Koronarokotukset Kotkassa

Koronarokotusten 3. annosten antaminen laajenee Kymenlaaksossa kaikkiin 18 vuotta täyttäneisiin. Aiemmin ajanvaraus kolmosrokotuksiin on ollut ikäryhmän perusteella auki 50 vuotta täyttäneille.

Ajanvaraus 18-49 -vuotiaiden kolmansille rokotuksille avautuu 13.1. kello 12. Henkilöllä pitää rokotushetkellä olla kulunut vähintään neljä kuukautta toisesta  rokotusannoksesta. Tähän ryhmään kuuluu noin 40 000 kymenlaaksolaista.

Ajanvarauksessa pyydetään suosimaan sähköistä ajanvarausta aina, kun se on mahdollista. Kolmosrokotuksia annetaan myös walk in -rokotuksissa.

Tietoa ajanvarauksesta: https://korona.kymsote.fi/ajanvaraus-rokotukseen/

Tietoa walk in -rokotuksista: https://korona.kymsote.fi/walk-in-koronarokotukset-kymenlaaksossa/

Henkilöitä, joilla on mahdollisuus ottaa koronarokotus oman työterveydenhuollon kautta, pyydetään huomioimaan tämä mahdollisuus koronarokotusten sujuvoittamiseksi.

Eri rokotusryhmillä on erilaisia rokotusvälejä 2. ja 3. rokotusannosten välillä. Rokotettavan ei tarvitse olla huolissaan omasta rokotuksestaan. Henkilön oikeus rokotukseen, riittävä rokotusväli ja sopiva rokotevalmiste varmistetaan aina vielä rokotuspaikalla.

Kymenlaaksossa koronarokotusten 3. annoksia annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti. Tietoa kolmosrokotusten kriteereistä ja rokotusväleistä täältä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/koronavirusrokotteet-eli-covid-19-rokotteet-ohjeita-ammattilaisille/kolmas-koronarokoteannos

Koronarokotuksia annetaan edelleen myös muille rokotusryhmille. Edelleen voi hakeutua myös ykkös- ja kakkosrokotuksiin, mikä on alueen vaikeassa epidemiatilanteessa tärkeää.

Vakavasti immuunipuutteisille neljäs rokotus

Vakavasti immuunipuutteiset henkilöt voivat varata ajan neljänteen koronarokotukseen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.
Kymenlaaksossa ajanvaraus vakavasti immuunipuutteisten henkilöiden neljänteen rokotukseen avautuu 11.1. klo 12. Neljännen rokotuksen voi ottaa, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Lisätietoa neljänteen rokotukseen oikeutetusta ryhmästä löytyy Kymsoten koronainfon sivuilta https://korona.kymsote.fi/koronarokotukset/keta-rokotetaan/

Ajan neljänteen koronarokotukseen voi varata sähköisesti tai puhelimitse. Lisätietoja ajanvarauksesta löytyy Kymsoten koronainfon sivuilta https://korona.kymsote.fi/ajanvaraus-rokotukseen/

Voimakkaasti immuunipuutteisilla vakavan taudin riski on muuta väestöä suurempi. Heillä neljäs rokoteannos toimii tehosteena, joka vastaa muun väestön kolmatta annosta.

Aikoja lasten rokotuksiin on avattu myös lauantaille 29.1.

Koronarokotusta tarjotaan Kymenlaaksossa kaikille 5−11-vuotiaille lapsille. Lasten koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Hansan rokotuspisteessä Kouvolassa ja Pasaatin rokotuspisteessä Kotkassa 15.1., 22.1. ja 29.1.

Pyhtääläisille ja Pyhtään terveysaseman valinneille rokotuksia annetaan ajanvarauksella Pyhtään terveysasemalla 15.1. lähtien.

Alle 10-vuotiaiden lasten huoltajat voivat asioida lapsen puolesta ja varata lapselle ajan koronarokotukseen sähköisen ajanvarauksen kautta. 10 vuotta täyttäneiden lasten kohdalla ajanvarauksen voi tehdä vain puhelimitse. Tietoa ajanvarauksesta löytyy osoitteesta https://korona.kymsote.fi/ajanvaraus-rokotukseen/

Lisätietoa lasten rokotuksista ja tietoa rokotukseen vaadittavasta suostumuksesta löytyy Kymsoten koronainfon sivuilta https://korona.kymsote.fi/lasten-ja-nuorten-rokotukset/