Mobiililiput ja Kymenlaakso-lippu

Mobiililiput

Kotkan seudun joukkoliikenteessä toimii useampi eri mobiililippu. Waltti -mobiililipusta löytyy myös Kotkan seudun ja Kouvolan väliseen matkustukseen tarkoitettu Kymenlaakso-lippu.

Tietoa muista lippuvaihtoehdoista sekä lippujen ikäryhmistä

Waltti-mobiililippu

Waltti-mobiililippu ladataan puhelimen sovelluskaupasta. Waltti mobiili -sovelluksesta löytyvät myös muut Waltti-mobiililippu kaupungit, alueeksi tulee valita Kotka. Alkuvaiheessa on tarjolla aikuisen (17v-) ja juniorin (7-16v) kerta- ja 30pv kausiliput sekä vuorokausilippu. Lippu on ostettava ennen bussiin nousua ja se on esitettävä kuljettajalle. Mikäli bussin rahastuslaitteessa on QR-koodin lukija, lipun voi lukea sillä. Matkustajan tulee varmistaa että puhelimessa riittää virtaa koko matkan ajaksi. Lippu on käytössä heti ostohetkestä. Mobiili kertalipun vaihto-oikeus on 90min.

Mobiililippuja voi ostaa myös useamman (esim. useammalle matkustajalle); ostetut liput näkyvät sovelluksen välilehdellä ”Liput”.

Tutustu ennakkoon Kotkan vyöhykejakoon

Uutinen 30.11.2020 Waltti-mobiililipun käyttöönotosta

Kertalippu

1 VYÖHYKE 2 VYÖHYKETTÄ 3 VYÖHYKETTÄ 4 VYÖHYKETTÄ
Aikuinen 17v.- 3,00€ 4,50€ 6,00€ 8,00€
Juniori 7-16v. 2,00€ 3,00€ 3,50€ 5,00€

Kausilippu 30pv

1 VYÖHYKE 2 VYÖHYKETTÄ 3 VYÖHYKETTÄ 4 VYÖHYKETTÄ
Aikuinen 17v.- 52,00€ 55,00€ 57,00€ 60,00€
Juniori 7-16v. 32,00€ 35,00€ 41,00€ 44,00€

Vuorokausilippu

Vuorokausilippu soveltuu esimerkiksi Kotkan seudulla vieraileville ja se on voimassa 24h ostohetkestä. Hinta määräytyy ostettujen vuorokausien määrällä (8,00€/vrk)

1 VYÖHYKE 2 VYÖHYKETTÄ 3 VYÖHYKETTÄ 4 VYÖHYKETTÄ
8€ 8€ 8€ 8€

Waltti Kymenlaakso mobiililippu (sisältää aina myös junalipun)

Kotka on ottanut käyttöön yhteistyössä Kouvolan ja VR:n kanssa seudullisen yhteislipun Kymenlaaksossa, jolla voi matkustaa Kotkan ja Kouvolan Walttiliikenteen lisäksi VR:n alueen lähijunissa. Lipun voi ostaa Waltti mobiili-sovelluksesta valitsemalla alueeksi Kymenlaakso. Tarjolla on aikuisen kerta- ja kausilippu. Olemassa olevat kaupunkien Waltti- ja VR:n omat lipunmyyntikanavat ja lipputuotteet ovat edelleen käytössä. Lippu on ostettava ennen bussiin/junaan nousua ja se on esitettävä kuljettajalle/konduktöörille. Matkustajan tulee varmistaa että puhelimessa riittää virtaa koko matkan ajaksi.

Kymenlaakson mobiilikertalipun voimassaoloaika on 120 min ja se alkaa heti ostohetkestä.

huom: junassa ei voi maksaa matkaa muilla Waltti-tuotteilla kuin tällä Waltti Kymenlaakso-mobiililipulla

huom2: Waltti Mobiilin Kymenlaakso-lipun QR-koodi alkoi toimimaan Kotkan seudun paikallisliikenteen bussien QR-lukijoissa vasta syyskuun lopulla 2022. Tuota ennen lippu tuli näyttää kuljettajalle. (Waltti Mobiilin Kotka-alueen lippujen QR-koodi toimi jo aiemmin).

