Mobiililiput ja Kymenlaakso-lippu

Mobiililiput

Kotkan seudun joukkoliikenteessä toimii useampi eri mobiililippu. Waltti -mobiililipusta löytyy myös Kotkan seudun ja Kouvolan väliseen matkustukseen tarkoitettu Kymenlaakso-lippu.

Tietoa muista lippuvaihtoehdoista sekä lippujen ikäryhmistä

Waltti-mobiililippu

Waltti-mobiililippu ladataan puhelimen sovelluskaupasta. Waltti mobiili -sovelluksesta löytyvät myös muut Waltti-mobiililippu kaupungit, alueeksi tulee valita Kotka. Alkuvaiheessa on tarjolla aikuisen (17v-) ja juniorin (7-16v) kerta- ja 30pv kausiliput sekä vuorokausilippu. Lippu on ostettava ennen bussiin nousua ja se on esitettävä kuljettajalle. Matkustajan tulee varmistaa että puhelimessa riittää virtaa koko matkan ajaksi. Lippu on käytössä heti ostohetkestä. Mobiili kertalipun vaihto-oikeus on 90min.

Tutustu ennakkoon Kotkan vyöhykejakoon

Uutinen 30.11.2020 Waltti-mobiililipun käyttöönotosta

Kertalippu

1 VYÖHYKE 2 VYÖHYKETTÄ 3 VYÖHYKETTÄ 4 VYÖHYKETTÄ
Aikuinen 17v.- 3,00€ 4,50€ 6,00€ 8,00€
Juniori 7-16v. 2,00€ 3,00€ 3,50€ 5,00€

Kausilippu 30pv

1 VYÖHYKE 2 VYÖHYKETTÄ 3 VYÖHYKETTÄ 4 VYÖHYKETTÄ
Aikuinen 17v.- 52,00€ 55,00€ 57,00€ 60,00€
Juniori 7-16v. 32,00€ 35,00€ 41,00€ 44,00€

Vuorokausilippu

Vuorokausilippu soveltuu esimerkiksi Kotkan seudulla vieraileville ja se on voimassa 24h ostohetkestä. Hinta määräytyy ostettujen vuorokausien määrällä (8,00€/vrk)

1 VYÖHYKE 2 VYÖHYKETTÄ 3 VYÖHYKETTÄ 4 VYÖHYKETTÄ
8€ 8€ 8€ 8€

Waltti Kymenlaakso mobiililippu (sisältää aina myös junalipun)

Kotka on ottanut käyttöön yhteistyössä Kouvolan ja VR:n kanssa seudullisen yhteislipun Kymenlaaksossa, jolla voi matkustaa Kotkan ja Kouvolan Walttiliikenteen lisäksi VR:n alueen junissa. Kymenlaakson yhteislippu -kokeilu alkoi 22.9.2020 ja lipun voi ostaa Waltti mobiili-sovelluksesta. Alkuvaiheessa on tarjolla aikuisen kerta- ja kausilippu. Olemassa olevat kaupunkien Waltti ja VR:n omat lipunmyyntikanavat ja lipputuotteet ovat edelleen käytössä. Lippu on ostettava ennen bussiin/junaan nousua ja se on esitettävä kuljettajalle/konduktöörille. Matkustajan tulee varmistaa että puhelimessa riittää virtaa koko matkan ajaksi.

Waltti junamobiilikertalipun voimassaoloaika on 120min ja se alkaa heti ostohetkestä.

huom: junassa ei voi maksaa matkaa muilla Waltti-tuotteilla kuin tällä Waltti Kymenlaakso-mobiililipulla

Kotkan sisäinen juna + bussi Kotkan vyöhykkeillä

Kotka A-B Kotka A-C Kotka A-D
Kertalippu 5,00€ 7,00€ 7,00€
Kausilippu 30pv 65,00€ 65,00€ 65,00€

Kotka-Kouvola juna + bussi Kotkan TAI Kouvolan vyöhykkeillä

Kotka A-B TAI Kouvola A-B Kotka A-C TAI Kouvola A-B Kotka A-D TAI Kouvola A-B
Kertalippu 7,00€ 7,00€ 7,00€
99,00€ 99,00€ 99,00€

Kotka-Kouvola juna + bussi Kotkan ja Kouvolan vyöhykkeillä

Kotka A-B ja Kouvola A-B Kotka A-C ja Kouvola A-B Kotka A-D ja Kouvola A-B
Kertalippu 7,00€ 7,00€ 7,00€
Kausilippu 30pv 120,00€ 120,00€ 120,00€

Näin ostat Kotkan oman tai Kymenlaakson yhteislipun Waltti mobiili -sovelluksesta:

Lataa sovelluskaupastasi Waltti mobiili, rekisteröidy tai jatka ilman rekisteröitymistä, kausilipunosto vaatii rekisteröitymisen, valitse alueeksi siis Kotka tai Kymenlaakso.

Sen jälkeen pääset ostamaan joko kerta- tai kausilipun. Valitse vyöhykkeet, joilla haluat matkustaa. Lisää tai valitse maksukortti ja maksa lippu. Lippu on voimassa saman tien.

Waltti mobiilisovelluksesta löytyvät myös muut Walttimobiililippu kaupungit, lisäksi sovelluksesta löytyy myös mm. Reittiopas (eroaa Kotkan seudun reittioppaasta siten, että  tuossa on koko Suomen osoitteet ja saatavissa olevat aikataulut).

Lisätietoa Kymenlaaksolipusta Kouvolan joukkoliikennesivuilla ja  VR:n sivuilla:

Siirry Kouvolan joukkoliikenteen sivustolle
Siirry VR:n matkaketjut -sivustolle

Semel Reissu

Semel Reissu on Kotkan Walttiliikenteeseen tarkoitettu mobiililippu satunnaisesti linja-autoa käyttäville matkustajille. Asiakkaan maksama matkan hinta on mobiililipulla kalliimpi kuin Waltti arvokortilla, mutta kertamaksua halvempi.

Mobiililippua varten asiakas tarvitsee Reissu-sovelluksen omalle mobiililaitteelleen. Sovellukset ovat ladattavissa ilmaiseksi AppStoren ja Google Play- sovelluskaupasta. Mobiililippua käyttävän asiakkaan tulee latauksen jälkeen rekisteröityä sovelluksen käyttäjäksi, jonka jälkeen sovelluksen kautta voi ostaa lipun, jonka matkustaja näyttää mobiililaitteestaan kuljettajalle, kuljettaja varmistaa lipun oikeellisuuden ja rekisteröi maksun myyntilaitteelle.

Mobiililippu maksetaan sovelluksien tarjoamilla tavoilla. Maksu ohjautuu sovelluksien palveluntarjoajille, jotka vastaavat sovelluksien toimivuudesta. Palveluntarjoajat välittävät maksun lopulta kaupungille. Mobiililipun voimassaoloaika on ostohetkestä 90 minuuttia, ja se on ostettava ennen linja-autoon nousua.

Lisätietoa Semel-reissun mobiililipusta

Matkahuollon mobiililippu

Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella voi ostaa mobiililipun Kotkan seudun joukkoliikenteeseen syyskuusta 2021 lähtien.

Asiakkaan maksama matkan hinta on Reitit ja Liput – sovelluksen mobiililipulla kalliimpi kuin Waltti -arvokortilla, mutta kertamaksua halvempi.

Tuotteina tarjolla on aikuisen sekä lapsen mobiililippu.

Lippu näytetään linja-autossa kuljettajalle.

Lisätietoa Matkahuollon reitit ja Liput -sovelluksesta