Aikataulut ja reitit

Kotkan paikallisliikenteen reitit ja aikataulut

Kotkan seudun joukkoliikenteen reitit ja aikataulut löytyvät seuraavista palveluista:

Kotkan seudun bussiaikataulut – sivusto: kotkanaikataulut.fi

Reittiopas Kotkan seudun paikallisliikenteestä (Kotka, Hamina ja Pyhtää): kotka.digitransit.fi

Huom: aikataulut-sivuston sekä painettujen aikataulujen ajat ovat lähtöaikoja, joita ennen bussi ei lähde. Bussin lähtö myöhemmin on mahdollista. Reittioppaassa löytyvät myös pysäkkikohtaiset ajat, jotka ovat noin -aikoja, eli ne saattavat vaihdella mm. matkustajamääristä ja ajo-olosuhteista johtuen.  Jo kulkemassa olevan vuoron pysäkkikohtaiset ajat päivittyvät reittioppaassa ennusteen mukaan.

Huom. 2 : tiedot perutuista vuoroista / muista poikkeuksista ovat Kotkan seudun bussiaikataulut-sivustolla  www.kotkanaikataulut.fi  -kohdassa liikennepoikkeukset, suora linkki tässä. Reittioppaassa näkyvät suunnitellut muutokset, mutta ei välttämättä kaikkia äkillisesti tulleita poikkeuksia.

Painettuja aikatauluja on saatavana maksutta mm. linja-autoista, Kotkan asiointipiste Ruorista,  kirjastoista, Kotkan uimahalleista sekä  Haminan uimahallin kahviosta. Painettuja aikatauluja ei jaeta kotiin. Kotkan, Haminan ja Pyhtään painettu aikataulu on erikseen.

Juhlapyhä- ja poikkeusliikenne

Palveluliikenne

Palvelulinjat ovat kaikkien käytettävissä. Ajot tehdään pikkubusseilla, joiden kyytiin pääsee helposti linja-autopysäkeiltä ja reitin varrelta. Autoissa on tilaa apuvälineille. Palvelulinjoilla peritään sama Waltti-hinnoittelun mukainen maksu kuin normaalissa paikallisliikenteessä. Maksuvälineinä käyvät käteisen rahan lisäksi Waltti-kortit, Veteraanikortti, Matkahuollon myymät lipputuotteet sekä mobiililiput.

Kotkan, Haminan ja Pyhtään alueiden palvelulinjojen aikataulut ja reitit löydät Kotkan seudun bussiaikataulut-sivustolta jokaisen kunnan osalta erikseen:

Kotkan palvelulinjat

Haminan palvelulinjat

Huom: palveluliikenne näkyy myös Kotkan seudun paikallisliikenteen reittioppaassa

Asiointitaksit

Asiointitaksi on normaalia joukkoliikennettä täydentävä, kutsutaksiperiaatteella ajettava kaikille avoin joukkoliikennepalvelu tietyillä reiteillä, jossa asiakas maksaa matkastaan vastaavan linja-autolipun hinnan. Palvelu mahdollistaa viikoittaisen asioinnin esimerkiksi kaupassa tai apteekissa.

Asiointitakseista löytyy lisätietoja Kotkan seudun aikataulut – sivustolta tästä linkistä (mm. tilausohjeet, aikataulut ja liikennealueiden kartat).

Huom: asiointitaksit eivät näy Kotkan seudun paikallisliikenteen reittioppaassa ja asiointitaksien matkoja ei voi maksaa Waltti-kortilla tai mobiililipuilla.

 

Linja-autojen kaukoliikenne ja junaliikenne

Kaukoliikenteen vuorot Kotkasta muihin kaupunkeihin löytyvät esim. seuraavista palveluista:

www.matkahuolto.fi

www.pikavuorot.fi

www.perille.fi

Kaukoliikenteen linja-autoasemat Kotkassa sijaitsevat Kotkan keskustassa (Kotkansaari) Katariinantori / Kymenlaaksonkatu (karttalinkki) sekä Karhulan keskustassa (Vesitorninkadun ja Vesivallintien risteys, karttalinkki).

Kotkan ja Kouvolaan väliä kulkee päivittäin useaita junalähtöjä, Kouvolasta on vaihtoyhteydet eri suuntiin.

www.vr.fi (junat)

Kotkan rautatieasema soitteessa Kotkantie 1

Junien pääteasema Kotkan Satama sijatsee Tornatorintiellä (linkki VR:n asemat-)

Lisäksi Kotkassa ovat seisakkeet Paimenportti, Kyminlinna, Kymi sekä Tavastila.

Linkki VR:n asemat-sivulle

Alueen markkinaehtoisen liikennöinnin liikennöitsijöiden kotisivuja