Kesäkonsertteja Sapokassa ja muuallakin Kotkassa

Julkaistu 15.05.2024

Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut järjestää Kesäkonserttisarjan neljättä kertaa.
Tänä vuonna kesäkonsertteja järjestetään kolme eri puolella Kotkaa. Näiden lisäksi kesällä järjestetään kolme, todella paljon toivottua, Sapokan puistokonserttia, joihin esiintyjiä haettiin avoimella haulla aikaisemmin tänä vuonna. Kaikki konsertit järjestetään ulkona ja ne ovat kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia.

Kesäkonsertit starttaavat 12.6. Karhuvuoresta, jossa esiintyjänä nähdään Elias Gould (soolo). Gould on kitaravetoista, brittivivahteista indie-rockia tekevä helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä ja hän julkaisi uuden Raitis mies -singlen huhtikuussa. Karhuvuoren kesäkonsertti järjestetään Urheilutalon viereisellä koripallokentällä.

Sapokassa ensimmäinen konsertti pidetään keskiviikkona 19.6., jolloin laululavalle nousee iloista ja reipasta puhallinmusiikkia soittava Karhulan soittokunta. Keskiviikkona 3.7. lavalla esiintyy ukrainalaisia taitajia otsikolla ”Ukrainan sielun sävelet”. Ukrainan sielun sävelet on konsertti, jossa ukrainalaiset muusikot esittävät heille tärkeitä kappaleita. Mukana esiintymässä on useita taitavia ukrainalaisia muusikoita. Konserttia on suunniteltu yhdessä Ukrainalaisten yhdistys Kotkassa ry:n kanssa.
Tulevan kesän viimeinen Sapokan konsertti järjestetään 7.8., jolloin esiintymässä on Uusi Iloinen Puhallinorkesteri. Uusi Iloinen Puhallinorkesteri perustettiin vuonna 2017 Kotkan seudun musiikkiopiston aikuisorkesteriksi yhteistyössä Kotkan Nuoriso-orkesteriyhdistyksen kanssa. Orkesterin riveissä soittaa tällä hetkellä n. 30 soittajaa, joista iso osa on entisiä nuoriso-orkesterilaisia.

Emma-ehdokas Lyyti valloittaa kesäkonsertissa 10.7. Katariinan Meripuistossa. Lyyti tunnetaan monen ikäisiä koskettavista kappaleistaan sekä eläväisestä esiintymisestään, joka herättää laulujen tarinat henkiin. Lyytin kiitetty kolmas albumi Nousussa taas on lumoava matka pohjalta kohti valoa. Albumi keräsi kolme Emma-ehdokkuutta, ja Ennätyshelteet-kappaleelle myönnettiin Juha Vainio -seuran ”Vuoden sanoitus” -palkinto. Katariinan Meripuistossa on ohjelmaa myös perheen pienimmille, kun ennen Lyytiä esiintymässä ovat lastensuosikit Mimi ja Kuku.

Kesän konsertit päättyvät 21.8. Karhulan Jokipuistoon, jossa tunnelman nostaa kattoon Angeleyes Abba Tribute Show. Angeleyes on autenttinen Abba-tribute-yhtye. Yhtye esittää kattauksen Abba-suosikkeja tyylikkäällä popsoundilla, täydellisillä lauluharmonioilla, sekä ääni- ja valotekniikan ratkaisuilla.

Koko ohjelma osoitteessa www.kotka.fi/kesakonsertit