Koulutulokkaan ilmoittaminen kouluun Wilman kautta

Lukuvuodelle 2022-2023 voi koulutulokkaan 1. luokalle ilmoittautumisen tehdä sähköisen oppilashallintojärjestelmä Wilman kautta. Wilmaa voi käyttää Internetselaimella missä tahansa.

Koulutulokkaille postitetaan viikolla 4 kotiin lähikouluosoituksen mukana Wilman avainkoodi ja ohjeet miten toimia.

Huoltaja luo avainkoodin avulla itselleen käyttäjätunnuksen ja salasanan ja pääsee sitten ilmoittamaan oppilaan lähikouluun. Käyttäjätunnuksen luominen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta. Kuka tahansa oppilaan huoltajista voi luoda tunnuksen itselleen ja ilmoittaa lapsen kouluun. Avainkoodi toimii vain kerran, toinen huoltaja saa oman avainkoodinsa ja voi luoda käyttäjätunnuksen Wilmaan koulun alettua syksyllä.

Käyttäjätunnus luodaan osoitteessa kotka.inschool.fi/connect.

Käyttäjätunnus ja sen salasana on tärkeää säilyttää huolellisesti, huoltaja käyttää samaa tunnusta koko oppilaan kouluajan.

Jos huoltajalla on jo toimiva Wilma-tunnus, voi huoltaja avainkoodin avulla liittää koulutulokkaan omaan tunnukseensa ja ilmoittaa oppilaan kouluun.

Ohjeet molempiin tapoihin on tämän sivun alareunassa.

Huomaathan, että jokaisen opetuksenjärjestäjän Wilma on erillinen järjestelmä. Tarvitset siis tunnuksen Kotkan kaupungin Wilma-järjestelmään, vaikka sinulla olisi Wilma-tunnus esim. EKAMI:n Wilmaan.

Käyttäjätunnuksen luomisen jälkeen Wilmaan kirjaudutaan osoitteessa kotka.inschool.fi.

Wilman kautta oppilaan voi ilmoittaa vain lähikouluunsa.
Lisätietoja saa tarvittaessa kouluilta, tukipalveluiden suunnittelija Anne Suolaselta  tai sähköpostitse osoitteesta opetustoimi[at)kotka.fi.

Koulutulokkaan huoltajan tunnuksen luominen ja kouluun ilmoittautuminen Kotka (pdf)

Koulutulokkaan liittäminen olemassa olevaan huoltajan Wilma-tunnukseen ja kouluun ilmoittaminen Kotka (pdf)