Aikataulut ja reitit

Kotkan paikallisliikenteen reitit ja aikataulut

Kotkan seudun joukkoliikenteen reitit ja aikataulut löytyvät seuraavista palveluista:

jonnejaminne.fi

Reittiopas (Kotka, Hamina ja Pyhtää): kotka.digitransit.fi

Jonnejaminne.fi sivuston Aikataulut-sivun sekä painettujen aikataulujen ajat ovat lähtöaikoja, joita ennen bussi ei lähde. Bussin lähtö myöhemmin on mahdollista. Reittioppaassa löytyvät myös pysäkkikohtaiset ajat, jotka ovat ”noin aikoja”, eli ne saattavat vaihdella mm. matkustajamääristä ja ajo-olosuhteista johtuen. Jo liikkeellä olevan bussin pysäkkikohtaiset ajat päivittyvät reittioppaassa bussin etenemisen ja ennusteen mukaan.

Tiedot perutuista vuoroista ja muista poikkeuksista löytyvät Jonne ja Minne-sivustolla kohdassa liikennepoikkeukset. Reittioppaassa näkyvät suunnitellut muutokset, mutta ei välttämättä kaikkia äkillisesti tulleita poikkeuksia.

Painettuja aikatauluja on saatavana maksutta mm. linja-autoista, Kotkan asiointipiste Ruorista,  kirjastoista, Kotkan uimahalleista sekä  Haminan uimahallin kahviosta. Painettuja aikatauluja ei jaeta kotiin. Kotkan, Haminan ja Pyhtään painettu aikataulu julkaistaan erikseen.

Juhlapyhä- ja poikkeusliikenne

Palveluliikenne

Palvelulinjat ovat kaikkien käytettävissä. Ajot tehdään pikkubusseilla, joiden kyytiin pääsee helposti linja-autopysäkeiltä ja reitin varrelta. Autoissa on tilaa apuvälineille. Palvelulinjoilla peritään sama Waltti-hinnoittelun mukainen maksu kuin normaalissa paikallisliikenteessä. Maksuvälineinä käyvät käteisen rahan lisäksi Waltti-kortit, Veteraanikortti, Matkahuollon myymät lipputuotteet sekä mobiililiput.

Kotkan, Haminan ja Pyhtään alueiden palvelulinjojen aikataulut ja reitit löydät Kotkan seudun bussiaikataulut-sivustolta jokaisen kunnan osalta erikseen:

Kotkan palvelulinjat

Haminan palvelulinjat

Palveluliikenne näkyy myös Kotkan seudun liikenteen reittioppaassa kotka.digitransit.fi.

Asiointitaksit

Asiointitaksi on normaalia joukkoliikennettä täydentävä, kutsutaksiperiaatteella ajettava kaikille avoin joukkoliikennepalvelu tietyillä reiteillä, jossa asiakas maksaa matkastaan vastaavan linja-autolipun hinnan. Palvelu mahdollistaa viikoittaisen asioinnin esimerkiksi kaupassa tai apteekissa.

Asiointitakseista löytyy lisätietoja Jonne ja Minne -sivustolta (mm. tilausohjeet, aikataulut ja liikennealueiden kartat).

Huom: asiointitaksit eivät näy Kotkan seudun paikallisliikenteen reittioppaassa ja asiointitaksien matkoja ei voi maksaa Waltti-kortilla tai mobiililipuilla.

Linja-autojen kaukoliikenne ja junaliikenne

Kaukoliikenteen vuorot Kotkasta muihin kaupunkeihin löytyvät mm. seuraavista palveluista:
www.matkahuolto.fi
www.pikavuorot.fi
www.perille.fi

Kaukoliikenteen linja-autoasemat Kotkassa sijaitsevat Kotkan keskustassa (Kotkansaari) Katariinantori / Kymenlaaksonkatu (karttalinkki) sekä Karhulan keskustassa (Vesitorninkadun ja Vesivallintien risteys, karttalinkki).

Kotkan ja Kouvolaan väliä kulkee päivittäin useita junia www.vr.fi.

Kotkan rautatieasema on osoitteessa Kotkantie 1.
Junien pääteasema on Kotkan Satamassa (Tornatorintie).
Lisäksi Kotkassa ovat seisakkeet Paimenportti, Kyminlinna, Kymi sekä Tavastila. Linkki VR:n asemat-sivulle

Alueen markkinaehtoisen liikennöinnin liikennöitsijöiden kotisivuja