Tiutinen

Tiutisen saari on ehkä Kotkan merellisin pientaloalue, yhdistelmä pittoreskin kalastajakylän kapeita kujia, kallellaan olevia verkkovajoja sekä modernia asumista. Saaren tiivisti asutun eteläosan sokkeloinen rakennuskanta periytyy 1900-luvun alkupuolelta, saaren keskiosan tarjotessa tontteja uusille rakentajille.

Maankuulun Tiutisen olemus syntyy saarta kauttaaltaan ympäröivästä karikkoisesta merestä, Ruotsinsalmen meritaistelun historiallisista taistelupaikoista, aktiivisesta kyläyhteisöstä sekä oman saaren vehreästä luonnosta.

Tiutinen tunnetaan myös ”Tiuska”-nimellä.

Tiutisesta sanottua

”Oma kotisaari, ihana, rauhallinen ja merellinen ympäristö ja niin yhteisöllinen asukaskunta.”

”Tunnelmallinen kalastajakylä kahden kilometrin päässä kaupungin keskustasta.”

”Yhteisestä tekemisestä, saaren historiasta ja välittämisestä. Vuoden Kymenlaaksolainen kylä 2019. Täällä on hyvä asua ja elää, eri-ikäisten ihmisten ympäröimänä kauniissa saaristoidyllissä. Takapihoilta löytyy kauniita rakkaudella hoidettuja helmiä. Vanhimmat talot ja pihat ovat yli satavuotiaita. Useat suvut ovat asuneet saarella vuosikymmeniä. Silta saarelle saatiin 1973.”

”Oma kotisaari, ihana, rauhallinen ja merellinen ympäristö ja niin yhteisöllinen asukaskunta.”

”Aivan upea saari, meri on joka puolella. Rakastan sitä yhteisöllisyyttä ja ihmisten vilpittömyyttä. Tiutisen luonto on kaunis. Ihmiset pitävät omista tonteistaan hyvää huolta.”

Piilotettuja helmiä

”Punkkilanniemi, ihanat kapeat saaristolaiskadut, kuten Kelkkakuja, Alakoulukuja ja Pitkänpohjanpolku.”

 

Tiutisen kartta