Kunnallinen perhepäivähoito

Perhepäivähoito tarjoaa koko- ja osa-aikaista hoitoa, kasvatusta ja opetusta alle kouluikäisille lapsille.

Perhepäivähoito on perhepäivähoitajan omassa kodissa toteutuvaa varhaiskasvatusta. Perhepäivähoidossa lapsiryhmän koko on enintään neljä lasta. Perhepäivähoidon tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä, oppimista ja hyvinvointia yhteistyössä huoltajien kanssa. Ryhmäkoko antaa perhepäivähoitajalle hyvän mahdollisuuden lapsen yksilölliseen huomioimiseen ja tiiviiseen yhteistyöhön huoltajien kanssa. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä lapsen ja huoltajan kanssa. Perhepäivähoidon toiminnassa korostuvat päivittäin leikki, ulkoilu ja liikkuminen perhepäivähoitokodissa sekä lähiympäristössä.

Erityistä hoitoa ja kasvatusta tarvitsevan lapsen hoito voidaan tietyissä tilanteissa järjestää myös lapsen omassa kodissa.

Kunnallisiin perhepäivähoitajiin voit tutustua perhepäivähoidon Peda.net-sivuilla.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Tee verkkoasioinnissa sähköinen varhaiskasvatushakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan.
Jos varhaiskasvatuksen tarve ei ole ennakoitavissa äkillisen työnsaannin tai koulutuksen aloittamisen takia, hae varhaiskasvatuspaikkaa viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta.
Voit täyttää hakemuksen myös kaupungin asiointipisteessä.
Hakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä eteenpäin.
Tee erillinen hakemus jokaisesta varhaiskasvatukseen hakevasta lapsesta.

Jos lapsellasi on jo kunnallinen varhaiskasvatuspaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen varhaiskasvatusyksikköön, uutta varhaiskasvatushakemusta ei tarvitse täyttää. Tässä tapauksessa ota yhteys varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Asiointikanavat

 • Pieni keltainen muovitraktori on hautautunut vastasataneeseen lumeen.
  02.03.2022

  Vaka-blogi: Eräs työpäivä

  Maaliskuun vaka-blogin kirjoittaja on perhepäivähoitaja Mirka Honkamäki. Työssään Mirka pitää tärkeinä arvoina lapsen yksilöllistä kohtaamista sekä samanarvoisuutta. Blogissa pääsemme kurkistamaan…

 • Iloinen poika pitää jalkapalloa päänsä yläpolella, takana näkyy jalkapallomaali
  03.05.2021

  Perhepäivähoito mukana #Luejaliiku-kampanjassa

  Perhepäivähoito osallistuu #Luejaliiku-kampanjaan Kotkan perhepäivähoitajat osallistuvat Palloliiton valtakunnalliseen #Luejaliiku-kampanjaan ajalla 26.4. – 26.5.2021. Kampanja tukee, kannustaa ja innostaa lapsia kahden…

Perhepäivähoidon Peda.net

Peda.netistä löydät paljon ajankohtaista tietoa Kotkan kaupungin perhepäivähoidosta ja perhepäivähoitajista. Peda.net-sivulle pääset alla olevan linkin kautta.

Peda.net-verkkosivuilla voit tutustua
Kotkan kaupungin perhepäivähoitoon,
perhepäivähoitajiin,
toimintaan,
tapahtumiin ja
ajankohtaisiin tiedotteisiin.

Muut yhteystiedot

Tuki