Pääkirjoitus

Asemalla kaikuivat …

Kuvitteletko koskaan istuvasi asemalla ja odottavasi junaa, lentokonetta tai linja-autoa? Näytöllä vaihtuvat määränpäät, mutta et osaa päättää, minne haluaisit matkustaa. Kuuluttajan ääni kertoo lähtevistä vuoroista ja hoputtaa viimeisiä matkansa varanneita saapumaan oikealle portille. Ovet käyvät ja ihmiset kulkevat ohitsesi. Maan vetovoima pitää sinut paikallaan.

Nouse ja yllätä itsesi. Valitse opintoryhmä, joka tarjoaa sinulle muutaman päivän tai koko lukuvuoden mittaisen matkan. Opiskele uutta, kertaa oppimaasi tai jatka seuraavalle tasolle. Elämä on matka, joka ei etene asemahallissa istuessa. Jos olet päättänyt lähteä liikkeelle, tee se nyt. Älä odota enää.

Seuraava loma voi olla jo kulman takana. Tarvitsetko kenties uuden kielen alkeita, jotta matkasi sujuisi paremmin? Nariseeko vanha tuoli ilkeästi? Pitäisikö se entisöidä? Onko sinulla hyvä tarina, jonka haluaisit jakaa läheistesi kanssa? Haluatko oppia löytämään kauan aikaa sitten työelämään kadonneet ystäväsi sosiaalisen median avustuksella? Mitä juuri sinä haluat tehdä?

Asemalla kaikuva kuulutus saattaa olla juuri sinua varten. Kädessäsi on syksyn matkaopas.

Mika Kempas
rehtori