Ajankohtaista

Kotkan kaupungin liikuntatilojen koronasulku ja niiden muutos 3.2.2022 alkaen (28.1.2022)

Tämänhetkinen Etelä-Suomen aluehallintoviraston Kymenlaakson aluetta koskeva päätös kokoontumisrajoituksista on voimassa 31.1.2022 asti, ja sen mukaan sisätiloissa voi järjestää enintään kymmenen ja ulkotiloissa enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Tämänhetkisen tilojen sulkupäätöksen mukaisesti kaikki tartuntatautilain pykälässä 58 g luetellut liikunta-, harrastus- ja virkistystilat täytyy pitää suljettuina 2.2.2022 asti.

Kymenlaakson sairaanhoitopiirin johtama koronakoordinaatioryhmä arvioi, että alueen liikunta-, harrastus- ja virkistystilojen sulkumääräyksiä voisi lieventää 3.2.2022 alkaen. Ryhmän esityksen mukaan sisätiloissa voisi jatkossa järjestää enintään 50 henkilön tilaisuuksia, jos yleisöllä on istumapaikat, ja enintään kymmenen henkilön tilaisuuksia, jos yleisöllä ei ole istumapaikkoja.

Viimeisin Etelä-Suomen AVI:n tiedote: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69930739.

Kotkan kaupungin valmiusjohtoryhmä linjasi 26.1.2022 liikuntatilojen käyttöä koskevaa rajoitusta seuraavasti:

3.2.2022 alkaen:
Uimahallit ja kuntosalit avataan yleisökäytölle ja uimahallit palaavat normaaleihin aukioloaikoihin.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta pidetään Kotkassa pääosiltaan edelleen tauolla toistaiseksi (mm. kaupungin järjestämä ryhmäliikunta ja -ohjaus sekä liikuntatiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäharrastustoiminta).

Tavoitteellista tai edustuskilpaurheilua harjoittavat sekä vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoimintaa saa jatkaa terveysturvallisuuskäytäntöjä (mm. liikuntatilojen puku- ja pesutilojen käyttöä rajataan erillisillä ohjeilla) noudattaen.

Enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia (ottelut, tapahtumat, turnaukset, näytökset) voi järjestää sisätiloissa 3.2.2022 alkaen, jos yleisöllä on istumapaikat ja muut terveysturvallisuuskäytännöt on huomioitu järjestelyissä (rajattujen asiakastilojen turvavälit, käsidesit ja vahva suositus kasvomaskeille). Henkilömäärärajoitukseen ei lasketa pelaajia, valmentajia tai muita järjestelyjen kannalta välttämättömiä henkilöitä. Ulkotiloissa ei ole henkilömäärärajoituksia yleisötilaisuuksissa, mutta terveysturvallisuuskäytäntöjä on noudatettava mm. puku- ja pesutilojen käytössä.

Lisätietoja:

Antti Mattila
Liikuntajohtaja
puh. 040 538 5479

Tiedote 19.1.2022

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on ottanut tartuntatautilain pykälän 58 g käyttöön. Päätöksen perusteella uimahallit suljetaan yleiseltä käytöltä 20.1-2.2.2022.

Kuntosalit ovat myös suljettu yleiseltä käytöltä 20.1-2.2.2022.

Uimahalleja ja muita liikuntatiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Toiminnassa tulee huomioida osallistujien terveysturvallisuus. Tarkempia tietoja erillisessä tiedotteessa liikunta- ja urheiluseuroille.

Lääkinnällinen kuntoutus mahdollista sulkuaikana

Lisäksi tilojen sulkupäätökseen eivät ulotu ammattiurheiluun

Arkisin klo: 12-20 ja viikonloppuna hallin normaaleina aukioloaikoina.

Olympiakomitean määritelmä: ammattiurheilua koskeva rajaus tarkoittaa käytännössä ammattiurheilun rajaamista huippu-urheiluun kattaen palloilulajeissa kaksi ylintä kansallista aikuisten sarjatasoa, aikuisten A-maajoukkuetoiminnan sekä kansallisen lajiliiton valintajärjestelmän kautta kansainvälisiin arvokilpailuihin valmistautuvat urheilijat.

