Liikunnan koordinointi

Hyvinvoinnin ja terveyden vastuualueen liikunta sisältää liikuntaneuvonnan, liikunnanohjauksen ja sovelletun liikunnan sekä testausaseman toiminnan. Liikuntaryhmät ja liikuntaneuvonta ovat maksuttomia.

Erityisliikuntakortti

Pitkäaikaissairailla ja vammaisilla henkilöillä on mahdollisuus anoa erityisliikuntakorttia uimahallille,  lisätietoa liikuntakoordinaattorilta.

KAIKU – kortti

Hyvinvoinnin ja terveyden vastuualueen KAIKU – kortin myöntää liikuntakoordinaattori.

Liikuntaneuvonta ja liikunnanohjaus

Liikuntaneuvonta on yksilöllistä ja tarkoitettu kaikille kotkalaisille vauvasta vaariin. Liikuntaneuvontaa toteutetaan yksilö- ja ryhmämuotoisesti.

Liikuntaneuvojilta saat tukea ja neuvontaa liikunnallisen sekä terveellisen elämäntavan löytämisessä ja tietoa Kotkassa olevista liikuntamahdollisuuksista. Liikuntaneuvontaa saa myös etänä.

Liikunnanohjausta toteutetaan eri liikuntapaikoilla, kuntosaleilla ja uimahalleissa. Kesäisin järjestetään monenlaista liikuntaa ympäri kaupunkia.

Sovellettu liikunta

Sovellettu liikunta on tarkoitettu henkilöille, joilla vamman, sairauden, toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi on haastavaa osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan. Liikunnassa tarvitaan enemmän soveltamista ja erityisosaamista.

Sovelletun liikunnan tavoitteena on tarjota esteettömiä, monipuolisia, yhdenvertaisia, laadukkaita ja innostavia liikuntapalveluja kaikenikäisille.

Testausasema

HUOM!

Karhuvuoren urheilutalon yhteydessä toimiva testausasema on suljettu toistaiseksi.

Uudelleen avaamisesta tiedotetaan erikseen.

Testausaseman palvelut ovat tarkoitettu kilpa- ja kuntourheilijoille, kuntoutujille, yrityksille osaksi työterveyspalveluja ja kenelle tahansa, joka on kiinnostunut oman kuntonsa mittaamisesta ja sen kehittämisestä.

Liikuntaa.fi – hyvinvointia kaikille

Liikuntaa.fi – Hyvinvointia kaikille -sivustolta löydät kootusti terveysliikuntaa ja hyvinvointia sekä huippu-urheilua edistävät alueelliset ja paikalliset strategia-asiakirjat ja toimenpideohjelmat.

Liikuntaa.fi – Hyvinvointia kaikille

Kotkan kaupungin Liikuntapalvelut