Ulkokuntosalilaitteet käyttöön Puistolassa

Julkaistu 26.10.2023

Loppukesästä Puistolan kentällä kokeilussa olleet ulkokuntosalilaitteet palaavat kaupunkilaisten käyttöön perjantaina 27.10.

Laitteet sijoitetaan Puistolan kentän alueelle ulkoilureitin varressa olevalle asfalttikenttäalueelle (Urheilijankadun ja Saarnitien kulmaus) toistaiseksi väliaikaisille jalustoille asennettuna, mutta ne ovat normaalisti käytössä syksyn ja myös talven aikana olosuhteiden mukaan.

Laitteiden kiinteä asennus ja niiden pysyvä lunastus on suunnitteilla ensi keväälle. Suunnitelmien mukainen asennuspaikka on hyvin saavutettavissa sekä kustannuksiltaan selvästi edullisempi kuin kokeilujakson paikka kentän viereisellä nurmialueella vaadittavine pohjatöineen.

Kokeilujakson aikana elo-syyskuussa Puistolan ulkokuntosalilla oli viiden viikon aikana noin 3 000 kävijää.