Turvallinen Kaakko -tapahtuma Kantasatamassa

Julkaistu 22.04.2024

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami ja Kotkan kaupunki järjestävät yhteistyössä viranomaisten ja 3. sektorin toimijoiden kanssa Turvallinen Kaakko 24-tapahtuman Kotkan Kantasatamassa, kuuri I-5:ssä torstaina 25.4.

Turvallisuustapahtuman teemana ovat päihteet ja huumeet ja sen pääkohderyhmänä ovat Etelä-Kymenlaakson 8. luokan ja lukion 2. luokan oppilaat, yhteensä noin 950 oppilasta. He osallistuvat Xamkin, Ekamin ja viranomaisten pitämille turvallisuusrasteille. Yleisölle tapahtuma on avoinna klo 14–16 ja silloin kävijät pääsevät testaamaan turvallisuustaitojaan rasteille ja seuraamaan mm. toimintanäytöksiä, joissa lavastetaan liikenneonnettomuus, henkilön kiinniotto ja huumekoiran käyttö.

Toimintanäytökset ovat:

• Klo 14.30 Liikenneonnettomuus, Kymenlaakson pelastuslaitos, Xamkin ensihoito

• Klo 15.00 Henkilön kiinniotto, Karjalan prikaati

• Klo 15.30 Huumekoiran käyttö, Kaakkois-Suomen poliisilaitos

Lisäksi esitellään koululaiva Merikarhua ja Kotkan ja Haminan ehkäisevän mielenterveys– ja päihdetyön toimintaa. Paikalla on myös sotilaskotiauto, josta voi ostaa pientä purtavaa.

Xamkin vararehtori Mirja Toikan mukaan tapahtuma vahvistaa Xamkin ja Ekamin brändejä kokonaisturvallisuuden vahvoina koulutusorganisaatioina.

”Samalla se lisää Kaakkois-Suomen turvapuiston tunnettavuutta ja edesauttaa Kotkan kaupungin profiloitumista kokonaisturvallisuuden edelläkävijänä ja roolia paikallisen ja kansallisen kriisinkestävyyden kehittäjänä”, Toikka toteaa.

 

TURVALLINEN KAAKKO 24 -TAPAHTUMA