Aikahyvitys ostettuihin uimahallirannekkeisiin toteutetaan edellisten vuosien toimintamallin mukaisesti.

Liikuntapalvelut

Koronatiedote liikunta- ja urheiluseuroille 19.1.2022

Kesävuorot 2022

Urheilu- ja palloilukenttien (ulkourheilualueet) harjoitusvuorot kesäkaudelle 2022 on haettavana (21.1.2022 alkaen). Hakemukset on toimitettava 13.2.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen liikuntapalvelut(at)kotka.fi. Hakemuksessa on eriteltävä jokainen yksittäinen joukkue, jolle vuoroja haetaan sekä arvioitu ryhmän koko.

Kentät: Aittakorpi, Arto Tolsa -areena, Arto Tolsa -areenan junnukenttä, Kalliokoski, Karhulan keskuskenttä, Karhulan keskuskentän tekonurmi, Karhuvuori, Katajaisten kenttä, Kilpinen, Metsola, Mussalo, Otsola, Puistola, Rauhala.

Kesäkauden vuorot tiedotetaan viimeistään maaliskuussa.

Hakemuslomake on saatavilla osoitteessa: https://www.kotka.fi/vapaa-aika/liikunta/lomakkeet/ 

Kuntalaiskyselyt

Uutinen kuntalaiskyselyjen tuloksista: Kuntalaiskysely: Hyvä ja laadukas uimahalli, Arto Tolsa -areenalle lämmittely- ja kahvilatiloja, kuntoportaat Kumparepuistoon | Kotkan kaupunki

Karhulan keskuskentän pukuhuonetilat

Karhulan keskuskentän pukuhuonetilat ovat toistaiseksi suljettu käytöltä. Pukuhuonetiloissa oli tulipalon alku maanantaina 11.1. illalla, ja tilat vaativat kunnostustoimenpiteitä. Tiedotamme erikseen, kun pukuhuonetilat ovat jälleen käytössä. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa.

Hiihtoladut

Terveysturvallisuustoimet liikuntatiloissa ja uimahalleissa

 • Käytä kasvomaskia
 • Muista pitää turvaväli
 • Pese tai desinfioi kätesi säännöllisesti
 • Vältä turhaa oleskelua yleisissä tiloissa
 • Harjoitustiloihin vain välttämättömät henkilöt
 • Kuntosaleilla enintään 8 henkilöä kerrallaan samassa tilassa
 • Uimahallien saunoihin enintään 5 henkilöä kerrallaan
 • Koronapassi ei ole käytössä
 • Asiakasmääriä seurataan ja tarvittaessa rajoitetaan

Luistelukentät

Yleisöluisteluvuorot Kotkan jäähalleilla

 • Yleisöluisteluvuorot ovat tauolla toistaiseksi koronatilanteen vuoksi!
 • Aikataulut: Jäähallit | Kotkan kaupunki
 • Yleisöluisteluvuorot ovat maksuttomia

Joulukuun seurakirje 17.12.2021

Aiheina:

 • Sähköinen avustushaku
 • Kuntopolku – uusi Kotkan toimintamalli
 • Urheiluluokat
 • Liikuntatilojen luovutuksen periaatteet ja käyttösäännöt
 • Harjoitusvuorojen ja tilavarausten peruutukset
 • Toimihenkilöilmoitukset
 • Liikuntatilojen käyttäjämäärien raportointi
 • Lue lisää: Seurakirjeet ja -tiedotteet 

Kuntalaiskysely AT-areenan ja uimala Katariinan tila- ja palvelutarpeista 22.11.2021

Kotkan urheilukeskuksen eli Arto Tolsa -areenan ja Uimala Katariinan investointihankkeet ovat edenneet hankesuunnitteluvaiheeseen, joka toteutetaan kevään 2022 aikana.

