Karhulan alakoulu harjannostajaisvaiheessa

Julkaistu 25.01.2024

Karhulan uuden alakoulun eli Käpylän koulun harjannostajaisia on vietetty tänään.

Uusi Käpylän koulu yhdistää Hakalan ja Rauhalan koulut. Kouluun tulee sijoittumaan lisäksi myös esiopetus. Koulun oppilasmäärä on noin 450 sisältäen esiopetuksen.

Kohteeseen rakentuu myös liikuntasali katsomoineen, ja siinä on täysimittainen salibandykenttä. Samaan aikaan koulun rakentamisen kanssa ympäröivään infraan tehdään parannuksia, kun läheisen Katajaisten kentän suunnittelu käynnistyy tänä vuonna.

Uudisrakennuksen kantavat rakenteet ovat betonia ja ulkoseinärakenteet pääosin tiiliverhoiltuja. Julkisivua jäsentävät suuret, porrashuoneiden kohdalla sijaitsevat lasipinnat sekä puujulkisivut. Vesikatto on ulkopuolisella vedenpoistolla varustettu bitumihuopakatto. Käpylän koulu toteutetaan mahdollisten kosteusvaurioriskin pienentämiseksi suojakatoksen alla.

Kohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Perko Oy, rakennesuunnittelusta RE-Suunnittelu Oy, LVISA-suunnittelusta Etteplan Finland Oy ja pohjarakennesuunnittelusta Kymen Sipti Oy.

Pääurakoitsijana on Oy Rakennuspartio, LVIA-urakoitsijana Haminan Vesijohtoliike Penttilä Oy ja sähköurakoitsijana Quattroservices Kaakkois-Suomi Oy.

Uudisrakennuksen kerrosala on 7862 m2 ja tilavuus 43374 m3. Hankkeen kustannusarvio katsomon kanssa on 23 220 000 €, alv 0 %.

Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksen mukaisesti Karhulan alakoulun sisäliikuntatilojen rakentamiseen on saatu 750 000 euron suuruinen valtionavustus.

Lisäksi investoinnin irtaimiston määräraha on 1 500 000 €, alv 0 %.

Työt aloitettiin työmaan perustamisella lokakuussa 2022. Käpylän koulu valmistuu irtokalustettavaksi toukokuussa 2024 ja aloittaa toimintansa uusissa tiloissa elokuussa 2024.

Työmaa on työllistänyt työmaaolosuhteissa keskimäärin n. 60 henkilöä.