Lastenkulttuuri

Kotkan lastenkulttuurikeskuksen logo. Kuvassa ankka kurkkaa pelastusrenkaan läpi. Kotkan lastenkulttuurikeskus

Tuotamme ja kehitämme  lapsilähtöistä ja yhdenvertaista lastenkulttuuria, jota ovat tekemässä taidealan ammattilaiset.

Toimintamuotoja ovat mm. toiminnalliset näyttelyt, tapahtumat, esitykset, koulutukset sekä työpajat. Tavoitteenamme on saavuttaa kaikki kotkalaiset lapset palveluidemme kautta. Varhaiskasvatuksen ja koulujen kautta tavoitamme kokonaiset ikäryhmät ja avoimen toiminnan kautta tarjoamme lapsiperheille esityksiä ja yhdessä tekemistä. Toimimme monien yhteistyökumppanien kanssa, tarjoamme taiteilijoille työmahdollisuuksia sekä kehitämme alan ammattilaisten osaamista.

Varhaiskasvatukselle ja kouluille

Lapsiperheille

Ammattilaisille

  • Koulutukset
  • Hankkeet
  • Esiintyjät ja taidekasvattajat
  • Verkostot

Lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Koppa

Koppa on alueellinen verkosto, jota Kotkan Lasten kulttuurikeskus koordinoi. Verkostoon kuuluvat Kotkan lisäksi Hamina, Kouvola, Loviisa, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti. Verkosto kehittää lastenkulttuuripalveluita ja ammatillista osaamista alueellaan.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

Suomen lastenkulttuurikeskukset ovat verkostoituneet valtakunnallisesti. Vuonna 2015 perustettiin Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, jonka jäsen Kotka on. Liitto ja verkosto tekevät yhteistyötä mm. välittäen näyttelyitä, esityksiä ja taidetyöpajoja. Tavoitteena on tuoda lapsilähtöinen ja saavutettava taidekasvatus mahdollisimman monen lapsen ja nuoren arkeen sekä lisätä hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin. Taiteellisen toiminnan avulla lapsi tai nuori ilmaisee itseään sekä saa monipuolisia elämyksiä.

 

http://www.lastenkulttuuri.fi

LASTEN MERIPÄIVÄT