Tietoa Kotkasta

Kotka kaupunkina

Merikaupunki Kotka sijaitsee keskeisellä paikalla, Suomenlahden rannikolla ja Kymijoen suistossa  Kaupunki tunnetaan mm. kauniista puistoista, teollisuudesta ja Meripäivistä. Kotka on myös monipuolinen koulu- ja kulttuurikaupunki. Kotkassa on noin 53 000 asukasta.  Kotkan asukaluvusta vieraskielisiä hieman alle 5000 (9,3 % asukkaista). Suurimpia kieliryhmiä ovat suomen jälkeen mm. venäjä, viro, arabia, kurdi, persia, farsi, englanti, somali, turkki, thai, albania ja tigrinia. Ulkomaan kansalaisia Kotkassa asuu yli 3000.

Tutustu Kotkaan ja Kotkan seutuun visitkotkahamina-sivustolla!

Julkinen liikenne Kotkassa

Paikallisliikenne

Kotkassa voit kätevästi liikkua bussilla. Kotkan seudun linja-autoissa on käytössä Waltti-kortti.  Kortti on henkilökohtainen tai haltijakohtainen. Waltti-matkakortit kelpaavat maksuvälineinä Kotkan seudun joukkoliikenteessä Waltti-tunnuksin merkityissä linja-autoissa.

Waltti-kortin hinnat

Lipunmyynti ja lataus

Kaukoliikenne

Voit ostaa kaukoliikenteen bussilippuja Matkahuollon verkkokaupasta, mobiilisovelluksesta ja Matkahuollon palvelupisteistä.  Junalippuja voit ostaa VR:n verkkokaupasta tai VR Mobiilista, asemien lipunmyynnistä tai lippuautomaateista, R-kioskeilta tai matkatoimistoista sekä puhelimitse VR Asiakaspalvelusta.

Matkahuolto
VR

Päätöksenteko

Kunnan päätösvaltaa käyttää valtuusto. Valtuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista laatimassaan kuntastrategiassa.  Valtuustoon valitaan valtuutetut ja varavaltuutetut  neljän vuoden välein kuntavaaleissa. Kuntalainen voi osallistua ja vaikuttaa kaupungin asioihin äänestämällä näissä kunnallisvaaleissa. Kuntalaisella on myös mahdollisuus tehdä aloitteita, vastata kyselyihin, osallistua keskusteluun sekä antaa palautetta virkamiehille.

Tietoa Kotkan valtuustosta ja lautakunnista 

Vaikuttaminen ja osallisuus

Lue lisää miten voit osallistua ja vaikuttaa Kotkassa