Koronarokotukset Kotkassa

Kymsote avaa koronarokotusten ajanvarauksen 16-29-vuotiaille. Tiistaista 8.6. lähtien kaikki 16 vuotta täyttäneet kymenlaaksolaiset voivat varata ajan koronarokotuksen 1. annokselle.

Aikaa varaavien tulee huomioida, että 16-17-vuotiaat voivat varata ajan vain puhelimitse. Muutoin asiakkaita pyydetään ensisijaisesti käyttämään sähköistä ajanvarausta.

Aina kun ajanvaraus avautuu uudelle ryhmälle, käyvät niin sähköinen kuin puhelinajanvarauskin vilkkaina. Mikäli sähköisessä ajanvarauksessa on ruuhkaa, pyydetään yrittämään myöhemmin uudelleen. Tällä hetkellä myös enenevissä määrin annettavat 2. annokset vähentävät aikoja 1. rokotusannokselle.

”Kesä ei tule hidastamaan koronarokotuksia. Tahdomme pitää yllä samaa, ripeää tahtia kuten tähänkin asti. Emme halua, että yksikään vapaa rokotusaika jää käyttämättä”, kertoo Kymsoten koronarokotuskoordinaattori Tanja Metsola.

Kaikki yli 30 vuotta täyttäneet voivat edelleen varata rokotusaikoja. Kymenlaaksolaiset saavat valita rokotuspaikkansa kaikista alueen rokotuspisteistä. Vain Pyhtään rokotuspiste on avoinna ainoastaan pyhtääläisille.

Tietoja ajanvarauksesta verkkosivuilta https://korona.kymsote.fi/ajanvaraus-rokotukseen/

Rokotukseen tulee varata aika

Sähköinen ajanvaraus

Sähköiseen ajanvaraukseen tarvitaan rokotettavan sähköinen tunnistautuminen, esimerkiksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Puhelinajanvaraus (ma–pe klo 8–16)

Mikäli sähköinen asiointi ei ole mahdollista, rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse.

Kotka p. 020 633 6500

Hamina, Miehikkälä ja Virolahti p. 020 633 6251

Pyhtää, vain pyhtääläiset tai Pyhtään terveysaseman valinneet p. 05 220 2015

Kouvola p. 05 220 2000

Puhelinajanvaraus toimii ns. takaisinsoitto-periaatteella.

Rokotuspisteitä on eri puolilla Kymenlaaksoa. Kymenlaaksolaiset voivat varata ajan mihin tahansa Kymsoten rokotuspisteeseen kotikunnasta riippumatta. Poikkeuksena on Pyhtään rokotuspiste, joka palvelee vain pyhtääläisiä tai Pyhtään terveysaseman valinneita. Tiedot rokotuspisteistä: https://korona.kymsote.fi/rokotuspisteet/

Lisätietoa Kymenlaakson alueen koronarokotuksista Kymsoten sivuilta.