Työ ja yrittäjyys Kotkassa

Mistä työtä?

Tietoa avoimista työpaikoista löydät monista eri lähteistä: työnhakuportaaleista, yritysten verkkosivuilta, TE-palveluista, sanoma- ja ilmaisjakelulehdistä jne. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä sinua kiinnostavaan yritykseen ja tiedustella olisiko heillä avoimia työpaikkoja. Työpaikka voi löytyä myös ystävien ja tuttujen ihmisten avulla.

Jos sinulla ei ole työtä, sinun täytyy ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimistossa. TE-toimisto auttaa työn hakemisessa.

Työhakuportaaleja:
Kuntarekry
Avoimet työpaikat (TE-palvelut)
Duunitori
Oikotie työpaikat
Jobly
Staffpoint

TE-toimiston palvelut

Työ- ja elinkeinotoimiston sivuilta löytyy tietoa työpaikan löytämisestä, ammatinvalinnasta, koulutuksista ja työttömyysturvasta. TE-toimisto auttaa sinua työn hakemisessa. Jos olet työtön ja etsit työpaikkaa, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon. Voit ilmoittautua joko verkkopalvelun kautta tai henkilökohtaisesti TE-toimistossa.

Kotkan TE-toimiston yhteystiedot

Jos jäät työttömäksi

EU- ja ETA-maiden kansalaiset voivat ilmoittautua työnhakijaksi sähköisesti TE-palvelujen verkkopalvelussa. Jos et voi ilmoittautua työnhakijaksi verkossa, täytä työnhakijaksi ilmoittautumislomake ja tuo se TE-toimistoon. Ilmoittautumislomakkeita saat TE-toimistosta. Voit soittaa valtakunnallisiin palvelunumeroihin, kun tarvitset apua verkkopalvelujen käytössä tai tietoa TE-palveluista. Valtakunnallinen palvelunumero on 0295 020 700.

Lisätietoa työttömäksi jäämisestä
TE-palvelujen OmaAsiointi

Yrityksen perustaminen

Voit saada neuvoja ja apua yrityksen perustamiseen Kotkassa  Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:stä.

Cursor

Ohjaamo

Jos olet alle 30-vuotias, ota yhteyttä Kotkan Ohjaamoon. Ohjaamossa on asiantuntijoita monelta eri alalta.
Ohjaamon palvelut ovat maksuttomia, eikä ajanvarausta tai lähetettä tarvita.

Kotkan Ohjaamo

Verotus

Työssäkäyntiä varten tarvitset verokortin. Saat sen verotoimistosta. Verokortin voi tilata myös verohallinnon internet-sivulta.

Verokortti

Eläke

Eläke koostuu pääasiassa ansiotyöhön perustuvasta työeläkkeestä. Jos et saa lainkaan työeläkettä tai työeläkkeesi on pieni, voit saada Kelasta kansaneläkettä. Työeläkkeen myöntää ja maksaa eläkeyhtiö. Kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkkeitä hoitaa Keva.

Tietoa eläkkeistä ja eläkkeen hakemisesta löydät

Tietoa eläkkeestä
Kelan etuudet eläkeläisille