Hankesuunnitelman tueksi kaupungin liikuntapalvelut haluaa kotkalaisten mielipiteitä molemmista investoinneista ja järjestää kuntalaiskyselyn, jossa kartoitetaan hankkeiden tila- ja palvelutarpeita.

Tämän lisäksi liikuntapalvelut tekee erillisen kyselyn kotkalaisille yhdistyksille ja seuroille.

Yhteensä liikuntapalvelut toteuttaa kaikkiaan kolme erillistä kuntalaiskyselyä, joista kolmas koskee seuraavien kuntoportaiden rakentamista ja sijaintia.

Kyselyt ovat avoinna ajalla 23.11-31.12. Kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta 10 kerran sarjakortteja uimaloihin.

Vastausaika kyselyihin on päättynyt, tuloksista ja arvonnan voittajista tiedotetaan kevään 2022 aikana. Kiitos kaikille vastanneille!

Avoimet vuorot Mussalon liikuntahallilla

 • Mussalon liikuntahallin liikuntasalin avoimet vuorot ovat käytettävissä kuntosalikortin haltijoille liikuntaseurojen vakiovuorojen ulkopuolella. Arkipäivisin päiväaikaan liikuntasali on koulun käytössä.
 • Lue lisää: Mussalon liikuntahalli ja Jylpyn sali | Kotkan kaupunki

Liikuntatilojen avainkortit

Seurojen liikuntatilojen avainkortit ovat pääsääntöisesti vuosittain voimassa toukokuun loppuun saakka. Talven 2021-2022 sisävuoroja varten kortit tulee päivittää, päivitys tapahtuu ilmoittamalla seuran avaimet ja avainten haltijat osoitteeseen tilavaraukset (at) kotka.fi.

Vuoden 2022 liikuntapaikkojen sulkupäivät

Pvm. Kotkan uimala Karhulan uimahalli Urheilutalo Urheiluhalli Liikuntahalli Kotkan jäähallit Ulkokentät
1.1 X X X X X X X
15.4. X 9-16 Varaus? X X X X
18.4. 11-18 X X X X X X
1.5. X X X X X X X
26.5. X X X X X X X
24.-26.6 X X X X X X X
5.11. 11-18 9-16 X X X Varaus? X
6.12. X X X X X Varaus? X
24.12. X X X X X X X
25.12. X x X X X Varaus? X
26.12. 11-18 X X X X Varaus? X

X=Suljettu

Liikuntapaikan pyhäsulkua edeltävänä aattona, liikuntapaikka on avoinna klo 18.00 saakka.

Uutisia

Kotkan uimahalleilla alkaa asiakasohjaus 16.11.2020

Kotkan kaupungin liikuntapalvelut aloittaa asiakasohjauksen tarjoamisen Kotkan uimala Katariinan ja Karhulan uimahallin asiakkaille.

Asiakasohjaajat ohjeistavat ja valvovat toimintaa asiakastiloissa. Lisäksi he neuvovat ja ohjaavat asiakkaita tiloissa toimimisessa ja tiloissa liikkumisessa (esim. kuntosali-, puku-, ja aulatilat) tarpeen mukaan. Asiakasohjaajan tehtävänä on huolehtia osaltaan asiakasturvallisuudesta, tilojen käytettävyydestä ja asiakastyytyväisyydestä.

Huom! Asiakasohjaaja ei ole henkilökohtainen avustaja tai ohjaaja.

Asiakasohjaaja on tavoitettavissa viikoittain:

Kotkan uimala Katariinassa maanantaisin klo 9.00 – 11.00
Karhulan uimahallissa keskiviikkoisin klo 9.00 – 11.00.

Lisäksi muuna aikana asiakasohjaaja on tavoitettavissa puhelimitse arkisin klo 8.30 – 18.30 ja viikonloppuisin klo 8.30 – 16.30.

Asiakasohjaajat:

Sofia Mattila – 040 167 8444
Jan Pirinen – 040 167 6220
Satu Siiskonen – 040 749 3025