Opiskeluohjeita

Opiskeluoikeus

Opiston opintoryhmissä voivat opiskella kaikki 15 vuotta täyttäneet. Poikkeuksena on ”Lasten ja nuorten taidekoulu”, jossa edellisestä poikkeava ikäraja mainitaan ryhmän kohdalla. Opiskeluoikeus ja opintomaksu on kaikissa opintoryhmissä henkilökohtainen, sitä ei voi siirtää toiselle henkilölle.

Valitse itsellesi sopiva opintoryhmä!

Opiskelun onnistuminen riippuu oikean ryhmän valinnasta: valitse tietojasi vastaava opintoryhmä. Valitse itsellesi opintoryhmä, joka ei ole liian helppo tai liian vaikea!

Oppimateriaali

Kurssin hintaan sisältyy oppimateriaali, mikäli se on erikseen mainittu.

Oppitunnit

Oppitunnin kesto on 45 minuuttia (1 t = 45 min). Opintokerroilla voidaan oppitunteja pitää kaksi peräkkäin (2 x 45 min). Kahden oppitunnin jälkeen pidetään aina tauko.

Peruuntunut opintoryhmä

Jos ryhmä ei käynnisty, siitä ilmoitetaan opiskelijoille ja maksetut opintomaksut palautetaan.

Opiskele säännöllisesti!

Opiskelun onnistuminen edellyttää säännöllistä osallistumista. Jos olet usein poissa, putoat kärryiltä. Ryhmäsi voidaan joutua myös lopettamaan monien opiskelijoiden poissaolojen vuoksi. Opiskelijan katsotaan keskeyttäneen opintonsa, mikäli hän on syytä ilmoittamatta kolme peräkkäistä kertaa poissa oppitunneilta. Tilapäisen poissaolon jälkeen voit tietysti palata takaisin! Nyky-yhteiskunnassa ihmisen tiedot ja taidot vanhenevat ja opiskelutaito ruostuu ilman jatkuvaa opiskelua. Kannattaa ylläpitää opiskelutaitoa ja -tottumusta.

Koko elämä on opiskelua!

Nyky-yhteiskunnassa ihmisen tiedot ja taidot vanhenevat ja opiskelutaito ruostuu ilman jatkuvaa opiskelua. Kannattaa ylläpitää opiskelutaitoa ja -tottumusta.

Tervetuloa opiskelemaan!

Mika Kempas
Rehtori