Täydentävä varhaiskasvatus

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus

Esioppilaan tarvitsema esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus pyritään järjestämään esiopetuspaikassa. Täydentävää varhaiskasvatusta haetaan verkossa ja se on maksullinen palvelu.

Toimi näin

Tee sähköinen varhaiskasvatushakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Jos varhaiskasvatuksen tarve ei ole ennakoitavissa äkillisen työnsaannin tai koulutuksen aloittamisen takia, hae hoitopaikkaa hakea viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta. Voit täyttää hakemuksen myös kaupungin asiointipisteessä. Hakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä eteenpäin. Tee erillinen hakemus jokaisesta varhaiskasvatukseen hakevasta lapsesta.

Jos lapsellasi on jo kunnallinen varhaiskasvatuspaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen varhaiskasvatusyksikköön, tee uusi varhaiskasvatushakemus. Tarvittaessa ota yhteys varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Toimita tuloselvitys varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittämistä varten kahden viikon kuluessa hoidon aloittamisesta. Mikäli tuloselvitystä ei toimiteta, peritään korkein asiakasmaksu. Tuloselvitys toimitetaan sähköisen verkkoasioinnin kautta.

Palvelupaikat kartalla

Asiointi