Kunnallinen perhepäivähoito

Perhepäivähoito tarjoaa koko- ja osa-aikaista hoitoa, kasvatusta ja opetusta alle kouluikäisille lapsille.

Perhepäivähoito on perhepäivähoitajan omassa kodissa toteutuvaa varhaiskasvatusta. Perhepäivähoidossa lapsiryhmän koko on enintään neljä lasta. Perhepäivähoidon tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä, oppimista ja hyvinvointia yhteistyössä huoltajien kanssa. Ryhmäkoko antaa perhepäivähoitajalle hyvän mahdollisuuden lapsen yksilölliseen huomioimiseen ja tiiviiseen yhteistyöhön huoltajien kanssa. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä lapsen ja huoltajan kanssa. Perhepäivähoidon toiminnassa korostuvat päivittäin leikki, ulkoilu ja liikkuminen perhepäivähoitokodissa sekä lähiympäristössä.

Erityistä hoitoa ja kasvatusta tarvitsevan lapsen hoito voidaan tietyissä tilanteissa järjestää myös lapsen omassa kodissa.

Kunnallisiin perhepäivähoitajiin voit tutustua perhepäivähoidon Peda.net-sivuilla.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Tee verkkoasioinnissa sähköinen varhaiskasvatushakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan.
Jos varhaiskasvatuksen tarve ei ole ennakoitavissa äkillisen työnsaannin tai koulutuksen aloittamisen takia, hae varhaiskasvatuspaikkaa viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta.
Voit täyttää hakemuksen myös kaupungin asiointipisteessä.
Hakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä eteenpäin.
Tee erillinen hakemus jokaisesta varhaiskasvatukseen hakevasta lapsesta.

Jos lapsellasi on jo kunnallinen varhaiskasvatuspaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen varhaiskasvatusyksikköön, täytä uusi varhaiskasvatushakemus.

Asiointi

  • 18.12.2023

    Varhaiskasvatusta uudesta näkökulmasta

    Joulukuun blogin on kirjoittanut varhaiskasvatuksen opettajasta maisteriksi opiskeleva Tuuli Lehto. Tuuli on ollut yliopisto-opiskelijana eri elämän vaiheissa ja lisäksi hänellä…

  • 06.09.2023

    Vaka-blogi: Valssi osaksi Kotkan varhaiskasvatuksen arviointia

    Syyskuun Vaka-blogin kirjoittajat Niina Pousi ja Tuula Riekkinen työskentelevät kehittämiskoordinaattoreina Valssiin liittyvän hankkeen parissa. Koordinaattoreiden työ ei kuitenkaan liity pikaisen…

Perhepäivähoidon Peda.net

Peda.netistä löydät paljon ajankohtaista tietoa Kotkan kaupungin perhepäivähoidosta ja perhepäivähoitajista. Peda.net-sivulle pääset alla olevan linkin kautta.

Peda.net-verkkosivuilla voit tutustua
Kotkan kaupungin perhepäivähoitoon,
perhepäivähoitajiin,
toimintaan,
tapahtumiin ja
ajankohtaisiin tiedotteisiin.

Muut yhteystiedot

Tuki