusta (keskiviikkoisin n. klo 9:45 alkaen, Nortamaa Oy p.05 218 4455)
  3. Juurikorpi – Tavastila – Otsola – Karhulan keskusta (keskiviikkoisin n. klo 9:15 alkaen, Nortamaa Oy p.05 2184455)
  4. Huruksela – Peippola – Karhula keskusta (keskiviikkoisin n. klo 8:45 alkaen, Nortamaa Oy p. 05 218 4455)
  5. Ruonala – Karhuvuori – Aittakorpi – Prisma (torstaisin n. klo 8 alkaen, Nortamaa Oy p. 05 218 4455) ja Aittakorpi – Karhuvuori – Korela – Hovinsaari – Kotkan keskusta (torstaisin n. klo 9:30 alkaen, Nortamaa Oy p. 05 218 4455)
  6. Mussalo – Hirssaari – Kotkan keskusta (perjantaisin n. klo 10 alkaen, Nortamaa Oy p. 05 218 4455)

Asiointitakseista löytyy lisätietoja Kotkan seudun aikataulut – sivustolta tästä linkistä (mm. liikennealueiden kartat).

Tarkka ajoreitti ja aikataulu muodostuu asiakkaiden perusteella. Asiointiaikaa on varattu n. 1h 30min ennen paluukyydin lähtöä.

Huom: asiointitaksit eivät näy Kotkan seudun paikallisliikenteen reittioppaassa(

 

Kaukoliikenne

Kaukoliikennevuoroista löydät tietoa mm.
Siirry Matkahuollon sivustolle

VR:n juna-aikataulut

Alueen liikennöitsijöiden kotisivuja