Kotkan sisäinen juna + bussi Kotkan vyöhykkeillä

Kotka A-B Kotka A-C Kotka A-D
Kertalippu 5,00€ 7,00€ 7,00€
Kausilippu 30pv 65,00€ 65,00€ 65,00€

Kotka-Kouvola juna + bussi Kotkan vyöhykkeillä TAI Kouvolassa(päivitys: elokuusta 2022 lähtien Kouvolassa vain yksi vyöhyke)

Kotka A-B TAI Kouvola Kotka A-C TAI Kouvola Kotka A-D TAI Kouvola
Kertalippu 7,00€ 7,00€ 7,00€
99,00€ 99,00€ 99,00€

Kotka-Kouvola juna + bussi Kotkan vyöhykkeillä JA Kouvolassa

Kotka A-B ja Kouvola Kotka A-C ja Kouvola Kotka A-D ja Kouvola
Kertalippu 7,00€ 7,00€ 7,00€
Kausilippu 30pv 120,00€ 120,00€ 120,00€

Näin ostat Kotkan oman tai Kymenlaakson yhteislipun Waltti mobiili -sovelluksesta:

Lataa sovelluskaupastasi Waltti mobiili, rekisteröidy tai jatka ilman rekisteröitymistä. Kausilipunosto vaatii rekisteröitymisen, valitse alueeksi siis Kotka tai Kymenlaakso.

Tämän jälkeen pääset ostamaan joko kerta- tai kausilipun. Valitse vyöhykkeet, joilla haluat matkustaa. Lisää tai valitse maksukortti ja maksa lippu. Lippu on voimassa saman tien.

Waltti mobiilisovelluksesta löytyvät myös muut Walttimobiililippu -kaupungit, lisäksi sovelluksesta löytyy myös mm. Reittiopas (eroaa Kotkan seudun reittioppaasta siten, että  tuossa on koko Suomen osoitteet ja saatavissa olevat aikataulut).

Lisätietoa Kymenlaaksolipusta Kouvolan joukkoliikennesivuilla ja  VR:n sivuilla:

Siirry Kouvolan joukkoliikenteen sivustolle
Siirry VR:n matkaketjut -sivustolle

Semel Reissu

Semel Reissu on Kotkan Waltti-liikenteeseen tarkoitettu mobiililippu satunnaisesti linja-autoa käyttäville matkustajille. Asiakkaan maksama matkan hinta on mobiililipulla kalliimpi kuin Waltti -arvokortilla, mutta kertamaksua halvempi.

Lippu ostetaan Reissu-sovelluksella, sovellus löytyy AppStoren ja Google Play- sovelluskaupasta. Mobiililippua käyttävän asiakkaan tulee latauksen jälkeen rekisteröityä sovelluksen käyttäjäksi, jonka jälkeen sovelluksen kautta voi ostaa lipun. Lippu näytetään mobiililaitteesta linja-auton kuljettajalle.

Mobiililipun voimassaoloaika on ostohetkestä 90 minuuttia, ja se on ostettava ennen linja-autoon nousua.

Reissu-mobiililippu uudistuu kesän 2023 aikana

Lisätietoa Semel-reissun mobiililipusta

Matkahuollon mobiililippu

Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella voi ostaa mobiililipun Kotkan seudun joukkoliikenteeseen syyskuusta 2021 lähtien.

Asiakkaan maksama matkan hinta on Reitit ja Liput – sovelluksen mobiililipulla kalliimpi kuin Waltti -arvokortilla, mutta kertamaksua halvempi.

Tuotteina tarjolla on aikuisen sekä lapsen mobiililippu.

Lippu näytetään linja-autossa kuljettajalle.

Lisätietoa Matkahuollon reitit ja Liput -sovelluksesta

 

Onnibus.com myyntikanavien mobiililippu

Onnibus.com myyntikanavissa voi ostaa mobiililipun Kotkan seudun joukkoliikenteeseen 4.1.2023 lähtien.

lue lisää onnibus.com sivuilta: ONNIBUS.COM PAIKALLISLIIKENTEEN-MATKALIPUT