Kotkan kesäkonsertit

Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut järjestää kesäisin kesäkonserttisarjan. Kesäkonsertit ovat noin 1-2 tunnin mittaisia tapahtumia, joissa on vaihtuvia teemoja ja esiintyjiä. Tarkoituksena on viedä hyvän mielen kesätapahtumia ympäri Kotkaa – hyvin erilaisille tapahtumapaikoille. Konserttipaikat vaihtuvat vuosittain. Tänä vuonna kesäkonsertteja järjestetään kolme kappaletta ympäri Kotkaa. Näiden lisäksi kesällä kuullaan myös kolme Sapokan puistokonserttia, joihin esiintyjiä haettiin avoimella haulla aikaisemmin tänä vuonna. Konsertit ovat kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia.

Kotkan kesäkonsertit toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi. Paikalle voit tulla niin yksin kuin yhdessä ystävien ja tuttujen kanssa. Halutessasi voit ottaa mukaan esimerkiksi oman viltin tai retkituolin sekä piknik-eväät. Huomioithan, että tilaisuudet järjestetään ulkona, joten pukeuduthan sään mukaisesti.

Kesän 2024 kesäkonsertit:

 

12.6. klo 19 Elias Gould (soolo)

Karhuvuoren koripallokenttä, Ututie 4, 48350 Kotka

Gould on kitaravetoista, brittivivahteista indie-rockia tekevä helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä ja hän julkaisi uuden Raitis mies -singlen huhtikuussa. Karhuvuoren kesäkonsertti järjestetään Urheilutalon viereisellä koripallokentällä.

19.6. klo 19 Karhulan soittokunta ry

Sapokan laululava, Tallinnankatu, 48100 Kotka

Karhulan soittokunta esittää iloista ja reipasta puhallinmusiikkia.

3.7. klo 19 Ukrainan sielun sävelet

Sapokan laululava

Ukrainan sielun sävelet on konsertti, jossa ukrainalaiset muusikot esittävät heille tärkeitä kappaleita. Mukana esiintymässä useita taitavia ukrainalaisia muusikoita. Konserttia on suunniteltu yhdessä Ukrainalaisten yhdistys Kotkassa ry:n kanssa.

10.7. Kesäkonsertti lapsille ja aikuisille!

Katariinan Meripuisto, Öljysatamantie, 48130 Kotka

klo 17.30 Mimi ja Kuku

Mimi-prinsessa ja Kuku-leijona viihdyttävät perheen pienimpiä.

klo 19 Lyyti (trio)

Lyyti tunnetaan monen ikäisiä koskettavista kappaleistaan sekä eläväisestä esiintymisestään, joka herättää laulujen tarinat henkiin. Lyytin keikoilla niin riemukkaat kuin kipeätkin tunteet eletään yhdessä läpi itkun, naurun, tanssin ja yhteislaulun. Lyytin kiitetty kolmas albumi Nousussa taas on lumoava matka pohjalta kohti valoa. Albumi keräsi kolme Emma-ehdokkuutta, ja Ennätyshelteet-kappaleelle myönnettiin Juha Vainio -seuran ”Vuoden sanoitus” -palkinto.

7.8. klo 19 Uusi Iloinen Puhallinorkesteri

Sapokan laululava

Uusi Iloinen Puhallinorkesteri perustettiin vuonna 2017 Kotkan seudun musiikkiopiston aikuisorkesteriksi yhteistyössä Kotkan Nuoriso-orkesteriyhdistyksen kanssa. Orkesterin riveissä soittaa tällä hetkellä n. 30 soittajaa, joista iso osa on entisiä nuoriso-orkesterilaisia. Kokoonpanossa on mukana myös muista taustoista tulleita pitkän linjan harrastajia ja aikuisiällä puhallinorkesterisoiton aloittaneita.

Orkesterin henki on nimensä mukaisesti iloinen ja joukkoon on matala kynnys liittyä mukaan myös aikuisiällä aloitteleville tai harrastuksen pariin palaaville soittajille. Ohjelmisto on vaihtelevaa kevyestä musiikista konserttimusiikkiin. Orkesteria on johtanut sen alusta asti Anne Kankare.

21.8. klo 19 Angeleyes Abba Tribute Show (shown kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan)

Karhulan Jokipuisto, Urheilukatu, 48600 Kotka

Angeleyes tanssittaa parhaiden ABBA-hittien tahtiin ja saat bailata niin kuin 50 sitten, kun ABBA voitti Euroviisut Waterloo-kappaleella – sekin kuullaan varmasti! Angeleyes yhtyeen kantava ajatus on tuottaa kappaleet mahdollisimman tarkasti, kuten ne kuullaan levyllä, soittaen kappaleet kuitenkin aidoisti itse liveyleisön edessä. Suurta suosiota saanut Lohjalainen yhtye kiertää tänä kesänä useissa kaupungeissa ja loppuunmyydyt konsertit ovat olleet tupaten täynnä tanssivaa ABBA-kansaa.

Bändissä esiintyvät muusikot:

Salla Oksanen, laulu

Henna-Riikka Rajaniemi, laulu

Joni Pitkonen, koskettimet ja laulu

Janne Haapanen, basso ja taustalaulu

Juha Lemberg, kitara ja taustalaulu

Lassi Kerttula, rummut ja lyömäsoittimet

 

Muutokset mahdollisia.

 

Lisätiedot: kulttuuri@kotka.fi