Ilmoittautuminen ja ilmoittautumis­ohjeet

Ilmoittautuminen

 

Siirry Kotkan opiston internet-ilmoittautumiseen

HUOM!

Järjestelmä antaa sinulle eräpäivän, joka on laskettu automaattisesti ilmoittautumispäivästä. Suosittelemme maksamaan opintomaksun vasta 14 päivän kuluessa kurssin alkamisesta. Tästä ei koidu sinulle ylimääräisiä kuluja. Voit myös sopia toimiston kanssa opintomaksun maksamisesta joko useammassa erässä tai myöhemmän eräpäivän.

 

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. In English

Voit perua osallistumisen 5 pankkipäivää ennen kurssin alkua soittamalla opiston toimistoon. Mikäli perut myöhemmin, jo maksettua opintomaksua ei palauteta ja maksamatta oleva opintomaksu peritään kokonaan.

Toimistossa ei oteta opintomaksuja vastaan. Maksa opintomaksu omassa verkkopankissasi tai Kotkan kaupungin asiakaspalvelupiste Ruorissa (Kustaankatu 2, käynti Keskuskadun puolelta). Käytä viitenumeroa, jonka saat ilmoittautumisen yhteydessä. Asiakaspalvelupiste Ruorissa maksuvälineenä käy käteinen tai kotimaisten pankkien pankki-ja luottokortti. Ruori ei vastaanota opintomaksuja kulttuuri-ja liikuntaeduilla eikä todistuksia työttömyydestä.
Pankkitilimme on Nordea FI61 1069 3000 2091 06

Opintokeskus Karhu

Ratakatu 14
48600 Kotka

Ilmoittautuminen ja neuvonta opetuksen aikana
ma–to klo 10–16
pe klo 10–14

Puh. 052 344 553

Opiskeluohjeita

Opiskeluoikeus

Opistossa voivat opiskella kaikki 15 vuotta täyttäneet ja lasten ja nuorten taidekoulussa myös 6-15-vuotiaat. Osassa tanssi- ja musiikkiryhmiä voivat opiskella myös alle 6-vuotiaat. Poikkeava ikäraja mainitaan ryhmän kohdalla. Opiskeluoikeus ja opintomaksu ovat aina henkilö- ja kurssikohtaisia. Opiskeluoikeutta ei voi siirtää toiselle henkilölle.

Valitse itsellesi sopiva opintoryhmä!

Opiskelun onnistuminen riippuu oikean ryhmän valinnasta: valitse tietojasi vastaava opintoryhmä. Valitse itsellesi opintoryhmä, joka ei ole liian helppo tai liian vaikea! Voit vielä vaihtaa ryhmää ensimmäisten opintokertojen jälkeen.

Oppimateriaali

Opintoryhmän hintaan sisältyy oppimateriaali, mikäli se on erikseen mainittu.

Oppitunnit

Oppitunnin kesto on 45 minuuttia (1t=45 min). Opintokerroilla voidaan tunteja pitää kaksi peräkkäin (2 x 45 min), jonka jälkeen pidetään aina tauko.

Peruuntunut opintoryhmä

Jos ryhmä ei käynnisty, siitä ilmoitetaan sinulle ja maksamasi opintomaksut palautetaan, kun olet ilmoittanut pankkitilisi numeron toimistoon. Jos kurssi on maksettu liikunta- ja kulttuuriedulla, emme palauta maksua.

Opiskele säännöllisesti!

Opiskelun onnistuminen edellyttää säännöllistä osallistumista. Jos olet usein poissa, putoat kärryiltä. Ryhmäsi voidaan joutua myös lopettamaan monien opiskelijoiden poissaolojen vuoksi. Tilapäisen poissaolon jälkeen voit tietysti palata takaisin!

Kurssien toteutuminen

Kurssien käynnistymisestä päätetään 3 arkipäivää ennen kurssin alkua. Vain poikkeustapauksissa käynnistyy kurssi, jolla on alle 10 ilmoittautujaa. On tärkeää, että ilmoittaudut ajoissa, jotta varmistat kurssin toteutumisen.

Seniorien opintoryhmät

Opetusministeriö on tukenut seniorien opintoryhmien järjestämistä kohdeavustuksella. Opintoryhmien tarkoituksena on auttaa senioriväestöä aktiivisen kansalaisuuden ja hyvän terveyden säilyttämisessä. 63 vuotta täyttäneet tai eläkkeellä olevat maksavat opintoryhmän kohdalla ilmoitetun seniorihinnan (SEN). Alle 63-vuotiaiden tulee käydä esittämässä eläkeläiskortti opiston toimistossa.

Työttömän opintomaksu

Työtön henkilö saa 50 % alennuksen opintomaksuista, esittämällä Kelan tai työttömyyskassan viimeisimmän maksutositteen. Maksutosite tulee esittää toimistossamme, viimeistään opintomaksun eräpäivänä.

Liikunta- ja kulttuuriedut

Meille käyvät maksuvälineinä mobiilipalveluna: SmartumPay sekä Edenred- ja Epassi-mobiilisovellus. Suorita maksu mobiilisovelluksen kautta, jonka voit ladata puhelimeesi. Katso tarkemmat ohjeet palveluntarjoajan sivuilta.

Meille käyvät maksuvälineinä myös Tyky- ja Smartum-setelit. Vastaanotamme seteleitä ainoastaan toimistossamme (Opintokeskus Karhu, Ratakatu 14),

Liikunta- ja kulttuurietu ovat henkilökohtaisia maksuvälineitä, eikä niillä voi maksaa toisen osallistujan kursseja.

Vapaaoppilaspaikat

Rehtori voi myöntää taiteen perusopetuksessa alle 18-vuotiaalle opiskelijalle vapaaoppilaspaikan, mikäli huoltajat / huoltaja on työtön tai vastaavassa asemassa. Vapaaoppilaat maksavat tarvikemaksun, joka on 20 €/lukuvuosi ja instrumenttiryhmissä, joissa annetaan yksilöopetusta vapaaoppilaat saavat 50 % alennuksen opintomaksusta.

HelleWin tietosuojaseloste